reklama

reklama

Autor Téma: antény a slucovac alcad se zesilovačem  (Přečteno 29372 krát)

Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 258
    • Zobrazit profil
    • E-mail
antény a slucovac alcad se zesilovačem
« kdy: 23. 06. 2016, 09:04:24 »
Zdravím, mam slučovač se zesilovačem alcad s regulaci zesileni, propojené jsou 2x uhf, 1x vhf a 1x fm anténa, u dab vysilani mam zesíleni na plno abych mel co nejlepai zisk z dokového dab přijmu ze vzdálených vysilacu, fm anténa tu pokud zesílím hodne tak dab signál z tuneru zmizí, stejne je to u uhf, ty ale nezesiluji uhf mají vyple zesíleni cekam na omezovač do jedné z antén kuli odladeni místního vysílače. Ale z druhé antény která jepro místní prijem mi nehraje k60 všecky ostatní hrjou perfektně.
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 304
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #1 kdy: 23. 06. 2016, 12:10:18 »
Pointa příběhu je v čem?


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 258
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #2 kdy: 23. 06. 2016, 16:32:23 »
mám  ALCAD AM-457  s potlačeným lte. K němu připojené zmíněné antény, zesiluju signál v VHF-III (vzdálené vysílače), jenomže mě nefunguje k60 z ještědu, vše ostatní hraje perfektně, lobau z první antény který je odladěn (pásmová propust aby se nezahltil zesilovač jelikož vysílání z lobau bylo nutné zesílit), tak první 2 multiplexy z ještědu (v druhém uhf vstupu, nezesiluju), a je připojena ještě fm anténa. Jenomže pokud na tuneru naladím DAB rádio a začnu zesilovat FM nebo tak tak tuner přestane hrát, jenomže netuším proč, když je každý pásmový vstup řízen zvlᚍ a můžu si tedy regulovat každou anténu jak chci.
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 304
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #3 kdy: 23. 06. 2016, 18:21:22 »
Přebudíš zesilovač a je vymalováno. Jinak od nepaměti byl příjem VKV-FM nejlepší tak, že od antény vedeš samostatný kabel až k tuneru, případně si signál zesílíš, ale bez nějakého slučování s TV. Totéž platí i pro DAB.


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 591
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #4 kdy: 23. 06. 2016, 19:27:12 »
To, co jsi vytvořil, je z mnoha důvodů nesmysl s velmi špatnou funkčností. Pro dálkový příjem jsi zvolil naprosto nevhodný způsob zesilování a slučování. K60 Ti nepojede, protože Ti ho smáznul TLE filtr nebo LTE signál.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 258
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #5 kdy: 23. 06. 2016, 20:15:28 »
no když jsem dal mezi anténu a slučovač útlumový článek tak mi na tv k 60 naběhnul, ale na počítači pořád nejde.
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 291
    • Zobrazit profil
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #6 kdy: 23. 06. 2016, 20:45:24 »
ty především vůbec netušíš jak máš co kde silné, jen naslepu točíš kolečkama a pozoruješ coto dělá. Jenže vůbec nevíš co to dělá a proč to dělá. Takže nemáš co zesilovat, zeslabovat, odlaďovat, slučovat, ale máš zavolat odborníka, který zjistí místní sílu dostupných signálů a navrhne profesionální řešení jejich zpracování v rozvodu.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 834
    • Zobrazit profil
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #7 kdy: 23. 06. 2016, 21:13:03 »
To je klasický Jarda. Naplácá rádio s TV dohromady a pak se diví že mu to nefunguje.  ;D
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #8 kdy: 23. 06. 2016, 21:32:16 »
Jó Jarda, točí anténama na střeše paneláku, v zimě mrzne, v létě chytne úpal... a furt mu to nehraje  :-\  ale nikoho s měřákem si nepozve, asi ze zásady...


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 834
    • Zobrazit profil
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #9 kdy: 23. 06. 2016, 21:45:34 »
To by musel přiznat že na tohle nestačí. A to Qquiderr nikdy nepřizná poněvadž by se shodil.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 291
    • Zobrazit profil
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #10 kdy: 23. 06. 2016, 21:52:04 »
To by musel přiznat že na tohle nestačí. A to Qquiderr nikdy nepřizná poněvadž by se shodil.
leda sám před sebou, naopak před ostatními by stoupl, že konečně uznal jaké dělá kraviny.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 834
    • Zobrazit profil
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #11 kdy: 24. 06. 2016, 14:23:07 »
To je bezesporu naprostá pravda.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 258
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #12 kdy: 24. 06. 2016, 22:46:59 »
tak FM mi hraje jak má, vše co chci aby hrálo, dab rádio hraje taky, funguje mi nejen 9A a 5C ale i český mux z prahy 12C a 10A, ten 10A je ale dosti slabý, zatim jsem neviděl vyrábět dab kanálové předzesilovače, abych mohl předzesílit jeden dab kanál. a u tv mi hraje komplet lobau jak má, valí na 100% a ještěd taky, krom k60.
FM - Připojená je 7mi prvková anténa Tepros. (Zřejmě jen upravená kovoplast superconic) překvapolo mě kvalitní zpracování, materiálem nešetřili ráhna má silnější než color xl :D.
DAB - Připojená Kovoplast 1411
UHF "1" - Kovoplast Color xl 91 BL
UHF "2" - upravené PL síto (místo pl zesilovače namontován jen symetrák )

