reklama

reklama

Autor Téma: Jaké programy naladím  (Přečteno 15273 krát)

amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #15 kdy: 31. 12. 2014, 13:16:34 »
Nový frekvence 12363 s 29500 je u TV se satelitním tunerem  zabudovaný problém je na pevno nastavený 27500 a to je problém p že signál 0.také  na TP 11876 s 29900 TV se satelitním tunerem májí problém zase signál 0.to samé na pevno 27500.musel jsem oprášit externí reciver satelitní a tam to šlo. Zajímavý že.  :D
Vaše televize nemá možnost editaci parametrů transpondérů, přidání nových transpondérů a tak podobně?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #16 kdy: 31. 12. 2014, 13:20:00 »
Web změnil můj odkaz na p.a.r.a.b.o.l.a cz, kde je popsáno "ladění" TV panasonic s vestavěným tunerem o němž tu referuje kolega Cibulka.
Mám za to, že problém "nekorektní spolupráce" modul x tv může vzniknout i při aktualizaci fw v TV přijímači, takže pokud se proladí a setřídí programy, pak zřejmě vypnout aktualizace.


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 624
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #17 kdy: 31. 12. 2014, 14:13:11 »
 Ne nejde na TV měnit parametry TP jinak Samsung sedí ale jen automatika ladění žádný ruční ladění a možnost úpravy parametrů  bohužel pro to externí reciver satelitní a na reciveru to hraje bez problémů  :D  ale dva ovladače  ???
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 383
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #18 kdy: 31. 12. 2014, 16:56:33 »
Prosím ještě o jedno,do modulu SPRÁVNĚ vložit kartu/kámoš se 2x netrefil a měnil modul/,do samsungu -smit ci+!
Panasonic 50st60,42px80. ,,amiko 8140 T2/MPEG4,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 624
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #19 kdy: 01. 01. 2015, 12:54:27 »
Jedná se o tuhle tv: http://m.alza.cz/48-samsung-ue48h5570-d598189.htm


Skoro trefa takže 48 Samsung UE 48 H 6640 kupodivu se parametry aktualizovala na správnou hodnotu modul CI+ Technisat  (žluto-bílý ) Takže externí reciver už nepotřebuješ satelitní reciver. Což je bezva  :D
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


FandaX-cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
    • WebRádio Epigon
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #20 kdy: 08. 10. 2016, 17:20:42 »
Dobrý den, po změně parametrů kanálů Smíchov a Telka je na výše uvedeném televizoru nemohu vůbec naladit. Problém je v tom, že mohu prohledávat pouze 1 transpondér, ale na 12070 to nemohu najít a na internetu jsem žádné bližší informace nenašel. Nevěděl by někdo, jak programy naladit?
FandaX-cz | Televizi zapínám jen v případě, že tam je něco zajímavého. Takže téměř nikdy


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 832
    • Zobrazit profil
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #21 kdy: 08. 10. 2016, 19:36:21 »
Není divu, na 12,070/H už dávno nejsou.
Nevím tedy jak jste hledal poněvadž ty frekvence jsou všude:
TELKA, TV Smíchov    11,973/V 29900 2/3 DVB-S2 8PSK   
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


FandaX-cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
    • WebRádio Epigon
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #22 kdy: 10. 10. 2016, 15:48:54 »
Tuto frekvenci jsem samozřejmě našel, ale televizor mi hlásí, že na uvedené pozici není žádný program. Ještě mě napadlo zkontrolovat, zda-li mám správně nastavená všechna zařízení. Pozici satelitu jsem kdysy ladil podle ukazatele signálu v satelitním přijímači, tak zkontroluji, jestli mám nejlepší možný náklon paraboly a případně změním (družice Astra 23,5°E). Ale potřeboval bych vědět, zda je dolní hranice osc. LNB 9750 MHz a horní 10600 MHz? Jaký je režim DiSEqC? Ten mám nastaven jako vypnutý. LNB konvertor mám Strong SRT L916 (nebo L976 - není poznat, jestli je to 1 nebo 7), ale jakmile navlhne, tak obraz okamžitě kostičkuje a zasekává se, ikdyž sousedům jde obraz v pohodě, ten bych zřejmě potřeboval vyměnit (pokud možno, doporučte typ).
FandaX-cz | Televizi zapínám jen v případě, že tam je něco zajímavého. Takže téměř nikdy


