reklama

reklama

Autor Téma: Kino Barrandov HD v UPC  (Přečteno 22531 krát)

Roman Bárta

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 449
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kino Barrandov HD v UPC
« Odpověď #15 kdy: 19. 04. 2015, 14:40:24 »
Ano, já vím.....Je tam odstranit, nejsem vůl, ale tím se program neodstraní (nevymaže), ale pouze při postupném přepínání pozic 1,2,3,4......bude "odstraněný" program přeskočen. Při rozkliknutí všech programů (Guide), je tam ten program stále!!!
Prostě to z paměti nevymažeš....
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 839
    • Zobrazit profil
Re:Kino Barrandov HD v UPC
« Odpověď #16 kdy: 19. 04. 2015, 14:57:28 »
Taky musím potvrdit že jsem nedávno v ruce jakéhosi Samsunga měl,přesný typ už nevím,samozřejmě s tradičním chaosem v předvolbách a byť chvíli trvalo než jsem na to přišel tak mazání tam bylo.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Roman Bárta

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 449
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kino Barrandov HD v UPC
« Odpověď #17 kdy: 19. 04. 2015, 15:47:38 »
Ano, u těch novějších už to smazat jde. Ale u starší řady "B" , to fakt fyzicky odstranit prostě nejde.... :(
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kino Barrandov HD v UPC
« Odpověď #18 kdy: 19. 04. 2015, 18:54:09 »
U nových Samsungů se předvolba smaže a zůstane po ní "díra", tj. např. smažu č. 5 a při přepínání to pak jde 1,2,3,4,6,7 atd., což taky není zrovna nejšťastnější řešení. Ale ono je to celkem jedno, protože nejobvyklejší způsob je právě krokování programů vzestupně/sestupně nebo zmáčknutí konkrétní předvolby, takže mě pak vůbec nemusí zajímat, jestli tam někde něco je navíc nebo ne.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 839
    • Zobrazit profil
Re:Kino Barrandov HD v UPC
« Odpověď #19 kdy: 20. 04. 2015, 06:27:06 »
Nevím jestli byl zrovna novější, každopádně ve čtvrtek můžu ten typ zjistit tak se mrknu, vím jen že to bylo dost malá úhlopříčka, možná 55 cm.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jiří Job

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 298
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kino Barrandov HD v UPC
« Odpověď #20 kdy: 20. 04. 2015, 06:50:35 »
A jaká je kvalita obrazu u toho Kina Barrandov HD? V HD native to asi nebude co? Ty filmy má Barrandov nakoupené v SD a přepočítává to do HD ne? Nebo se pletu?


jirkazdevitky

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kino Barrandov HD v UPC
« Odpověď #21 kdy: 20. 04. 2015, 09:44:51 »
A jaká je kvalita obrazu u toho Kina Barrandov HD? V HD native to asi nebude co? Ty filmy má Barrandov nakoupené v SD a přepočítává to do HD ne? Nebo se pletu?

jde o nativní vysílání nikoliv upscale, stejně jako u Barrandova HD, skoro každý film je nativ, takže paráda :)


jirkazdevitky

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kino Barrandov HD v UPC
« Odpověď #22 kdy: 20. 04. 2015, 09:52:06 »
A jaká je kvalita obrazu u toho Kina Barrandov HD? V HD native to asi nebude co? Ty filmy má Barrandov nakoupené v SD a přepočítává to do HD ne? Nebo se pletu?

