reklama

reklama

Autor Téma: DVBT2 a internet  (Přečteno 7735 krát)

dawe.fox

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
DVBT2 a internet
« kdy: 09. 08. 2016, 14:13:09 »
Dobrý den všem. sem nováček, tak se omlouvám ze možná hloupé dotazy a všem děkuji za odpovědi  ;D

Chtěl bych si koupit novou LCD. Výbava, rozměr, 4K nebo fullHD je v tomto dotazu nepodstatné. Jde mi hlavně o to, jestli s příchodem nové normy (v jiném vláknu jsem se dozvěděl i to, že koupí tuneru DVBT2 není jisté, zda bude tuner fungovat i nadále) nepřijdu o sledování digitálních kanálů ale jestli tomu dobře rozumím, když nenaladím kanály, nebude ani fungovat internet a podobně je to tak? TV se dá vyřešit přídavným set-top-boxem ale jak bude fungovat internet? ztratím tak další funkce je to tak?
Nebo je to jinak? A od kdy se přechod plánuje, bude to ze dne na den? všechny kanály? a je to opravdu na pořadu dne? Má cenu se tímto zabývat? Když není jistota, že si koupím LCD s DVBT2 a pak stejně nebudu funkční?

Děkuji za ochotu odpovědět, snad jsem formulovat dobře  ::)


Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 296
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBT2 a internet
« Odpověď #1 kdy: 09. 08. 2016, 14:27:32 »
Internet a T2 spolu přímou souvislost nemají.


dawe.fox

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBT2 a internet
« Odpověď #2 kdy: 09. 08. 2016, 14:48:01 »
Děkuji. Tedy jesti můžu příkladem. Mám SkyLink satelit, pošlu HD signál ze satelitu do televize s internetem a můžu využívat na TV funkci červené tlačítko? Nemusím tedy k této funkci využívat tuner TV? Je to tak?
ještě jednou sorry asi za směšné dotazy  ::)


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 296
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBT2 a internet
« Odpověď #3 kdy: 09. 08. 2016, 15:30:16 »
Nevím k čemu slouží červené tlačítko (obvykle to bývá nahrávání, ale není podmínkou) - tuner přijímá programy z pozemního, satelitního nebo kabelového vysílání. Internet je internet. A jestli nějaká stanice vysílá interaktivně, tj. že kombinuje signál z tuneru s internetem, to opět nemá vliv na to, jestli je signál z T2 tuneru nebo ne.


dawe.fox

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBT2 a internet
« Odpověď #4 kdy: 09. 08. 2016, 15:32:38 »
je to interaktovní tlačítko. Třeba na ČT1 nebo na Primě se dostanete do nabídky archivu a podobně. Tak jestli to jde i přes set-top-box nebo přes satelitní tuner. Ne přes vestavěný.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 383
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBT2 a internet
« Odpověď #5 kdy: 09. 08. 2016, 15:39:36 »
Ne,samostatný přijimač musí mít své hbbtv,/enigma2plugin např./,nevím jak je to s dvb-s2přímo v tv-neměl jsem,dvb-t jen přes vystup z tuneru pokud je průchozí,hdmi -platí totéž co u satu-ověř si to i jinde,jsem amater,satelit už nemám! >:(
Panasonic 50st60,42px80. ,,amiko 8140 T2/MPEG4,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 308
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBT2 a internet
« Odpověď #6 kdy: 09. 08. 2016, 15:50:52 »
Je to tak, že červené tlačítko (HbbTV) musí podporovat přijímač. V případě kombinace STB+TV je přijímačem STB, nikoliv samotný televizor. Takže pokud chcete přijímat Skylink a mít funkční HbbTV, musíte mít buď televizor schopný příjmu DVB-S2 (a nic víc), nebo musí HbbTV umět satelitní přijímač. Do TV se totiž po HDMI posílá už jen dekódovaný obraz, televizor se adresu HbbTV nemá jak dozvědět.
Podobně to platí pro pozemní příjem. Když si dnes koupíte TV s DVB-T2 od LG nebo Samsungu (letošní nebo loňský model) s uvedenou podporou h.265, je velká pravděpodobnost, že to fungovat bude. Ty TV jsou schopny přijímat DVB-T2/h.265 signál v Německu a náš se od něj asi moc lišit nebude. Ostatní výrobci na to kašlou víc nebo podporu ani neuvádí (třeba Panasonic nenabízí nic).


lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 184
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBT2 a internet
« Odpověď #7 kdy: 09. 08. 2016, 22:36:04 »
dawe.fox - ahoj kolego :)

"Internetové funkce" budou chodit jakmile smart TV připojíš k internetu bez ohledu na to jestli nejaký signál přivedeš do vestavěného tuneru nebo ne (pozemní, kabelový, satelitní).

Ovšem "HBBTV" je něco trochu jiného:
Aby ti fungovalo červené tlačítko (HBBTV) přímo na smart televizi, musí televize HBBTV "umět", musí být připojená k netu a musíš přijímat přísl. program, který HBBTV vysílá, na nějakém z vestavěných tunerů smart TV. Po přepnutí na tento program pak bude červené tlačítko fungovat. Program vysílající HBBTV přitom nemusí být nutně dekódován (můžeš přepnout i na kódovaný program pro který nemáš vloženou kartu - pak sice neuvidíš obraz ale červené tlačítko a kompletní HBBTV na daném programu bude normálně fungovat ... (samozřejmě vždy je nutné zároveň připojení TV k netu).
Takže z toho vyplývají možnosti:
- Pokud přijímáš TV přes externí sat přijímač připojený přes HDMI do smart televize a tento ext.sat.přijímač umí HBBTV, pak používáš prostě tento ext. přijímač (vč. HBBTV) a televize slouží jen jako zobrazovač.
- Pokud externí sat. přijímač neumí HBBTV (a těch je dnes naprostá většina), můžeš  HBBTV na smart  televizi využívat tak, že přivedeš sat.signál dalším koaxem do DVB_S tuneru TV (buď další sólo koax od paraboly, nebo z loop outu sat.přijímače). Na DVB-S tuneru TV naladíš programy ze kterých chceš využívat HBBTV a je to. Typicky např. pokud sdílíš kartu (TV sdílet neumí - proto používáš ext. sat. přijímač).  Drobný diskomfort je pak pouze v tom, že kvůli HBBTV se budeš muset vždy přepnout z HDMI vstupu na interní DVB-S tuner v TV...
Pozn. Pokud máš pozemní dvb-T signál a šlo by ti např. o HBBTV České televize, pak pochopitelně stačí naladit program ČT přes pozemní DVB-T tuner v TV. Stačí libovolný jeden program ČT z MUxu1 nebo RS7, jedno který, protože - HBBTV ČT vysílána všech svých programech všude stejné...


dawe.fox

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBT2 a internet
« Odpověď #8 kdy: 11. 08. 2016, 14:01:03 »
pánové, moc všem díky za rady. pomohlo. díky moc ;)


 

reklama