reklama

reklama

Autor Téma: Stav v T2 multiplexu (2017)  (Přečteno 176681 krát)

Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 294
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #60 kdy: 04. 03. 2017, 21:18:39 »
Hlavně to vyprávějte divákům, kteří si koupili přijímač s podporou DVB-T2 H.265 HEVC a nepřehrají nic vy reklamo  ;D
Spíš se starej co vyprávěj těm, kteří si koupí tu onálepkovanlou šaškárnu a v síti jiného operátora budou problémy. Nemluvě o tom, že až se spustí kódování, tak ty "certifikované" set-top-boxy bez CI slotu, které ani nesplňují parametry D-Book, budou leda na podložení skříně. Možná začnou ČRa vracet lidem peníze :D
Dejte vědět v které přechodové síti je potřeba CI slot ať se poučíme  ;D
Ale Mlho, o tom jsem už psal, nedá se pořád hajat na vlnách minulosti. Před pár roky si TV stanice taky platily distribuci na satelitu a dneska je situace úplně opačná. Třeba na Slovensku si kódování v pozemní síti taky nikdo neuměl představit a dneska je to běžná věc. Takže pro tebe a ČRa - Vstávat, BUDÍÍČEEK!!!  :D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 275
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #61 kdy: 04. 03. 2017, 21:27:00 »
1) současný obchodní model je v ČR funkční a vyprodal kapacitu všech celoplošných multiplexů
2) argumentovat Slovenskem, kde ještě nedávno měli pokrytí DVB-T na úrovni 80% je směšné
3) argumentovat placenou platformou na Slovensku, která má necelých 20tisíc předplatitelů je ještě směšnějí
4) úplně nejkomičtější je vaše argumentace nějakým CI slotem, který nemá nic společného s přijímači, které se tváří, že podporují HEVC, ale není tomu tak, je vidět, že jste opravdový odborník  ;D ;D ;D


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 294
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #62 kdy: 04. 03. 2017, 21:27:05 »
V satelitním vysílání není HEVC aktuální. A divím se, že to nejde přehrát, sám jsem to zkoušel na ATI HD 3800, což je grafika vskutku muzeální a naprosto bez chyb :)

Tak to je nějaky divný, jsi si jisty že je to hevc? Když to neumi hardware tak to přehrat nepujde. Hraje akorad zvuk a zaseka se pc. Zkus přehrat toto.
HEVC test ze satelitu, dneska nahraný.

https://www.uloz.to/!4NOS59HMUSdF/23-5e-11777-593-v-27500-2017-03-04-15-29-57-dump-ts

https://www.uloz.to/!3cjtnv0gJTbC/23-5e-11777-593-v-27500-2017-03-04-15-37-43-dump-ts
Přehrát to jde, ale úplně plynulé to už není.


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 294
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #63 kdy: 04. 03. 2017, 21:36:51 »
1) současný obchodní model je v ČR funkční a vyprodal kapacitu všech celoplošných multiplexů
2) argumentovat Slovenskem, kde ještě nedávno měli pokrytí DVB-T na úrovni 80% je směšné
3) argumentovat placenou platformou na Slovensku, která má necelých 20tisíc předplatitelů je ještě směšnějí
4) úplně nejkomičtější je vaše argumentace nějakým CI slotem, který nemá nic společného s přijímači, které se tváří, že podporují HEVC, ale není tomu tak, je vidět, že jste opravdový odborník  ;D ;D ;D
Současný model vypadá tak, že se nepodařilo ani naplnit RS8. A je úplně jedno, jestli to je nebo není celoplošná síť, protože pokud by byl o vysílání takový zájem, tak by se síť rozšířila o další vysílače (to jsou přímo slova z ČRa). Místo je tuším i v RS7 a celoplošný mux 3 se zase může "pyšnit" duplicitní ČT, což je pouhé zaplácnutí místa.
Jinak ten obchodní model je na úrovni dinosaura, všude se přechází na HD, zatímco tady se někdo v ČRa poplácává po ramenách za SD mazanice.
CI slot je součástí D-Book, takže pokud ho přístroj nemá, tak podmínky D-Booku nesplňuje a je zbytečné tady řešit, jestli je teď aktuálně potřeba nebo ne, resp. až potřeba bude, tak ty onálepkované STB krámy z ČRa půjdou leda do koše. A to vám lidi jistě poděkují :D


