reklama

reklama

Autor Téma: DVB-T Polsko  (Přečteno 343488 krát)

Fidoluky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
    • E-mail
DVB-T Polsko
« kdy: 31. 01. 2015, 20:17:17 »
Dobrý den,

chytám Poláky ze Sněžných Kotlů, Stabilně Mux1, Mux2 vypadává jen za deště, jinak taky v pohodě. Mux3 jde hlavně v zimě. V současné době (od prosince) mi jdou díky klimatickým podmínkám všechny 3 Muxy. Například dnes dávali na TVP1 skoky na lyžích a na Polsatu Sport news je nyní snow board. Celkem zajímavá podívaná. Chtěl jsem se zeptat, zda i ostatní zaznamenali přes zimu zlepšení Muxu3, který je jinak se Sněžných Kotlů problematický a zda nemá někdo informace, jestli třeba nepřibude nějaký zajímavý sportovní kanál. ;D

Díky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



sonson

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #1 kdy: 31. 01. 2015, 21:48:32 »
Fidoluky, v jaké lokalitě to chytáš.Můžeš připojit i terénní profil?


Fidoluky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #2 kdy: 01. 02. 2015, 07:17:07 »
Ahoj, bydlím mezi Mladou Boleslaví a Jičínem. Ze střechy vidím Krkonoše. Mám anténu Alcad 095.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #3 kdy: 01. 02. 2015, 09:38:09 »
Dobrý den,

chytám Poláky ze Sněžných Kotlů, Stabilně Mux1, Mux2 vypadává jen za deště, jinak taky v pohodě. Mux3 jde hlavně v zimě. V současné době (od prosince) mi jdou díky klimatickým podmínkám všechny 3 Muxy. Například dnes dávali na TVP1 skoky na lyžích a na Polsatu Sport news je nyní snow board. Celkem zajímavá podívaná. Chtěl jsem se zeptat, zda i ostatní zaznamenali přes zimu zlepšení Muxu3, který je jinak se Sněžných Kotlů problematický a zda nemá někdo informace, jestli třeba nepřibude nějaký zajímavý sportovní kanál. ;D

Díky
Bohužel nechystá se nic takového, skoky na lyžích i zimní sporty bývají na TVP1 (HD) pravidelně, obrazová kvalita je velmi dobrá, to jste asi viděl sám :).
Kdysi v začátcích digitalizace vysílal ještě "zadarmo" TVP sport. Nevím ale jestli to bylo ze všech vysilačů a nebo jen z několika.
Na polských fórech a diskusích se občas vyskytují nářky a spekulace o návratu uvedené stanice do dvb-t, ale nic takového se nechystá.
Na Polsat Sport News se vyskytují zápasy z holandské nejvyšší fotbalové ligy, docela zajímavá podívaná.


792217758

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #4 kdy: 13. 02. 2015, 12:25:51 »
ahojte lidicky v hlucine chytam jenom muxy 2 a 3 a nevim proc nechytam mux 1 dekuji za odpovet

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #5 kdy: 13. 02. 2015, 12:46:18 »
asi kvůli tomu, že v Hlučíně je možný na některých příjem Muxu1 na k.55 jak z Wisly tak z Katowic.
Potíže pak způsobuje pre-echo, viz:
http://www.digizone.cz/clanky/prazske-vypinani-pozor-na-problem-pre-echo/
Jinak u mě jsou Muxy z Wisly v Porubě v pohodě.


792217758

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #6 kdy: 13. 02. 2015, 14:21:05 »
jo dekuli moc.ja by se chtel koukat na eska tv


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #7 kdy: 13. 02. 2015, 16:02:41 »
To obnáší zavolat někoho, kdo se problematikou zabývá, má vybavení a pak nasměruje antény jak je třeba a případně ještě něco dalšího.
Ovšem opravdu  někoho, kdo "umí dvb-t" a nejen "roubuje satelity". Pak pojede i ta eska.tv.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #8 kdy: 13. 02. 2015, 17:36:38 »
ahojte lidicky v hlucine chytam jenom muxy 2 a 3 a nevim proc nechytam mux 1 dekuji za odpovet

Zřejmě proto, že na K54 vysílá náš MUX1 z Hošťálkovic s ERP 100kW a vstupní část přijímacího zařízení nedokáže korektně zpracovat signály s rozdílnou úrovní v sousedním kanále, která může v tomto případě činit i 40dB.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #9 kdy: 13. 02. 2015, 18:03:03 »
ahojte lidicky v hlucine chytam jenom muxy 2 a 3 a nevim proc nechytam mux 1 dekuji za odpovet
moc jste toho nenapsal, těžko radit. Předtím to šlo? Změnilo se něco? Nebo jste teď zakoupil anténu a zkoušíte? Je v sestavě zesilovač?
Honda Enduro Team


792217758

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #10 kdy: 14. 02. 2015, 14:54:15 »
chtel by se zeptat jestli jde konixialni kabel přepojit na cokoladkuod anteny , a musise připojit take ty male dratky so sou veniš dratu dekuji za odpoved
« Poslední změna: 14. 02. 2015, 15:00:13 od 792217758 »


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 385
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #11 kdy: 16. 02. 2015, 14:38:55 »
Panové,malý dotaz amatera,proč všechny polské tv ukazují velkou chybovost v signálu/1.6-9/2-5/,ale obraz je celkem v pohodě až na občas.kostky a to né vždy-41,55,58,české-chybovost 0/0,malé české s terozem 18db,odečet jen z tv panasonic-děkuji! :(
Panasonic 50st60,42px80. ,,amiko 8140 T2/MPEG4,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #12 kdy: 16. 02. 2015, 15:22:53 »
Bez změření parametrů měřícím přístrojem (kvalitním s impulsní odezvou) Ti to nikdo neřekne.
Možné příčiny jsou:
1. Zbytečný zesilovač v sestavě (panasonika mám taky) a u některých programů už při signálu okolo 70dbuV se seká-vykazuje známky přebuzeného tuneru.
2. Špatný primární signál přicházející na anténu (odrazy od budov, terénu atd.) má za následek vyšší chybovost.
3. Jako v mnoha případech na Ostravsku vliv SFN (echo-Katowice x Wisla) řešení dosměrování antény dle měřáku a ukazatele impulsní odezvy, použití směrovější antény než např. širokopásmových sít atd.
4. A nebo třeba jiné příčiny.


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 385
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #13 kdy: 16. 02. 2015, 16:29:55 »
Díky,na to přebuzení jsem myslel,ale proč ne tedy i ty české,je mpeg4 náchylnější na chybovost,wisla je celkem odstíněná budovou,nic jiného než síto nemůžu-zateplení,uvažoval jsem velké české a menší zesílení,při tropu mi opole popřehazovalo kanály-takže asi to bude přebuzení! 8)
Panasonic 50st60,42px80. ,,amiko 8140 T2/MPEG4,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #14 kdy: 16. 02. 2015, 18:00:20 »
Nikdy to nebudete vědět "nabeton" pokud nenecháte signál změřit,
navíc pokud jste v dosahu silného vysilače (asi ano), pak jím vysílané kanály zesilujete zbytečně. Situace se samozřejmě vyvine obzvlášt nepříznivě, pokud jde o kanály sousední. A to na Ostravsku máte k. 54,55 k. 37,38 atd. Už jen samotný rozdíl 25-30dB v úrovní přijímaných kanálů může být kritický.
Honda Enduro Team


 

reklama