reklama

reklama

Autor Téma: Technistar nebo Gosat?  (Přečteno 5571 krát)

AA AAA

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Technistar nebo Gosat?
« kdy: 13. 11. 2012, 21:50:56 »
Dobrý den, přemýšlím o novém satelitním přijímači a rozhoduju se mezi Technistar Sir a nebo Gosat GS7055 HDi. Jaký byste mi doporučili? Jde mi hlavně o pěkný obraz a to i v upscalingu. Chci aby přijímač upscale měl, kvůli prodlevě při přepínání z HD na SD kanály. Podle recenzí bych řekl, že tohle dobře zvládá Technistar, ale na druhou stranu mi příjde že má zastaralé menu a ovladač. Díky za vaše názory

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



M. Švejda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Technistar nebo Gosat?
« Odpověď #1 kdy: 13. 11. 2012, 22:23:40 »
Dobrý den, přemýšlím o novém satelitním přijímači a rozhoduju se mezi Technistar Sir a nebo Gosat GS7055 HDi. Jaký byste mi doporučili? Jde mi hlavně o pěkný obraz a to i v upscalingu. Chci aby přijímač upscale měl, kvůli prodlevě při přepínání z HD na SD kanály. Podle recenzí bych řekl, že tohle dobře zvládá Technistar, ale na druhou stranu mi příjde že má zastaralé menu a ovladač. Díky za vaše názory

Zastaralé menu Technisatu je otázka názoru. Každopádně Technisat umí každou noc načíst EPG pro všechny favoritní programy, takže když ho druhý den zapnete, vidíte hned program všech stanic bez toho, abyste musel manuálně projet všechny transpondéry a EPG se teprve načítalo. To moc receiverů neumí. Pochybuji, že to umí Gosat.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Technistar nebo Gosat?
« Odpověď #2 kdy: 13. 11. 2012, 22:54:42 »
Zase jeden co tu bude brečet,že nemůže nahrávat,přehrávat,nejde mi to a pak zas tohle,lidi kdy se už konečně poučíte,ten technisat-budiž s kraválem,gosat s tím číslem-vyhnout se na kilometr,přečíst recenze-ne oficialní ! >:(
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


AA AAA

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Technistar nebo Gosat?
« Odpověď #3 kdy: 13. 11. 2012, 23:12:13 »
Cetl jsem recenze na heurece, ale nejaky negativni recenze ma snad kazdej prijimac. A co byste doporucil? Hlavne aby pracoval bezproblemu se skylinkem, a nemusel bych tam kazdej mesic volat aby mi obnovili kody, protoze mi je prijimac nenacetl. Mam ted Arivu 102e a je to otres. Jak pri spolupraci s kartou, tak kvalitou obrazu pri upscalu.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Technistar nebo Gosat?
« Odpověď #4 kdy: 14. 11. 2012, 00:42:00 »
Tady vám neřeknu přesný typ,později mě budete proklínat a to nechci,rozhodnout se musíte sám,je toho hodně,ale musíte si položit několik otázek:co potom stroji chci,co je přednostní,co je zanedbatelné,volat na skylink už nemusíte/ani se nedovoláte/,tzv.refreš si uděláte sám i na te Arivě z skylink webu,nechci skylink ready-hodně omezení,manipulace přes kartu ap.,radši UNIčtečka+CIslot/y/,už jen kvůli PVR,obraz-vybírat podle procesoru,ali3606/ariva 250/udajné zlepšení,sti7162-střed,broadcom MIPS/poslední,číslo už nevím/má být nejlepší,dále 1-3 tunery,combo atd. !!!MUJ TIP: VU+duo,Amico alien triple/2/ !!!hbbtv 8)
« Poslední změna: 14. 11. 2012, 00:49:49 od spyko »
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


M. Švejda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Technistar nebo Gosat?
« Odpověď #5 kdy: 14. 11. 2012, 10:05:47 »
Tady vám neřeknu přesný typ,později mě budete proklínat a to nechci,rozhodnout se musíte sám,je toho hodně,ale musíte si položit několik otázek:co potom stroji chci,co je přednostní,co je zanedbatelné,volat na skylink už nemusíte/ani se nedovoláte/,tzv.refreš si uděláte sám i na te Arivě z skylink webu,nechci skylink ready-hodně omezení,manipulace přes kartu ap.,radši UNIčtečka+CIslot/y/,už jen kvůli PVR,obraz-vybírat podle procesoru,ali3606/ariva 250/udajné zlepšení,sti7162-střed,broadcom MIPS/poslední,číslo už nevím/má být nejlepší,dále 1-3 tunery,combo atd. !!!MUJ TIP: VU+duo,Amico alien triple/2/ !!!hbbtv 8)

Amiko Alien Triple 2 jsem měl týden doma. Výkonostně nezvládá dekódování 2 programů současně (nahrávka a sledování). Nemá CI sloty. Pro mě nepoužitelné.

