reklama

reklama

Autor Téma: Philips HbbTv odpověd !  (Přečteno 30914 krát)

José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #15 kdy: 16. 06. 2012, 08:31:31 »
Citace
Potíž asi bude, že Němci začali o hodně dřív a vysílají ve verzi 1.1. Zatímco Češi a Poláci implementují verzi asi 1.4, kvůli propojení na EPG, které stará verze neměla. A hbb ti nemusí vůbec naskočit. Aktuální verze je 1.5 (hbbtv.org). Tak vidím, že mám štěstí, že mě to funguje.

Na TVP to začalo úplně normálně fungovat. Už to na na nich chodí úplně stejně dobře jako na Němcích. Ale nešlo to na nich. Vůbec. Teď už to na nich chodí. Úplně normálně. Že by na přání diváků přešli na starší verzi ? No prostě museli s tím něco udělat. Nevím co. Já s Philipsem nic nedělal. Ale nechodilo to. A už to chodí. Úplně v pohodě. Takže jediné, co nefunguje jsou jako obvykle Češi. Tedy ČT. Němci i Poláci jsou funkční.

Citace
O nefukčnosti Hbb Tv už víme.
Televizory Philips mají funkci přijmu Hbb vysílání implementovanou, nicméně je nutné ji přizpůsobit na parametry konkrétního typu vysílání. Jelikož se v České republice jedná o naprostou novinku, žádáme Vás o trpělivost. Naši technici již pracují na vývoji softwaru, který potíže s příjmem odstraní. Software bude uveřejněn na našich internetových stranách www.Philips.cz.

No, když to tak vezmu a zamyslím se nad tím, že Poláci taky nešli. A Poláci už jdou.
Tak není podmínkou aby s tím musel dělat zrovna něco Philips ne ?
Tedy, když by to např. na verzi 1.1 šlo a na verzi 1.5 nešlo...
Tak to by ČT nemohla na jedné stanici pustit 1.5 nebo 1.4 nebo, co tam mají...
A na jiné stanici pustit 1.1 pro starší ? A hned by se vidělo zda to jde či nejde...
A která verze... Mohli by to udělat...
No v každém případě Poláci už chodí !


« Poslední změna: 16. 06. 2012, 09:00:40 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 447
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #16 kdy: 20. 06. 2012, 18:56:54 »
Po odpovedi Pavliny Kvapilove v diskuzi u clanku "Česká televize vsadila na HbbTV. .."
Citace
Philips má poněkud jiný přístup k HbbTV než jiní výrobci.
je to uz myslim jasnejsi. Kdyz se to hodne zjednodusi, tak Philips TV asi nema HbbTV, ale pomoci "Net TV" jej emuluje. Philips tak musi startovaci adresu zadat do sve databaze.

Neco k tomu se da najit tady, kde jsou zmineny podobne problemy:
http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?4342-Hbb-TV&highlight=hbbtv
Citace
For me it seems that the broadcasted url is ignored and the philips IP-EPG server is asked for the url to open. So "red button" mapping in 2010 and 2009 can only be done by philips and not by our (cable) providers. I assume this because when I press the red button on a channel that is not mapped at the IP-EPG my TV opens the IP-EPG dialog where I'm asked to map the channel.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 346
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #17 kdy: 20. 06. 2012, 19:08:54 »
Což fakticky znamená, že to Philips zprasil a nedodržuje normy...


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #18 kdy: 20. 06. 2012, 21:00:59 »
Po odpovedi Pavliny Kvapilove v diskuzi u clanku "Česká televize vsadila na HbbTV. .."
Citace
Philips má poněkud jiný přístup k HbbTV než jiní výrobci.
je to uz myslim jasnejsi. Kdyz se to hodne zjednodusi, tak Philips TV asi nema HbbTV, ale pomoci "Net TV" jej emuluje. Philips tak musi startovaci adresu zadat do sve databaze.

Neco k tomu se da najit tady, kde jsou zmineny podobne problemy:
http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?4342-Hbb-TV&highlight=hbbtv
Citace
For me it seems that the broadcasted url is ignored and the philips IP-EPG server is asked for the url to open. So "red button" mapping in 2010 and 2009 can only be done by philips and not by our (cable) providers. I assume this because when I press the red button on a channel that is not mapped at the IP-EPG my TV opens the IP-EPG dialog where I'm asked to map the channel.


Hehehehe... To je tady fakt dobrý... Ovšem pokud to chápu správně, tak to vlastně funguje jako jakási jejich aplikace, která to připojuje přes ně. Což znamená, že pokud vypnu net, nebude to fungovat...

