reklama

reklama

Autor Téma: DVBViewer a HbbTV  (Přečteno 10624 krát)

Jiří Macich ml.

  • Administrator
  • Nováček
  • *****
  • Příspěvků: 46
    • Zobrazit profil
    • DigiZone.cz
    • E-mail
DVBViewer a HbbTV
« kdy: 10. 04. 2014, 20:01:16 »
Zdravím,

dokoupil jsem si k programu DVBViewer plug-in pro HbbTV, ale dosud jsem nepřišel na to, jak se do menu HbbTV s jednotlivými službami / aplikacemi jako na televizoru.

Když naladím třeba ČT 1 z MUX 1, tak se sice dole vpravo v okně programu objeví symbol HbbTV, ale to je tak vše. Můj TV tuner nemá na dálkovém ovladači klasická barevná tlačítka, takže nemůžu zmáčknout červené tlačítko jako na TV. Jde se k HbbTV v DVD Vieweru dostat nějak softwarově? Bez dálkového ovladače? Někde jsem četl, že alternativou za barevná tlačítka jsou klávesy F5 až F8, ale ty nic nedělají :-(

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 355
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBViewer a HbbTV
« Odpověď #1 kdy: 10. 04. 2014, 21:19:51 »
F5 zapne a pak ovladaš F5, F6, F7, F8, F5, é (nebo 0), šipky, enter.
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Jiří Macich ml.

  • Administrator
  • Nováček
  • *****
  • Příspěvků: 46
    • Zobrazit profil
    • DigiZone.cz
    • E-mail
Re:DVBViewer a HbbTV
« Odpověď #2 kdy: 14. 04. 2014, 03:02:08 »
F5 zapne a pak ovladaš F5, F6, F7, F8, F5, é (nebo 0), šipky, enter.

Jasně, ale jak jsem psal. Zmáčknu F5 a nic se neděje ...


Retiree

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 63
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBViewer a HbbTV
« Odpověď #3 kdy: 14. 04. 2014, 09:17:29 »
Jsi si jistý, že skutečně mačkáš F5?
Nepoužíváš náhodou klávesnici s přepínatelnými funkčními klávesami?


Jiří Macich ml.

  • Administrator
  • Nováček
  • *****
  • Příspěvků: 46
    • Zobrazit profil
    • DigiZone.cz
    • E-mail
Re:DVBViewer a HbbTV
« Odpověď #4 kdy: 14. 04. 2014, 23:33:57 »
Jsi si jistý, že skutečně mačkáš F5?
Nepoužíváš náhodou klávesnici s přepínatelnými funkčními klávesami?

Samozřejmě  :)

V nastavení jsou klávesové zkratky také správně přiřazené k F5 & spol. Zkusil jsem přenastavit na jiná tlačítka, ale bez výsledku. Vypůjčil jsem si TV tuner s dálkovým ovladačem, který má barevná tlačítka. Ovladač funguje, ale „samozřejmě“ bez barevných tlačítek.

Nemůže být problém v tom, že používám více monitorů? Mám tři vedle sebe s rozšířenou plochou. Je to možná blbá otázka, ale tonoucí se stébla chytá ..  :'(

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Retiree

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 63
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBViewer a HbbTV
« Odpověď #5 kdy: 15. 04. 2014, 08:37:02 »
Prakticky s defaultním nastavením chodí bez problémů na pc s Win7 (TBS6680) i na pc s Win8 (LV52T), DO nepoužívám. Žádný vstupní plugin nemám nainstalovaný, nicméně zkusil jsem v Nastavení zaškrtnout WinLirc, žádná změna ve funkčnosti...
Problém se vícekrát řešil i na fóru DVBViewer, myslím že s nejednoznačným výsledkem, ale pokud dokážeš správně specifikovat problém (OS, typ tuneru...), určitě někdo znalý odpoví
Myslím, že s počtem monitorů to zcela jistě nesouvisí (laický názor)
« Poslední změna: 15. 04. 2014, 08:46:50 od Retiree »


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 355
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBViewer a HbbTV
« Odpověď #6 kdy: 15. 04. 2014, 08:52:58 »
mě teda funguje zas bez problému, mam win 8.1 64 a víc tunerů (S/S2 a T/T2) a na všech funguje i s hbbtv, dokonce i na dalších 2 pc chodí.
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 464
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBViewer a HbbTV
« Odpověď #7 kdy: 15. 04. 2014, 09:17:04 »
Co internet, je funkcni? Neni DVBViewer orezany firewallem? Zobrazi se jen cervene logo "HbbTV" nebo i "cervene tlacitko" - u CT napr. "CT menu". To by se melo zobrazit automaticky bez pouziti jakekoliv klavesy.


Retiree

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 63
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBViewer a HbbTV
« Odpověď #8 kdy: 15. 04. 2014, 11:20:59 »
Nelze zcela srovnávat. PC tuner není televizor... DVBViewer zobrazí pouze logo HbbTV, nic víc, nic míň. Ovládání se liší také a ne vždy podle očekávání.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 464
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBViewer a HbbTV
« Odpověď #9 kdy: 15. 04. 2014, 14:18:28 »
http://www.youtube.com/watch?v=3ccAEQt6ii4
Predpokladam, ze "startleiste einblenden Das Erste" v ukazce se zobrazi samo. Ale plug-in nevlastnim, takze je mozne ze DVBViewer funguje jinak.


 

reklama