reklama

reklama

Autor Téma: Je server opravdu plně funkčnní?  (Přečteno 11906 krát)

Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Je server opravdu plně funkčnní?
« kdy: 19. 06. 2014, 13:36:57 »
Zdravím především provozovatel webu. Po nedávném sdělení p. Poláka, že je server plně funkční si dovolím trochu oponovat. Včera i dnes de vyskytovaly situace, kdy mi při pokusu najet na forum vyskočilo hlášení o údržbě. (zpravidla k tomu docházelo-dochází přes poledne). Dále stránky se v některých případech velmi pomalu nadečítají a opravdu to není prohlížečem PC-jen to jen problém u Digizone. Včera jsem hovořil s několika známými a ti mi avizovali více méně to samé. Jaký je tedy skutečný stav věci?
Jak jste na tom se zkušenostmi Vy-mám na mysli ostatní čtenáře?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je server opravdu plně funkčnní?
« Odpověď #1 kdy: 19. 06. 2014, 13:44:11 »
Výpadky jsem také pozoroval, ale jenom chvilková záležitost.


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 694
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je server opravdu plně funkčnní?
« Odpověď #2 kdy: 19. 06. 2014, 14:09:16 »
Několik dnů nebylo vůbec možné se přihlásit do tohoto fóra. Až teď už to jde.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 257
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je server opravdu plně funkčnní?
« Odpověď #3 kdy: 19. 06. 2014, 14:36:29 »
Prej funkční, ikdyž to tu admin napsal, tak to stejně včera zase blbnlo, a až ted se mi povedlo se přihlasit, bud to nešlo nebo to psalo že je utržba, tak jakepak funkční, vůbec to nejde.
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 671
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:Je server opravdu plně funkčnní?
« Odpověď #4 kdy: 19. 06. 2014, 14:42:38 »
Pane Honzíku, ono když se vám na servery přihlašují v jednu chvíli desítky tisíc cizích počítačů ze zahraničí a trvá to celý den (najděte si, co je DDos útok), tak s tím bohužel nic neuděláte. Útok se bohužel ještě jednou vrátil, ale podařilo se ho eliminovat. Věřte mi, že máme velký zájem na tom, aby všechny servery Internet Infa byly pokud možno plně funkční. Po tuto dobu jsme museli bohužel odstříhnout i konektivitu z ciziny, abychom tento útok eliminovali a IT technici mohli v klidu pracovat na řešení.

Diskusní fórum sice výpadky mělo, ale samotný web se odmlčel maximálně na několik hodin. Během DDoS útoku to ale není nic překvapivého. Potkalo to svého času i weby Mafry.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 257
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je server opravdu plně funkčnní?
« Odpověď #5 kdy: 19. 06. 2014, 14:58:35 »
Pane Honzíku, ono když se vám na servery přihlašují v jednu chvíli desítky tisíc cizích počítačů ze zahraničí a trvá to celý den (najděte si, co je DDos útok), tak s tím bohužel nic neuděláte. Útok se bohužel ještě jednou vrátil, ale podařilo se ho eliminovat. Věřte mi, že máme velký zájem na tom, aby všechny servery Internet Infa byly pokud možno plně funkční. Po tuto dobu jsme museli bohužel odstříhnout i konektivitu z ciziny, abychom tento útok eliminovali a IT technici mohli v klidu pracovat na řešení.

Diskusní fórum sice výpadky mělo, ale samotný web se odmlčel maximálně na několik hodin. Během DDoS útoku to ale není nic překvapivého. Potkalo to svého času i weby Mafry.

Však jste tu napsal už jedno téma že je vše v pořádku ale trvalo stále, a téma nikdo neaktualizoval, pravděpodobně to ani nebylo možné, a ani důvod proč hackeři zaútočili na digizone, obvykle když utočejí tak sou to protipirátské organizace nebo něco z vlády.
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Josef Pavera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 133
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je server opravdu plně funkčnní?
« Odpověď #6 kdy: 19. 06. 2014, 15:05:40 »
Diskuzní fórum bylo včera celý den mimo chybová hláška o údržbách serverů.
Nechápu ale proč byl podniknut cílený útok proti Vám.


Roman Bárta

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je server opravdu plně funkčnní?
« Odpověď #7 kdy: 19. 06. 2014, 15:42:58 »
Už jsem to psal i na Fuckbook tohoto webu. Problémy se vyskytovaly už cca týden před jmenovaným útokem. A občas jsou problémy i teď. Všechny stránky se mi při připojení 120 Mega načtou okamžitě, ale Digizone někdy blbne, trvá to výrazně déle, a párkrát se mi objevil text- "Tuto stránku nelze zobrazit".
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 324
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je server opravdu plně funkčnní?
« Odpověď #8 kdy: 19. 06. 2014, 18:26:27 »
Diskuzní fórum bylo včera celý den mimo chybová hláška o údržbách serverů.
Nechápu ale proč byl podniknut cílený útok proti Vám.
Útok nebyl proti Digizone, ale proti více serverům ve skupině Internet Info. Technický popis je na sousedním root.cz: http://www.root.cz/clanky/ddos-utok-na-servery-internet-info-pohled-administratora/


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Je server opravdu plně funkčnní?
« Odpověď #9 kdy: 19. 06. 2014, 19:00:28 »
...nevím, kdo server provozuje anebo jak jsou nastaveny smluvní vztahy ohledně zabezpečení a údržby. Podobně orientované servery až takové problémy nemají. Parabola je docela o.k. a AB-forum se s tímto vypořádalo za 2dny.
Zdější potíže trvají už minimálně 4den. Cca před 15-20 minutami mi šlo Digizone, ale po prokliknutí na fórum probíhá údržba a konec anebo fórum spadlo zcela.


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 123
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je server opravdu plně funkčnní?
« Odpověď #10 kdy: 19. 06. 2014, 19:52:58 »
To nebyl DDos, to jen byl extrémní nárůst počtu uživatelů o Prémium, o celých 100% ... z 1 na celé 2 platící čtenáře  ;D


BeatJ

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 765
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je server opravdu plně funkčnní?
« Odpověď #11 kdy: 19. 06. 2014, 19:57:56 »
+ 1 ;D
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání,FM,DAB+
Kathrein AV12 pro DAB+ III.pásmo
RDC BD1G5 + Síťová parabolická anténa by dxpetr pro L-band
Kathrein ABH01 pro FM
Emme Esse 40XD pro DVB-T


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Je server opravdu plně funkčnní?
« Odpověď #12 kdy: 19. 06. 2014, 20:02:36 »
 ;D


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 362
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je server opravdu plně funkčnní?
« Odpověď #13 kdy: 20. 06. 2014, 18:09:11 »
Na rovinu říkám, že jenom zkouším, zda je fórum funkční. Je mi divné, že dnes nikdo nic nenapsal...


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 300
    • Zobrazit profil
Re:Je server opravdu plně funkčnní?
« Odpověď #14 kdy: 20. 06. 2014, 19:40:17 »
Funkční je, jen než se mi načte, tak si stačím uvařit kafe. :)


 

reklama