reklama

reklama

Autor Téma: Kdy spíná RDS?  (Přečteno 6606 krát)

Tom Štefka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Kdy spíná RDS?
« kdy: 19. 02. 2015, 08:29:07 »
Ahoj.
Právě jsem včera dobastlil antenu a nasměroval ji na radio Magic. Signál ukazuje stereopříjem, i když ze sluchátek nic moc.No ale jediná tato stanice mi nezobrazuje RDS tím způsobem, že místo toho zobrazí prázdný displej, asi po pěti vteřinách indikace svého kmitočtu číslicemi. Co s tím, nevíte? Dík

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Sax

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 220
  • Edelweisspitze (2577mnm)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kdy spíná RDS?
« Odpověď #1 kdy: 19. 02. 2015, 09:44:20 »
1/Stanice nemusí RDS vysílat správně.
2/Aktivace stereodekoderu neznamená automaticky činnost RDS
3/Stereodekoder se aktivuje přitomností/zpracovatelností pilotního signálu 19kHz(příznivý S/N), RDS signál je až na konci  kanálu (57kHz) pro konkrétní stanici, tedy je možné i rušení jiným signálem.
VU+Ultimo, Pioneer Kuro PDP-5010FD, TBS 5980CI a 5881CI, KWS Varos 109, Rover HDTAB7 STC, Planar IT15T2 - ITtools, CrazyScan, 4T2, DAB player - RTL2832&E4000, WaveFrontier T90, Onkyo T9, Onkyo T-4711, Sony ST-S730ES, Tesla 810A, HB9CV, Telefunken Super Koncert.


flegi

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
Re:Kdy spíná RDS?
« Odpověď #2 kdy: 24. 02. 2015, 14:49:24 »
Nejedná se náhodou o Hitrádio Magic (ex Metuje)? Pravděpodobně mají hokej v RDS. Na tuneru XDR-F1HD a XDR-S3HD se několikrát za vteřinu změní RDS-PI. Zatím mám ověřeno na 92,8 Náchod/Dobrošov; 94,7 Rychnov nad Kněžnou/Litický Chlum; 95,1 Dvůr Králové/Zvičina - kostel sv. Jana Nepomuckého; 107,3 Jičín/Tábor.
FM: RX: Sony XDR-F1HD (I2C mod), Sony XDR-S3HD
       ANT: H/V Moxon
DAB: RX: Dual DAB 4
         ANT: Emme Esse 10Rb3
         AMP: 20dB LNA


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 464
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kdy spíná RDS?
« Odpověď #3 kdy: 24. 02. 2015, 17:38:23 »
Taky muzou vysilat RDS "utlumene", aby jim audio vic rvalo pri splneni modulacniho vykonu MPX. Podobne "moznosti" existuji pri potlacovani sterea.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Kdy spíná RDS?
« Odpověď #4 kdy: 24. 02. 2015, 17:54:18 »
teď jsem si ověřil na frekvenci 107,3 z Tábora, na "kuchyňáku", že "nabíhá" okamžitě...
« Poslední změna: 24. 02. 2015, 18:01:13 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


O P

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 33
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kdy spíná RDS?
« Odpověď #5 kdy: 24. 02. 2015, 21:39:58 »
u mně doma se ukazuje RDS na 91,7 Mladá Boleslav, 92,8 Náchod/Dobrošov, 107,3 Jičín/Tábor.... 95,1 DK/Zvičina (hraje bez RDS, na stejné frekvenci mám ČRo Radiožurnál z Kojálu) , 97,00 Trutnov/Šibeník (taky hraje bez RDS kvůli Ö1 z Jauerlingu)


 

reklama