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 296
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #23 kdy: 10. 10. 2016, 17:06:06 »
Zjevně je tam něco špatně, což sám bez znalostí a hlavně měřící techniky nemáš šanci napravit. Takže si pozvi firmu, ta už bude vědět co a jak.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 976
    • Zobrazit profil
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #24 kdy: 10. 10. 2016, 17:09:32 »
hlavně si v TV zkontroluj symbolovou rychlost transpondéru na 11973 MHz, případně obvyklou hodnotu 27,5 Msym/s oprav na správnou 29,9 Msym/s. A pak taky FEC a modulaci, pokud TV potřebuje přesné zadání všech parametrů. Asi do nastavení LNB nebudeš muset ani sahat.


FandaX-cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
    • WebRádio Epigon
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #25 kdy: 10. 10. 2016, 17:39:32 »
Tv chce jen Transpondér - tam zadávám  11973 MHz, přenosovou rychlost - tam zadávám 29900 kS/s a polarizaci - tam zadávám Vertikální. Ale stále nic nechce najít. Když dám auto scan, tak to frekvenci 11973 MHz přeskočí, jakoby tam nic nebylo.
FandaX-cz | Televizi zapínám jen v případě, že tam je něco zajímavého. Takže téměř nikdy


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 976
    • Zobrazit profil
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #26 kdy: 10. 10. 2016, 17:53:13 »
tak ještě jednou obecně, a pak už toho nechám a přenechám to, těm, kteří tv znají.
Zkontroluj, zda je tento transpondér v seznamu TP (snad je někde v TV přístupný), případně jej přidej se všemi správnými parametry. A snad můžeš také zkusit, zadat Síťové ladění na 12070H. Pokud v TV síťové ladění funguje, mělo by ti i tento nový transpondér přidat a proladit jej.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 275
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #27 kdy: 10. 10. 2016, 18:23:30 »
Hele prd tomu rozumím, satelit už leta nemám, ale není problém jenom ve starým konvertoru s nevyhovujícím šumovým číslem?


FandaX-cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
    • WebRádio Epigon
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #28 kdy: 10. 10. 2016, 18:43:00 »
Parametry jsem několikrát kontroloval, ale stále to nic nemůže najít. Síťové ladění TV nepodporuje. Zkusím nastavit parabolu přesněji a když nezabere ani to, tak si myslím, že je chyba v konvertoru, jak píše Mik Kotanen.
« Poslední změna: 10. 10. 2016, 18:45:49 od FandaX-cz »
FandaX-cz | Televizi zapínám jen v případě, že tam je něco zajímavého. Takže téměř nikdy


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 412
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #29 kdy: 10. 10. 2016, 19:48:05 »
U TV Samsung jsem se s tímto problémem taky setkal. Je třeba ignorovat kmitočet transpondéru 11973 v seznamu trp., kde je s největší pravděpodobností uložen se starými parametry (tj. ještě se SR 27500) a nejde zeditovat (změnit). Je třeba zvolit položku "nový trp", zadat ručně aktuální parametry a na téže stránce menu zvolit "prohledat", nikoliv "uložit". V případě volby "uložit" se kmitočet v seznamu trp. totiž vůbec neobjeví (je tam stále jenom ten starý s neplatnými parametry). U jiných kmitočtů to sice takto funguje (kmitočet nejdřív uložit a až v druhém kroku proladit), zde je nutno přímo proladit. Pokud se nebude dařit, lze zavolat linku podpory Samsung 800 726 786 (zdarma). Ať se daří....
DVB-S/T:  2x Ariva 200 HD
DVB-T: Vysílače: Černá hora, Krásné, Ještěd, Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (K25), Andrlův chlum (K45), Černá studnice (K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (K44)
Přenosné rádio DAB+ Tesco DR1403G-CE - (doma bohužel pouze Teleko z Černé hory)


 

reklama