reklama

reklama

Autor Téma: Stav v T2 multiplexu (2017)  (Přečteno 182518 krát)

Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #30 kdy: 01. 03. 2017, 18:34:20 »
Mám arivu 152 combo, která umí i DVB-T2 sílu a kvalitu mám 90% na kanálu 31, ale žádné programy mi to nenaladí. Poradí někdo prosím? :-\ :-\
to jo ale jen "kodek h.264 a ne h.265"

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



zeze

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 119
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #31 kdy: 01. 03. 2017, 20:23:02 »
Všechny programy naladěny,ale v levém horním rohu a pravém dolním rohu je proužek ,který neustále kmitá.Na K50 problém nebyl.


blueflash .

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 885
    • ICQ komunikátor - 299934152
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #32 kdy: 01. 03. 2017, 20:35:03 »
S SD v DVB-T2 ať jdou do hazjlu.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 320
    • Zobrazit profil


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 001
    • Zobrazit profil
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #34 kdy: 02. 03. 2017, 07:15:50 »
Všechny programy naladěny,ale v levém horním rohu a pravém dolním rohu je proužek ,který neustále kmitá.Na K50 problém nebyl.
Chybně nastavený scaler považuje 544p za „počítačové“ rozlišení. V servisním menu by měla být položka Overscan, zvětši ji o pár bodů.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jarda L

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #35 kdy: 02. 03. 2017, 08:39:36 »
Včera jsem zkusil na STA a mém DigiPal2 naladit 31.kanál. Vím že STB nemá podporu MPEG4/HEVC, takže nepůjde obraz/zvuk. Jen jsem chtěl zkusit, jestli v STA již mám DVB-T2. Kvalita sigálu byla ale na 0. Chtěl jsem proto zeptat, zda by měl DigiPal2 signál "vidět" = měla by se zobrazit kvalita signálu, nebo je nutný i pro kontrolu signálu přijímač s tunerem DVB-T2. Díky.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 349
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #36 kdy: 02. 03. 2017, 08:42:37 »
Neuvidí ho, je to jiná modulace. Je to pro něj podobné jako když na nějakém kmitočtu byla analogová stanice. Bude ukazovat nějakou sílu signálu, ale kvalita musí být 0.


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 309
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #37 kdy: 02. 03. 2017, 08:44:26 »
Že by první den po spuštění T2 už byl správce STA tak aktivní, že to přidá do rozvodu? To asi ne :)


Jarda L

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #38 kdy: 02. 03. 2017, 09:13:37 »
Díky za info. Když začínal MX4/MX7, tak jsem ho naladil hned ten den, co začal vysílat. Chtěl jsem proto zkusit i DVB-T2  ;) Tak zkusím časem s jiným HW. Díky.


Grifin

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 471
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #39 kdy: 02. 03. 2017, 09:29:36 »
Tak jsem vyzkoušel T2 a mám pocit že přepínání mezi programy je o něco pomalejší než v T. Asi to záleží na kvalitě hardware. Zatím obraz je stejná SD matlanice, jen to přepínání je pomalejší.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 001
    • Zobrazit profil
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #40 kdy: 02. 03. 2017, 10:23:43 »
to je věc HEVCu. Pro seskládání celého obrázku je potřeba více informací, časově. Obdobně jsme to zažívali při výměně analogu za DVB-T a bylo to dlouho předmětem diskusí. Holt, za úsporu dat se něčím zaplatit musí.
A s tím hodnocením obrazu nesouhlasím. Ta porce „horizontálních pixelů“ navíc je dost vidět a pokud je škálování v TV v pořádku, i na větší obrazovce to musím uvidět. Jestli to u sebe nevidíš, zřejmě není něco s tvou TV úplně v pořádku.
Ale tento aspekt asi teprve čeká na své objevení v diskusích.
« Poslední změna: 02. 03. 2017, 10:29:34 od Petr Svoboda »


Tech7

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 413
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #41 kdy: 02. 03. 2017, 22:36:54 »
Rozchodil to někdo na SDR klíčence s RTL2832U?
DVB-T: Intel Core i3-530, TechniSat AirStar2, AVerTV Volar HD Pro
DAB: Iriver B20, Iriver B20, Pure One Mini Series II, Tesco DR1403R-CE


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 465
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #42 kdy: 03. 03. 2017, 00:38:53 »
To je vyloucene. Ten cip RTL2832 obsahuje HW demodulator DVB-T a pro pripadnou SW demodulaci neumi zachytit potrebnou sirku pasma, umi maximalne asi 3 MHz.


tatauno

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #43 kdy: 03. 03. 2017, 10:28:35 »
Já jsem chytal Experimentální vysílání ČRA z Žižkovské věže na USB stick Pinnacle 290e naprosto bez problémů, a to dokonce i jejich smyčku ve 4k. Vyzkoušel jsem SW jak ProgDVB, tak i DVBViewer. U obou to chodilo bez sekání a výpadků. Řekl bych, že pouze smyčka 4k chodila naprosto bezchybně na ProgDVB a v DVBVieweru 4k malinko kostičkovalo i když bydlím v Praze s výhledem na Žižkovský vysílač a na venkovní anténu. Od 1.3. chytám známou skladbu programů, avšak stále mně to kostičkuje se stejným nastavením jako do 28.2.2017... Možná je to i rukama  :)

P.S. Zkoušel jsem i USB stick Aver Media TD310, avšak bez jakéhokoliv úspěchu. Nebyl schopen detekovat ani zvuk. I když výrobce tvrdí, že jejich zařízení splňuje D-Book ČTÚ, tak kromě toho, že nemá certifikaci ČRA "DVB-T2 ověřeno", o kterou musí požádat výrobce, tak jsem ho byl nucen v zákonné lhůtě vrátit zpět e-shopu... :(  Tuto skutečnost jsem konzultovat i s ČRA (p. Kozák a další) a ani jim není známo, že by toto zařízení mělo být schopno příjímat DVB-T2/HEVC, když nemá tuto jejich certifikaci.
« Poslední změna: 03. 03. 2017, 10:37:11 od tatauno »


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 282
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #44 kdy: 03. 03. 2017, 10:55:46 »
Pro kontrolu experimentu ze Žižkova jsem si před časem pořídil za pár korun (sleva) STB EVOLVE s tunerem pro příjem DVB-T2/HEVC.
1. března jsem STB zresetoval a proladil s anténou na fasádě. Identifikovalo se 115 stanic, uložilo 88, samozřejmě se duplikovaly stanice z pražských vysílačů se severočeskými. Kolik je to jedinečných stanic neřeším, protože se na TV z tohoto zdroje nedívám.

Jak je v příloze vidět, jsou stanice se 100% bargrafovými ukazately, ale i se 100% silou a 0 kvalitou.  ;)
Zatím jsem neměl potřebu zkoumat, proč něco nejde, kostičkuje, nebo zamrzá...... :)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, 2 x USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVRReady
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3


 

reklama