reklama

reklama

Autor Téma: Přechod na DVB-T2  (Přečteno 317277 krát)

erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #30 kdy: 10. 12. 2015, 13:25:31 »
spyko: A komu? Mezinárodní telekomunikační unii?

kočičák: takže se stát pěkně napakuje, nicméně při známé černé díře zvané rozpočet se ty miliardy stejně časem vypaří.


Stát se napakuje prodejem, telefonisti ze zaradují že mají kmitočty pro své hovadiny, divák se zaraduje že bude muset vše doma obmněnit - nakoupit za svoje našetřené peníze + zaplatit i DPH samozřejmě (úpravu antény, STB či nová TV), příroda zapláče nad dalším elektronickým smetím navíc ...

Taková je realita  ;)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 839
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #31 kdy: 10. 12. 2015, 13:45:52 »
ivovi:Jo a proto jsem mu to tam v diskuzi trochu doplnil.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.




Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 355
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #33 kdy: 25. 12. 2015, 18:20:14 »
psal jsem zprávu a dřív než jsem ji dopsal tak mě to odhlasílo, když chce člověk napsat dlouhej text tak mu jebne když o něj příjde.... a to mám zatrženo aby mě to neodhlašovalo....
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 355
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #34 kdy: 25. 12. 2015, 18:33:37 »
Tak u pc to mám vyřešené (když jsem pořizoval pozemní tuner tak už měl t2, hevc a další kodeky obstará sám počítač. Totéž platí o S2 kartě.


Ale s televizory tam to bude horší, za analogu bylo běžné mít samotný televizor zapojen do antény, ale v počátcích analogu existoval konvertor z uhf do vhf, jakýsi pravěký předchůdce settopboxů, ale televize se brzo začli vyrábět i s uhf tunerem.  Jak dlouho by muselo současné dvb-t vysílat aby byla situace stejná jako za analogu? Tedy všude běžně zapojen televizor na anténu bez konvertoru (settopboxu). A to už se chystá dvb-t2 které tu bude plně nasazeno v roce 2021. Snad T2 bude vysílat hooodně dlouho.

Původně jsem měl tento text hodně dlouhý, obsahoval spoustu informací o používaných pásmech, konvertorech, televizích, obsahoval také různé srovnávací roky a doby trvání, pár informací k anténám, dale také něco k rozhlasu, jeho vysílání frekvencích a anténách. Takže pokud budete chtít něco vědět, tak ztím jen google a wikipedia. Možná až mě přejde ten vztek z toho jak tento web neustále odhlašuje i přesto že mám zatrženo neodhlašovat. TAk to rači napíšu v MS wordu, ten mě neodhlásí ani po půl hodině :D
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jeff_Si

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 104
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #35 kdy: 25. 12. 2015, 18:42:40 »
Tohle mě vycvičilo před lety na jiným webu, takže když napíšu něco dlouhýho, tak si to před odesláním zkopíruju, protože navíc píšu pomalu, o to to bylo horší. Ono na tom sice není nic zajímavýho, ale když už se člověk párkrát na e e, tak si potom ještě rád vzpomene.  ;D


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 879
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #36 kdy: 25. 12. 2015, 18:50:03 »
Když píšete dlouhý text, "natáhněte" si jej před odesláním do operační paměti PC, to znamená: pravé tlačítko myši a funkce "kopírovat". Když pak odeslání textu skončí v p....., protože jste mezitím odhlášen, vyvoláte si znovu pole pro psaní příspěvku a text dříve napsaný (a uložený pomocí funkce kopírovat dočasně v operační paměti) do něj pomocí myši a funkce "vložit" opětovně šmahem umístíte. Dělám to tak běžně, a nejen zde, protože mě vážně nebaví opakovaně psát a přemýšlt, jak to vlastně bylo  ;)   


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 879
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #37 kdy: 25. 12. 2015, 18:52:34 »
Jak vidno, je nás "kopírovatelů" povícero. Než jsem příspěvek dopsal a vložil, už podobně regoval  Jeff_Si :)


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 355
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #38 kdy: 25. 12. 2015, 18:58:08 »
...a někdy člověk klidne dříve na odeslat než dát v textovém poli CTRL+A a CTRL+C :D
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Karel Jarkovský

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #39 kdy: 18. 01. 2016, 18:30:41 »
OK, a je nejaky odhad jak to bude vypadat v praxi, kdyz se bude koncit na K49(698MHz) ?
Ubude MUXu, protoze se vejde do jednoho vice? Bude ocesane spektrum stacit na hranicni oblasti bez ruseni?
Pokud mam ted 3xslovensko + 3-4xpolsko + X krat nase + povinne odstupy tak jsem teda zvedav...
Asi predcasne, ale i tak nazor znalych by mne zajimal.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 355
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #40 kdy: 18. 01. 2016, 19:06:22 »
OK, a je nejaky odhad jak to bude vypadat v praxi, kdyz se bude koncit na K49(698MHz) ?
Ubude MUXu, protoze se vejde do jednoho vice? Bude ocesane spektrum stacit na hranicni oblasti bez ruseni?
Pokud mam ted 3xslovensko + 3-4xpolsko + X krat nase + povinne odstupy tak jsem teda zvedav...
Asi predcasne, ale i tak nazor znalych by mne zajimal.

Tak je tu i borec co má hned několikrát za sebou fungující sousední kanály, akorád nwm jaky tu má nick, ale má to v popisku, tak s těma odstupama by to nel být problém, možná ti i poradí jak odladil tu kopu těch sousedních kanálů.
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 300
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #41 kdy: 18. 01. 2016, 20:20:37 »
V Praze k 41+k42, žádné problémy jsem nikdy nezaznamenal, rovněž k50+k51 bez problémů. A to beru jen místní vysílače mohu přidat někde docela silný K40+41+42 a hrají všechny tři pokud to teda není v opravdovém STA, kde jsou kanálové vložky. Tam pochopitelně jsou jen konkrétní zvolené kanály. Takže není třeba zbytečně propadat panice. :)


erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #42 kdy: 18. 01. 2016, 21:09:14 »
...a někdy člověk klidne dříve na odeslat než dát v textovém poli CTRL+A a CTRL+C :D

Přes myš to máš hele rychlejší a pohodlnější.  ;)


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 320
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #43 kdy: 18. 01. 2016, 22:10:05 »
OK, a je nejaky odhad jak to bude vypadat v praxi, kdyz se bude koncit na K49(698MHz) ?
Ubude MUXu, protoze se vejde do jednoho vice? Bude ocesane spektrum stacit na hranicni oblasti bez ruseni?
Pokud mam ted 3xslovensko + 3-4xpolsko + X krat nase + povinne odstupy tak jsem teda zvedav...
Asi predcasne, ale i tak nazor znalych by mne zajimal.

Tak je tu i borec co má hned několikrát za sebou fungující sousední kanály, akorád nwm jaky tu má nick, ale má to v popisku, tak s těma odstupama by to nel být problém, možná ti i poradí jak odladil tu kopu těch sousedních kanálů.
Co to je "akorád nwm" ??? Chodils vůbec do školy?


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 320
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #44 kdy: 18. 01. 2016, 22:10:38 »
...a někdy člověk klidne dříve na odeslat než dát v textovém poli CTRL+A a CTRL+C :D

Přes myš to máš hele rychlejší a pohodlnější.  ;)
Můžeš mi prosím vysvětlit sousloví "hele rychlejší" ? Díky!


 

reklama