FM hraje, DAB hrají všecky 4 muxy (2x DE a 2x CZ), DVB-T "1" - Lobau + Gorlitz (fungují všechny 4 muxy, 3x lobau, 1x gorlitz), DVB-T "2" Ještěd, perfektně hrají jen 2 multiplexy, ten třetí nehraje, všechno funguje, všechny multiplexy a pásma, ale tenhle jeden kanál prostě nehraje.
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 304
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #13 kdy: 24. 06. 2016, 23:09:40 »
tak FM mi hraje jak má, vše co chci aby hrálo, dab rádio hraje taky, funguje mi nejen 9A a 5C ale i český mux z prahy 12C a 10A, ten 10A je ale dosti slabý, zatim jsem neviděl vyrábět dab kanálové předzesilovače, abych mohl předzesílit jeden dab kanál. a u tv mi hraje komplet lobau jak má, valí na 100% a ještěd taky, krom k60.
FM - Připojená je 7mi prvková anténa Tepros. (Zřejmě jen upravená kovoplast superconic) překvapolo mě kvalitní zpracování, materiálem nešetřili ráhna má silnější než color xl :D.
DAB - Připojená Kovoplast 1411
UHF "1" - Kovoplast Color xl 91 BL
UHF "2" - upravené PL síto (místo pl zesilovače namontován jen symetrák )

FM hraje, DAB hrají všecky 4 muxy (2x DE a 2x CZ), DVB-T "1" - Lobau + Gorlitz (fungují všechny 4 muxy, 3x lobau, 1x gorlitz), DVB-T "2" Ještěd, perfektně hrají jen 2 multiplexy, ten třetí nehraje, všechno funguje, všechny multiplexy a pásma, ale tenhle jeden kanál prostě nehraje.
Na tvém místě si napřed ujasním, co vlastně chci, protože nahoře se od tebe lze dočíst "Jenomže pokud na tuneru naladím DAB rádio a začnu zesilovat FM nebo tak tak tuner přestane hrát, jenomže netuším proč" a dole najednou všechno funguje (kromě muxu 3).


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 258
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #14 kdy: 25. 06. 2016, 09:53:28 »
tak FM mi hraje jak má, vše co chci aby hrálo, dab rádio hraje taky, funguje mi nejen 9A a 5C ale i český mux z prahy 12C a 10A, ten 10A je ale dosti slabý, zatim jsem neviděl vyrábět dab kanálové předzesilovače, abych mohl předzesílit jeden dab kanál. a u tv mi hraje komplet lobau jak má, valí na 100% a ještěd taky, krom k60.
FM - Připojená je 7mi prvková anténa Tepros. (Zřejmě jen upravená kovoplast superconic) překvapolo mě kvalitní zpracování, materiálem nešetřili ráhna má silnější než color xl :D.
DAB - Připojená Kovoplast 1411
UHF "1" - Kovoplast Color xl 91 BL
UHF "2" - upravené PL síto (místo pl zesilovače namontován jen symetrák )

FM hraje, DAB hrají všecky 4 muxy (2x DE a 2x CZ), DVB-T "1" - Lobau + Gorlitz (fungují všechny 4 muxy, 3x lobau, 1x gorlitz), DVB-T "2" Ještěd, perfektně hrají jen 2 multiplexy, ten třetí nehraje, všechno funguje, všechny multiplexy a pásma, ale tenhle jeden kanál prostě nehraje.
Na tvém místě si napřed ujasním, co vlastně chci, protože nahoře se od tebe lze dočíst "Jenomže pokud na tuneru naladím DAB rádio a začnu zesilovat FM nebo tak tak tuner přestane hrát, jenomže netuším proč" a dole najednou všechno funguje (kromě muxu 3).

už jsem to vyladil, aby hralo jak dab tak fm. To FM hold nezesiluji o moc, ono to má regulaci od 0, tudíž ten vstup na tom slučovači lze "vypnout" pokud se nastaví zisk na 0 tak fm rádio přestane hrát. Už mám vše sladěné, ale nevím proč nehraje multiplex 3 z ještědu.

Na výstupu je rozbočovač který má 3 výstupy a 2 z nich mám galvanicky oddělené, na prvním je galvanický oddělovač a je na něm připojeno rádio (fm/dab tuner), na druhém oddělovč není a ja na něm připojen obyčejný starší settopbox horší kvality (co se citlivosti týče) a na něm k60 hraje perfektně! a na třetím výstupu s oddělovačem je připojen pc a na něm už k60 nehraje. Oddělovače tam jsou kuli rušení settopboxem nebo něčím co je za ním, na fm radiu to je někdy dost znát. K rádiu mám kabel asi 4 metry dlouhý, k stb asi metr a půl a k počítači vede asi 10 metrů. Kabely jsou značky Nordix (alternativa k beldenu), za rozbočovačem vše hraje jak má, kdyby to bylo zarušené nebo uříznuté lte fltrem tak ten starší stb ten kanál nenaladí. kabel vedoucí k pc je v pořádku, nikde není zlomený nebo jinak poškozený.  těch 10 metrů nemá snad na k60 tak razantní útlum.
« Poslední změna: 25. 06. 2016, 11:00:07 od Jaroslav Honzík »
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


 

reklama