Takže jsem vypnul modem a opravdu DVB-T : TVP2 = NIC, DVB-S2 : Das Erste HD, ZDF Info HD, 3sat HD = NIC.
Zapnul modem, bylo to tam. Vypnul modem. Nebylo.
Zapnul modem, bylo. Vypnul, nebylo.

Takže to znamená, že to jde přes ně. A to také vysvětluje proč Poláci nešli a už Poláci jdou.
Poláci to sice spustili a na normálních televizorech to v tu hodinu naběhlo.
Ale u Philipse to naběhlo s týdenním zpožděním až to prostě dali do nějakého svého listu.

No výborný, takže až tam dají ČT tak tam bude ČT a co tam nedají, tak tam není ač to třeba normálně běhá...
Takže je to tedy problém čistě Philipsu a aktualizace jejich databáze...

Ale pak jsou keci o software a firmware a všem možném jenom keci, protože tady jde jen o seznam někde v nějaké aplikaci Philipsu, ale nikoli o firmware, takže to mohou modifikovat za chodu a přidávat a ubírat jak je napadne.

To chtějí mít plnou kontrolu kam lidi lezou nebo, co je to zase za totalitismus ?

« Poslední změna: 20. 06. 2012, 21:09:52 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 447
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #19 kdy: 20. 06. 2012, 23:03:16 »
Což fakticky znamená, že to Philips zprasil a nedodržuje normy...
Tak, tak.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 447
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #20 kdy: 20. 06. 2012, 23:15:20 »
Takže jsem vypnul modem a opravdu DVB-T : TVP2 = NIC, DVB-S2 : Das Erste HD, ZDF Info HD, 3sat HD = NIC.
Zapnul modem, bylo to tam. Vypnul modem. Nebylo.
Zapnul modem, bylo. Vypnul, nebylo.
Na test se zapnutym/vypnutym internetem jsem se uz tady ptal, bohuzel bez odpovedi. Ale to jsem netusil jak moc to ma Philips zaklety. Tak ted uz je to jasnejsi.


Lama Alpaca

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #21 kdy: 21. 06. 2012, 00:03:22 »
To, ze Philips to ma realizovane podivne je celkem uz jasne. Nicmene to porad nevysvetluje, proc se mi objevi HbbTV na HD+ a UPC Express, coz jsou kabelove kanaly. Nevylucuju, ze se toto z UPC nejakym zpusobem dostalo do UPC v NL a tam do Philipsu do nejake databaze. Krkolomne, ale mozne :)

Bohuzel ted ten trik s ethernetem on/off nevyzkousim, neb na zadnem z zminenych kanalu mi to HbbTV nezobrazuje. Jestli to je normalni nevim, ale uz sem si toho vsimnul drive.

Bohuzel, Philips ma software totalne neodladeny. Pravidelne ctu jejich support forum a je toho opravdu hodne. To nepocitam bugy spojene s nahravanim poradu, timeshift apod.

Jeste k tomu foru na Philipsu: ten link nahore se vztahuje k rade 2009 a 2010. 2011+ ma preci jenom jinou specifikaci, takze bych to nebral jako nejaky fakt, navic kdyz to na tom foru nijak nepotvrdil. Pochybuju, ze model z roku 2009 (a mozna i 2010) o nejakem HbbTV slysel.
« Poslední změna: 21. 06. 2012, 00:06:29 od Lama Alpaca »


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #22 kdy: 21. 06. 2012, 10:24:18 »
HbbTV znamená Hybrid Broadcast Broadbad TV - a pre jej funkčnosť je potrebné širokopásmové pripojenie k internetu. Takže je logické že to bez interneretu nejde.

A to či sú jednotlivé adresy poskytovateľov zadané priamo v televízore (a teda pri prepnutí kanálu sa televízor pripojí priamo na poskytovateľa služieb), alebo sú v databázi výrobcu TV na internete (a teda TV si aktualizovanú databázu stiahne automaticky pri pripojení na net) je snáď jedno.  Aj keď najlepšie by bolo keby si príslušnú adresu TV stiahol priamo z dát vysielaných poskytovateľom v rámci EPG/TXT - otázka je či skutočne nezvládol túto funkciu výrobca, alebo vysielateľ....
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 346
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #23 kdy: 21. 06. 2012, 10:41:29 »
HbbTV znamená Hybrid Broadcast Broadbad TV - a pre jej funkčnosť je potrebné širokopásmové pripojenie k internetu. Takže je logické že to bez interneretu nejde.

