reklama

reklama

Autor Téma: Radiotext+ v česku?  (Přečteno 5613 krát)

Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 212
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Radiotext+ v česku?
« kdy: 02. 10. 2016, 10:49:50 »
Všiml jste si někdo že Pražská stanice City 937 používá i radiotext+? Ten v česku zatím nikdo nepoužívá, ba spousta rádií nevyužívá ani radiotext teda pokud pominu že tam je místo interpreta a skladby například "posloucháte radio beat z vysilace ceska lipa 107,8mhz" Nebylo by špatné kdyby se tohle rozšířilo, aby ty rádia do toho radiotextu davali nazev interpreta a skladby a taky aby všichni vysílali i informace o času aby se mi přelaďovali hodiny :D Když zapnu radio tak se automaticky vymaže čas a načte se až z rds, kdežto v autě mi zatim drží ale bude se to hodit až se ten čas změní, některá auta totiž nepřeladují...

https://postimg.org/image/qg7e7aq9l/

https://postimg.org/image/9eek57beh/

takhle by to měli mít všechna rádia, často chci vědět co pravě hrajou :)
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Ivo Harvánek Oviradio.cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 85
  • Praha 5
    • Zobrazit profil
    • Oviradio.cz - o rádiu ví
    • E-mail
Re:Radiotext+ v česku?
« Odpověď #1 kdy: 02. 10. 2016, 11:45:02 »
Oviradio.cz - o rádiu ví
www.oviradio.cz


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 220
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Radiotext+ v česku?
« Odpověď #2 kdy: 02. 10. 2016, 12:25:47 »
....Nebylo by špatné kdyby se tohle rozšířilo, aby ty rádia do toho radiotextu davali nazev interpreta a skladby a taky aby všichni vysílali i informace o času aby se mi přelaďovali hodiny :D ..... takhle by to měli mít všechna rádia, často chci vědět co pravě hrajou :)
Tak právě to Vámi zatracované TELEKO to tam dává  ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, 2 x USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVRReady
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 212
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Radiotext+ v česku?
« Odpověď #3 kdy: 02. 10. 2016, 12:47:07 »
Tak to je zase DAB+ tam to davají skoro všichni.

Radio text+ se objevil i na Hitrádiu FM Crystal.

https://postimg.org/image/4rr5jfpp9/
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 220
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Radiotext+ v česku?
« Odpověď #4 kdy: 02. 10. 2016, 14:09:34 »
Sice už vůbec FM doma neposlouchám (IR a DAB+), jen v autě
a proto radiotext na FM nesleduji. Jen jsem zhruba proladil FM
na mé nové digitální Hamě a názvy pořadu/interpreta/skladby
se objevují i jinde, než zatím bylo uvedeno.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, 2 x USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVRReady
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 212
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Radiotext+ v česku?
« Odpověď #5 kdy: 02. 10. 2016, 14:25:09 »
tak některá rádia to vysílají i v normálním radiotextu, rt+ je jeho rozšířená verze.
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Petr Petr

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Radiotext+ v česku?
« Odpověď #6 kdy: 02. 10. 2016, 15:10:29 »
Ja teda posloucham Frekvenci 1 a tam se nazvy pisnicek objevujou uz asi rok.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 438
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Radiotext+ v česku?
« Odpověď #7 kdy: 02. 10. 2016, 17:20:35 »
Cast diskutujicich zda se nepochopila, ze uvodni pripevek je o Radiotextu+, viz. treba prave City:
 http://www.radiotv.cz/p_radio/podivejte-se-na-nove-moznosti-sluzby-rds-radiotext-plus-testuje-ji-radio-city/
A ne o prepinanem nazvu stanice, tzv. dynamickem PS, ktere u nas uz nejakou dobu bohuzel funguje. Je to zpraseni RDS, ktere je mimochodem vyslovne zakazno normou IEC 62106, presto se tak vysila - viz taky diskuze k clanku:
 http://www.digizone.cz/clanky/verejnopravni-radiozurnal-obohatil-datovy-system-rds-o-novou-sluzbu/


 

reklama