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 275
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #64 kdy: 04. 03. 2017, 21:42:35 »
Takže na jasné argumentace opět snůška různorodých polopravd poskládaná do nesmyslného nesourodého slepence ve vašem podání nic překvapivého, žijte si svou iluzi  ;D S tím CI slotem jsme se opět nedozvěděli jak to souvisí s nefunkčními přijímači, které se tváří, že jsou kompatibilní  ;D ;D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 294
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #65 kdy: 04. 03. 2017, 22:25:51 »
Takže na jasné argumentace opět snůška různorodých polopravd poskládaná do nesmyslného nesourodého slepence ve vašem podání nic překvapivého, žijte si svou iluzi  ;D S tím CI slotem jsme se opět nedozvěděli jak to souvisí s nefunkčními přijímači, které se tváří, že jsou kompatibilní  ;D ;D
Nevím o jakých přijímačích píšeš a je zcela zřejmé, že se jenom snažíš nějak zamluvit skutečnost, že T2 v podání ČRa je jeden velký propadák, který lidem nenabídne vůbec nic navíc oproti tomu, co nabízí T. A ještě ke všemu propadák placený z peněz nás všech, což je na tom to nejhorší.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 275
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #66 kdy: 04. 03. 2017, 22:46:44 »
Opět změna tématu na zastření vašich fatálních neznalostí? Přechodové sítě přece nemají a neměly za úkol přinést nic nového, pouze zachovat prostor pro stávajíci televizní stanice po uvolnění kmitočtů nad 700MHz, s kmitočty hospodaří stát a stará se o jejich budoucí využití včetně finančích výnosů z jejich přídělů. Je o vás známo že nečtete a nevíte, ale tu strategii a další související dokumenty byste nastudovat mohl, abyste přestal s tou komedií.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 219
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #67 kdy: 04. 03. 2017, 23:01:22 »
Hlavně to vyprávějte divákům, kteří si koupili přijímač s podporou DVB-T2 H.265 HEVC a nepřehrají nic vy reklamo  ;D
Spíš se starej co vyprávěj těm, kteří si koupí tu onálepkovanlou šaškárnu a v síti jiného operátora budou problémy. Nemluvě o tom, že až se spustí kódování, tak ty "certifikované" set-top-boxy bez CI slotu, které ani nesplňují parametry D-Book, budou leda na podložení skříně. Možná začnou ČRa vracet lidem peníze :D
U nás je sice možné mnohé, ale už v DVB-T jsme zažili, že když Pařízek vysílal nepřijimatelně, tak se náprava udála na jeho straně a nezačaly se dovážet nějaké speciály na jeho "normu". Jakýkoliv operátor, pokud bude chtít být placen TV stanicemi/diváky musí vysílat tak, aby to někdo přijímal s běžným vybavením, byla tudíž dostatečná sledovanost a nemůže zbytečně hazardovat s investicemi do libovolně rozdílného vysílacího HW a SW. Může se tedy zdát, že certifikace ČRa je zbytečná, nic nezaručující, ale praxe bude jiná. Tak to aspoň vidím já.  ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, 2 x USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVRReady
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 294
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #68 kdy: 05. 03. 2017, 11:27:32 »
Opět změna tématu na zastření vašich fatálních neznalostí? Přechodové sítě přece nemají a neměly za úkol přinést nic nového, pouze zachovat prostor pro stávajíci televizní stanice po uvolnění kmitočtů nad 700MHz, s kmitočty hospodaří stát a stará se o jejich budoucí využití včetně finančích výnosů z jejich přídělů. Je o vás známo že nečtete a nevíte, ale tu strategii a další související dokumenty byste nastudovat mohl, abyste přestal s tou komedií.
K tomu nejsou přechodové sítě vůbec potřeba, LTE v 700MHz se nespustí dřív, než doběhne poslední současná licence na DVB-T a možná i o několik let později, mobilní operátoři si zatím v pohodě vystačí s frekvencemi stávajícími. Celé je to šaškárna na vytáhnutí peněz ze státu, což ty moc dobře víš. A zčásti taky řitní alpinismus socanů ve vztahu k Německu.