Broadcom procesory nezvládají upscaling/deinterlacing na 1080p50 (narozdíl od STI procesorů) - jen 1080i/50. To platí i pro VU+ Duo.

Jinak předpokládám, že tazatel se pohybuje v cenách do 4 tisíc a za tuto cenu mi ten Technisat nepřijde jako špatná volba. Nevýhoda je, že taky umí maximálně 1080i a neumožňuje používat pluginy (není to otevřený systém - to může být pro někoho i výhoda). Na druhou stranu má intuitivní ovládání, skvělé EPG, rychle reaguje, výborný obraz, dobré možnosti třídění programů.
« Poslední změna: 14. 11. 2012, 10:17:54 od M. Švejda »


Grifin

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 471
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Technistar nebo Gosat?
« Odpověď #6 kdy: 14. 11. 2012, 10:54:46 »
Pokud by nebyla cenová hranice tak nízká, tak já uvažuju o SkyTec HD BlackBOX, který tu byl taky recenzován. Prodejce mám za rohem tak sem se domlouval rovnou o změně jednoho satelitního tuneru za DVB-T2.
Co vy na to?
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Technistar nebo Gosat?
« Odpověď #7 kdy: 14. 11. 2012, 11:48:35 »
To je nebezpečí té rady,je toho tolik že to neusleduješ,Black box je nový,sti7110 budiž,v aligátoru je brc mips300mhz a nemůžu obrazově na něj ani pípnout,pravdou je ,že panas.plazma zobrazuje SD v dobré kvalitě,Amiko má mít brzy nový sw,to jsou zas ty sw nedodělky,proto nechci jmenovat,tohle si každý musí vyřešit sám !
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


AA AAA

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Technistar nebo Gosat?
« Odpověď #8 kdy: 14. 11. 2012, 23:33:58 »
Diky za nazory. Ano chtel bych neco tak do tech 3,5 tisic. A co ten Gosat? CO si o nem myslite? Radsi asi ten technistar co


Grifin

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 471
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Technistar nebo Gosat?
« Odpověď #9 kdy: 15. 11. 2012, 00:05:15 »
Diky za nazory. Ano chtel bych neco tak do tech 3,5 tisic. A co ten Gosat? CO si o nem myslite? Radsi asi ten technistar co

Promiňte ale tohle je to vůbec nejvíc hloupé co můžete chtít. Proč se snažíte aby někdo druhý rozhodoval jaký přístroj si koupíte! Přeci jste člověk a ne ovce a dokážete si vytvořit svůj názor. Vy jediný přeci víte jaké funkce nebo výhody na tom či onom přístroji využijete. Používejte internet a diskuse pouze pro formování svého názoru a ponechte si pro sebe to svobodné rozhodnutí koupě.

Štastnou ruku při výběru.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551


zeze

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 119
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Technistar nebo Gosat?
« Odpověď #10 kdy: 15. 11. 2012, 10:58:13 »
Každý většinou chválí to co má doma!Hlavně čtěte recenze a názory!


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Technistar nebo Gosat?
« Odpověď #11 kdy: 15. 11. 2012, 11:51:10 »
Mam ted Arivu 102e a je to otres. Jak pri spolupraci s kartou, tak kvalitou obrazu pri upscalu.
Nemáte u té Arivy zakázáno obnovéní karty? Měl jsem to taky a po odstranění zatržítka to chodí bez problémů.


Jan Bajger

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 142
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Technistar nebo Gosat?
« Odpověď #12 kdy: 16. 11. 2012, 14:03:40 »
Technisat má tyto výhody:
1. Dobrý obraz i na SD, v této cenové kategorii konkuruje obrazem Technisatu pouze Medialink Black Panther, Arivy jsou dost horší (Arivu 250 jsem dosud neměl v ruce)
2. Výborný EPG s možností volby zobrazení podle stanic k dané hodině nebo podle hodin na jedné stanici
3. Možnost střihu nahrávek, tedy možnost vyřezávání reklam.
Nevýhody:
1. Přepíná do dvou vteřin v systému Diseqc přepínače 4/1. Pokud se použije složitější anténní sestava, trvá přepnutí až 6 vteřin(!)
2. Nemá Diseqc 1.1
3. Nemá Blind Scan
4. Má pouze 3 skupiny favoritních kanálů.
Co převažuje???


 

reklama