A to či sú jednotlivé adresy poskytovateľov zadané priamo v televízore (a teda pri prepnutí kanálu sa televízor pripojí priamo na poskytovateľa služieb), alebo sú v databázi výrobcu TV na internete (a teda TV si aktualizovanú databázu stiahne automaticky pri pripojení na net) je snáď jedno.  Aj keď najlepšie by bolo keby si príslušnú adresu TV stiahol priamo z dát vysielaných poskytovateľom v rámci EPG/TXT - otázka je či skutočne nezvládol túto funkciu výrobca, alebo vysielateľ....
Není zcela logické, že to bez internetu nejde. Právě proto je to hybridní vysílání, že se část může přenášet vzduchem a část po netu. ČT vzduchem přenáší jen onu adresu, jak je to u Němců, to nevím, ale přenášet lze třeba něco jako web teletext. Adresy by neměly být zadané ani v TV ani někde u výrobce. Adresa jsou právě ta data, která se vysílají vzduchem vždy, aby TV věděla, kam se má připojit. Když to nechám na výrobci, tak z toho bude stejný paskvil jako různé widgety u současných TV - bude to jen na výrobcově libovůli a po roce - dvou už nic nového nebude fungovat. Pro otevřený systém je právě potřeba, aby si TV adresu správně načetla, další funkce pak záleží už jen na HbbTV "webu" u vysílatele.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 447
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #24 kdy: 21. 06. 2012, 10:57:56 »
HbbTV znamená Hybrid Broadcast Broadbad TV - a pre jej funkčnosť je potrebné širokopásmové pripojenie k internetu. Takže je logické že to bez interneretu nejde.
A to či sú jednotlivé adresy poskytovateľov zadané priamo v televízore (a teda pri prepnutí kanálu sa televízor pripojí priamo na poskytovateľa služieb), alebo sú v databázi výrobcu TV na internete (a teda TV si aktualizovanú databázu stiahne automaticky pri pripojení na net) je snáď jedno. ...
Jak uz pise Jan Novak, data pro hbbtv (video samozrejme ne) se mohou prenaset ve vysilani nebo pre internet.
Kde bere televizor url adresu pro hbbtv neni jedno, treba uz kvuli tady zminene nefunkcnosti Phlipsu, zavislosti na vyrobci televize aby neco updatoval pokud se vysilatel rozhodne zmeni url hbbtv apod.


Lama Alpaca

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #25 kdy: 23. 07. 2012, 21:49:19 »
Philips ma novy FW pro 6 a 7 radu 2011 modelu. Viz http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?6703-Your-experiences-with-FW-v0-14-99-0-for-5806-6000-and-7000-series-(2011-models).

Funguje uz HbbTV? V logu o tom neni ani zminka (a ja se k TV nedostanu tyden).


petr marhold

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #26 kdy: 26. 07. 2012, 06:45:17 »
Kdepak, stále HbbTV nefunguje, zřejmě se toho na TV Philips nikdy nedočkáme. Aspoň vím, jakou značku si příště nekupovat


Lama Alpaca

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #27 kdy: 01. 10. 2012, 12:12:30 »
Novy 0.14.101.0 FW pro 6000 a 7000 radu (2001) viz napr. http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=42PFL7606H/12&slg=cs&scy=CZ . Dockame se HbbTV? Changelog zatim neni k dispozici ...

Edit:

• Subtitle is not synchronized with the video.
• Subtitle is shown in strange colours

Hmm, to je tedy update.

Edit2:

Na DVBC UPC mi HbbTV nezobrazuje ... dalo se cekat.
« Poslední změna: 02. 10. 2012, 12:16:40 od Lama Alpaca »


KarelF

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #28 kdy: 24. 10. 2012, 02:52:43 »
Jestli nebude problém spíš na straně ČT. Pokud např. není Philips dostatečně tolerantní při interpretaci té spousty chyb, které HbbTV ČT vykazuje (není validní ani XML, neexistující DTD -- něco viz http://tinyurl.com/9zhnc7v), prostě chybnou "aplikaci" nezobrazí, to bych mu nevyčítal.


petr marhold

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #29 kdy: 24. 10. 2012, 06:32:01 »
Takže vkládám odpověď od Philipsu, která mi přišla včera

Služba HBB byla již plně zprovozněna pro modely roku 2012, tedy série xxx7. Software, určený pro televizory xxx6 by měl být uveřejněn v následujících 14 dnech.
Jakmile bude software dostupný, modelové označení se objevý zde http://www.ceskatelevize.cz/hbbtv/ v sekci podporované modely.
V případě jakýchkoliv dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat na naší tel. lince nebo emailem ze stránek www.Philips.cz
S pozdravem a přáním hezkého dne
Dagmar Fialová
Zákaznické centrum společnosti Philips


 

reklama