U většiny filmů jde o plný nativ, pár filmů mám na zkoušku nahraných.


jirkazdevitky

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kino Barrandov HD v UPC
« Odpověď #23 kdy: 20. 04. 2015, 10:06:50 »
přenosová rychlost: 11985 kbps (TS formát)

http://ulozto.cz/xnJtRSo4/kino-barrandov-ukazka-mkv

Video
Rozlišení: 1920x1080
Poměr stran pixelů: 1
Kodek: AVC
Počet snímků za vteřinu: 25
Bitrate: 7.8 Mbps

Audio
Kodek: MPEG-1 Audio layer 2
Bitrate: 320 kbps
Kanály: 2





« Poslední změna: 20. 04. 2015, 10:24:22 od jirkazdevitky »


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 349
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kino Barrandov HD v UPC
« Odpověď #24 kdy: 20. 04. 2015, 10:11:57 »
Až spustí další HD místo rezervy (že by místo pro dokumentární stanici Barrandova?), tak už to taková rychlost asi nebude.


jirkazdevitky

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kino Barrandov HD v UPC
« Odpověď #25 kdy: 20. 04. 2015, 10:22:06 »
Až spustí další HD místo rezervy (že by místo pro dokumentární stanici Barrandova?), tak už to taková rychlost asi nebude.

Do kabelovky můžou nacpat hodně hd programů bez ztráty kvality, nevím jaká je hranice, jestli se to vymezuje multiplexy. Např u HBO HD je největší přenosová rychlost 20 mbps a každý rok přidávají  další hd programy a nikdy se nic nesnižovalo. Teď už údajně mají 40 hd programů . (bavím se stále o upc)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 349
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kino Barrandov HD v UPC
« Odpověď #26 kdy: 20. 04. 2015, 13:45:19 »
Vždy je to ztrátová komprese, takže nic není bez ztráty kvality. Jde jen o to jak moc. Je to omezeno kapacitou muxu stejně jako v DVB-T. A právě tento mux, kde mají být 3 HD + 8 SD, na tom bude nejhůř, jinde jsou v muxu se stejnými parametry 4 HD. HBO je v muxu s 3/4 tokem oproti těmto novějším s QAM256. Aby mohlo mít tak vysoký datový tok, je tam s ním zařazen už jen jeden HD a jeden SD program.
Kvůli přidávání HD programů už změnili parametry nových muxů - místo QAM64 používají QAM256, čímž navýšili jejich datový tok o 1/4, ovšem vyžaduje to kvalitnější signál, což u kabelovky jde. Také museli přidat další muxy, což nelze dělat věčně, protože musí zůstat místo pro internet (ale ještě mají rezervu ve stále běžícím analogu).


Jan H

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 158
  • Není nad výhled s dálkovým příjmem:-)
    • Zobrazit profil
Re:Kino Barrandov HD v UPC
« Odpověď #27 kdy: 20. 04. 2015, 14:13:03 »
Rezerva pořád je. Když jde o ten mux s 8 SD a 3 HD, zatím není žádná ztráta pouhým okem vidět. KBS World HD jsem srovnával se satelitem a na oko rozdíl není. Ty Vietnamské programy jsou už na satelitu o dost horší. Jinak se dá konstatovat, že vše co je v kabelu UPC je opravdu oproti jiným platformám technicky maximálně kvalitní. Už to je výhodou, že na české a zřejmě i slovenské programy mají linky přímo od vysílatelů.
DVB S:30W-75E,Skylink, DVB T:CZ,AU,SK,HU,analog uhf HU,(BiH), DVB C:UPC.
FM:CZ,SK,AU,HU,HR.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 349
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kino Barrandov HD v UPC
« Odpověď #28 kdy: 20. 04. 2015, 14:24:45 »
Rezerva pořád je. Když jde o ten mux s 8 SD a 3 HD, zatím není žádná ztráta pouhým okem vidět...
Zatím nemůže být vidět, ta třetí HD stanice tam ještě není, jen rezerva.
Pokud jde o kvalitu, tak u HD s tím souhlasím, ale SD je často na úrovni běžných DVB-T muxů. Třeba ČT:D bylo dlouhou dobu vyloženě mizerné, při švenku se objevovaly výrazné artefakty, ale podle UPC bylo vše OK. Náprava nastala až nedávno při té rekonfiguraci muxů, kdy byla oddělena rádia.


 

reklama