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 294
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #69 kdy: 05. 03. 2017, 11:31:03 »
Hlavně to vyprávějte divákům, kteří si koupili přijímač s podporou DVB-T2 H.265 HEVC a nepřehrají nic vy reklamo  ;D
Spíš se starej co vyprávěj těm, kteří si koupí tu onálepkovanlou šaškárnu a v síti jiného operátora budou problémy. Nemluvě o tom, že až se spustí kódování, tak ty "certifikované" set-top-boxy bez CI slotu, které ani nesplňují parametry D-Book, budou leda na podložení skříně. Možná začnou ČRa vracet lidem peníze :D
U nás je sice možné mnohé, ale už v DVB-T jsme zažili, že když Pařízek vysílal nepřijimatelně, tak se náprava udála na jeho straně a nezačaly se dovážet nějaké speciály na jeho "normu". Jakýkoliv operátor, pokud bude chtít být placen TV stanicemi/diváky musí vysílat tak, aby to někdo přijímal s běžným vybavením, byla tudíž dostatečná sledovanost a nemůže zbytečně hazardovat s investicemi do libovolně rozdílného vysílacího HW a SW. Může se tedy zdát, že certifikace ČRa je zbytečná, nic nezaručující, ale praxe bude jiná. Tak to aspoň vidím já.  ;)
Opravím tě v jedné věci - nikoliv Pařízek, ale firma Digital Broadcasting s.r.o. Ostatně u druhého terestriálního operátora se taky neuvádí jakýsi Zrůst, ale České Radiokomunikace a.s. To jenom, aby bylo jasno v názvosloví :)


Tomáš Bastr

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #70 kdy: 12. 04. 2017, 11:05:08 »
Všechny programy naladěny,ale v levém horním rohu a pravém dolním rohu je proužek ,který neustále kmitá.Na K50 problém nebyl.
Chybně nastavený scaler považuje 544p za „počítačové“ rozlišení. V servisním menu by měla být položka Overscan, zvětši ji o pár bodů.

Bohužel toto nastavení ani na TV ani na STB nemám!TV LG Flatron M-2062D-PZ má Originální,4:3,14:9,16:9,zvětšený,Cinema Zoom 1,pouze skenování, set-top-box DI-WAY K1 DVB-T2/AND4 má automaticky, plný úsek,4:3,16:9 Zkoušel jsem všechno, ale je to všude stejné, akorát někdy je obraz zdeformovaný, někdy posunutý nahoru. Blikající pruhy jsou všude!


Grifin

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 472
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #71 kdy: 12. 04. 2017, 12:25:22 »
Chtěl bych se zeptat bylo už uveřejněno kdy spustí ČT svůj MUX pro T2 v Praze /Středních čechách???? Bude přechodový nebo rovnou finální???
Díky.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551


VITEK2442

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 414
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #72 kdy: 12. 04. 2017, 13:07:15 »
Nebylo.ČT čeká na schválení novely ZEKu+zakona o ČT,novely o DPH a na nového ředitele.Takže se spuštění PS 11 může zpozdit.Finální sítě nejdříve od 07/2020 nejpozději 02/2021.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 974
    • Zobrazit profil
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #73 kdy: 12. 04. 2017, 13:27:09 »
Bohužel toto nastavení ani na TV ani na STB nemám!
Protože se asi díváš do uživatelského menu, a taková nastavení bývají v továrním menu.


 

reklama