reklama

reklama

Autor Téma: antény a slucovac alcad se zesilovačem  (Přečteno 25257 krát)

David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 282
    • Zobrazit profil
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #15 kdy: 25. 06. 2016, 12:16:26 »
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla .................................................

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 582
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #16 kdy: 25. 06. 2016, 20:17:57 »
Na polskou matraci Ti k60 hrát nebude nejspíš ani zázrakem. Na tomhle kanálu už ta anténa totiž nefunguje!!!


Dolinak

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 173
    • Zobrazit profil
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #17 kdy: 26. 06. 2016, 08:36:11 »
Ach jo, když jsem letmo projel konkurenční fóra, tak mám pocit, že už i ten muzikant ze západu proti tomuhle pochopil.
Komu není rady . . .
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 211
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #18 kdy: 26. 06. 2016, 12:07:46 »
Ach jo, když jsem letmo projel konkurenční fóra, tak mám pocit, že už i ten muzikant ze západu proti tomuhle pochopil.
Komu není rady . . .

Na konkurenčních forech je pravě napsano jak udělat z toho pl síta alespoň použitelnou anténu alespon pro místní příjem. A funguje to. jen musim sehnat zesilovač abych zesílil signál na výstupu pro pc, jelikož je dlouhý koax a na pc už není signál na k60, na tv je perfektní a bez výpadků.
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 282
    • Zobrazit profil
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #19 kdy: 26. 06. 2016, 14:19:59 »
Ach jo, když jsem letmo projel konkurenční fóra, tak mám pocit, že už i ten muzikant ze západu proti tomuhle pochopil.
Komu není rady . . .

Na konkurenčních forech je pravě napsano jak udělat z toho pl síta alespoň použitelnou anténu alespon pro místní příjem. A funguje to. jen musim sehnat zesilovač abych zesílil signál na výstupu pro pc, jelikož je dlouhý koax a na pc už není signál na k60, na tv je perfektní a bez výpadků.
Já myslím, že tento závěr by si zasloužil metál, co říkáte pánové?  ;D ;D ;D ;D ;D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dolinak

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 173
    • Zobrazit profil
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #20 kdy: 26. 06. 2016, 19:28:58 »

Na konkurenčních forech je pravě napsano jak udělat z toho pl síta alespoň použitelnou anténu alespon pro místní příjem. A funguje to. jen musim sehnat zesilovač abych zesílil signál na výstupu pro pc, jelikož je dlouhý koax a na pc už není signál na k60, na tv je perfektní a bez výpadků.

Kdybys byl co k čemu, tak i bez měřáků alespoň pomocí skladby pevných útlumáků si uděláš základní energetickou rozvahu (alespoň do rozpadu obrazu) a víš jaké kde máš pravděpodobně rezervy. Ke koaxu parametry znáš a když zapojíš selský rozum, tak ze zjištěného ti vyjde, jestli má smysl bazírovat na polském sítu.
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 282
    • Zobrazit profil
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #21 kdy: 26. 06. 2016, 19:54:44 »
Má přece slabý signál, tak potřebuje zesilovač, ne? Co je na tom nejasné? :)


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 211
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #22 kdy: 26. 06. 2016, 22:02:33 »
Má přece slabý signál, tak potřebuje zesilovač, ne? Co je na tom nejasné? :)

Slabý signál až u pc, tj za rozbočovačem, z rozbočovače mám 3 koaxy, jeden vede do tv, druhy do radia a třeti přes selej byt až do počítače, kde se rozbočuje do dvb-t/t2 tuneru a sdr radia :D jenomže signal je mizernej pouze na na pc, na tv i r dadio je perfektní, na pc už je to znát, proto chci dát zesilovač pouze na tu jednu větev, ale nějaký nizkošumový, a slabý žadny zesik typu 30dB, stačí 10dB s čumem tak 1dB na vykrytí ztrát koaxu. pouze na te jedne větvi, když bych dal zesik před rozbočovač tak bych zahltil ostatní zařízení, a takjako tak budu potřebovat 2 výhybky, jelikož linkové zesilovače nejsou průchozí pro napájení.
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 282
    • Zobrazit profil
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #23 kdy: 26. 06. 2016, 23:00:40 »
to máš přes byt 50m že to hraje roli? :D ono by to roli nehrálo, kdybys pochopil, že to co tebe trápí je energetická nerovnováha.
Každopádně bež do toho zesilovače, dvě výhybky, pak ještě něco, pak zas odlaďovač, a útlum, a pak...


BeatJ

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 756
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #24 kdy: 29. 06. 2016, 19:27:39 »
Kdo si hraje, nezlobí  ;D
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání,FM,DAB+
Kathrein AV12 pro DAB+ III.pásmo
RDC BD1G5 + Síťová parabolická anténa by dxpetr pro L-band
Kathrein ABH01 pro FM
Emme Esse 40XD pro DVB-T


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 211
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #25 kdy: 05. 07. 2016, 23:11:54 »
to máš přes byt 50m že to hraje roli? :D ono by to roli nehrálo, kdybys pochopil, že to co tebe trápí je energetická nerovnováha.
Každopádně bež do toho zesilovače, dvě výhybky, pak ještě něco, pak zas odlaďovač, a útlum, a pak...

50 metrů to není, to zase ne, ale takových 10 až 12 metrů určitě, jen je mi záhadou proč na pc tuneru nefunguje pouze 1 multiplex jinak vše valí jak má. Když na dvb vieveru naladím k60 tak mi dole zobrazí 20% ale vůbec nehraje, zatímco kdysi to hralo ikdyž to ukazovalo 2%. Před tím než jsem pořídil jiný slučovač tak mi k24 z gorlitz hrál na 0-5% na tom dvb vieveru jen to občas zakuckalo a nebo zakostičkovalo, tedka mam skoro 100% a jede pořad výborně, všetně všech muxů z lobau a dvou z ještědu.
gorlitz ukazuje na k24 62-75% na to že ten vysílač je dost daleko a jeho výkon je pouze 3,2kW
lobau ukazuje na k27 - 40%, k36 - 40%, k 39 - 20-40%
ještěd - 43 - 100%, 52 - 20% a k 60 - 20%

je zajímavé že k 52 perfektně hraje ač to ukazuje 20% a nekostičkuje to nic, ale k 60 ač má také 20 tak žádný obraz nic, ani kostičky či skřípot.

připojeny jsou 2 antény. 1 anténa je ve Vertikální polarizaci otočená směr lobau, její vstup je zesílen na maximum. Druhá anténa je otočená směrem ještěd a je v Horizontálu a ještě je na ní 11dB útlumový článek aby se nezahlcoval zesilovač. Druhý vstup se nezesiluje.
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 282
    • Zobrazit profil
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #26 kdy: 06. 07. 2016, 07:17:09 »
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 582
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:antény a slucovac alcad se zesilovačem
« Odpověď #27 kdy: 06. 07. 2016, 08:39:38 »
to máš přes byt 50m že to hraje roli? :D ono by to roli nehrálo, kdybys pochopil, že to co tebe trápí je energetická nerovnováha.
Každopádně bež do toho zesilovače, dvě výhybky, pak ještě něco, pak zas odlaďovač, a útlum, a pak...

50 metrů to není, to zase ne, ale takových 10 až 12 metrů určitě, jen je mi záhadou proč na pc tuneru nefunguje pouze 1 multiplex jinak vše valí jak má. Když na dvb vieveru naladím k60 tak mi dole zobrazí 20% ale vůbec nehraje, zatímco kdysi to hralo ikdyž to ukazovalo 2%. Před tím než jsem pořídil jiný slučovač tak mi k24 z gorlitz hrál na 0-5% na tom dvb vieveru jen to občas zakuckalo a nebo zakostičkovalo, tedka mam skoro 100% a jede pořad výborně, všetně všech muxů z lobau a dvou z ještědu.
gorlitz ukazuje na k24 62-75% na to že ten vysílač je dost daleko a jeho výkon je pouze 3,2kW
lobau ukazuje na k27 - 40%, k36 - 40%, k 39 - 20-40%
ještěd - 43 - 100%, 52 - 20% a k 60 - 20%

je zajímavé že k 52 perfektně hraje ač to ukazuje 20% a nekostičkuje to nic, ale k 60 ač má také 20 tak žádný obraz nic, ani kostičky či skřípot.

připojeny jsou 2 antény. 1 anténa je ve Vertikální polarizaci otočená směr lobau, její vstup je zesílen na maximum. Druhá anténa je otočená směrem ještěd a je v Horizontálu a ještě je na ní 11dB útlumový článek aby se nezahlcoval zesilovač. Druhý vstup se nezesiluje.
Zkušený anténář by tohle asi zvládnul i bez měřáku, ale právě proto, aby tohle šlo spolehlivě řešit, se ty měřáky používají. Nefunkčnost toho systému má svoji logiku. Laik nemá šanci to odhalit. Je to tu zbytečné tlachání. k60 je kvůli LTE obrovský problém. Nízkošumový zesilovač za rozbočovačem je nesmysl.


 

reklama