reklama

reklama

Autor Téma: Změna v STA, prosím o radu  (Přečteno 9295 krát)

miris83

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Změna v STA, prosím o radu
« kdy: 25. 12. 2016, 16:06:57 »
Dobrý den,

v nedávné době jsem se pokusil u nás doma připojit v jedné místnosti satelitní přijímač, ale i když mám na střeše parabolu se 4 konvertory a rozvedenou do všech zásuvek, signál nenaběhl. Při podrobném prozkoumání celého propojení STA jsem zjistil, že to ani běžet nemůže, protože signál z parabolu je vyvedený pouze do jednoho přípojného místa a odsud už se vrací pouze modulovovaný UHF kanál (viz schéma 1). Ostatní zásuvky tedy obdrží pouze DVB-T, rádio signál a modulovaný kanál, nikoli satelitní signál. Instalaci provedla - jak to bývá dobrým zvykem - zjevně odborná firma. Rád bych to uvedl na pravou míru a chtěl bych mít všechny signály ve všech zásuvkách. Je možné toho docílit přepojením dle schématu 2? Nemám v tomto velké zkušenosti, proto se ptám těch, co se v tom vyznají líp než já.

Díky.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 188
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Změna v STA, prosím o radu
« Odpověď #1 kdy: 25. 12. 2016, 17:16:39 »
Řekl bych, že firma to tenkrát provedla podle zadaných požadavků, takže bych se do ní teď nenavážel. Navrhované řešení fungovat nebude, jiném webu už nějakou odpověď máš, raději si na to někoho fundovaného pozvi ...


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 238
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Změna v STA, prosím o radu
« Odpověď #2 kdy: 25. 12. 2016, 17:40:30 »
jinej multiswitch, jelikož potřebuješ Quad - lnb, pak ti to poběží do všech zasuvek, jen to bude trochu drahý, někdy se zda levnější varianta solo parabola na každou zasuvku, ale ne vždy je to realny.
DVB-T/T2: Löbau-27,36,39,Ještěd-43,52,60,Bukova hora-33,55,58,
FM: http://bit.ly/WuDny5
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 188
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Změna v STA, prosím o radu
« Odpověď #3 kdy: 25. 12. 2016, 18:07:07 »
jinej multiswitch, jelikož potřebuješ Quad - lnb, pak ti to poběží do všech zasuvek, jen to bude trochu drahý, někdy se zda levnější varianta solo parabola na každou zasuvku, ale ne vždy je to realny.
Honzíku, nepleť mu hlavu a neplácej tady blbosti o solo parabolach !!! On potřebuje pro 5 nezávislých zásuvek:
1x parabola + 4x quattro LNB + 1x MSw 17/8


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 300
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Změna v STA, prosím o radu
« Odpověď #4 kdy: 25. 12. 2016, 18:14:14 »
Když pominu datum (25.12.), kdy člověk obvykle řeší jiné věci než je anténa, tak nevědět, co mně doma firma namontovala? :D Navíc to není žádná STA, ale úplně obyčejná individuálka. Kterou jistě po svátcích nějaká odborná firma upraví dle požadavku majitele.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


miris83

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Změna v STA, prosím o radu
« Odpověď #5 kdy: 27. 12. 2016, 10:46:54 »
Řekl bych, že firma to tenkrát provedla podle zadaných požadavků, takže bych se do ní teď nenavážel. Navrhované řešení fungovat nebude, jiném webu už nějakou odpověď máš, raději si na to někoho fundovaného pozvi ...
Řekl bych, že neprovedla, proto prosím nehodnoť. Ne každý je odborník na vše, aby si vše dokázal ohlídat.

Když pominu datum (25.12.), kdy člověk obvykle řeší jiné věci než je anténa, tak nevědět, co mně doma firma namontovala? :D Navíc to není žádná STA, ale úplně obyčejná individuálka. Kterou jistě po svátcích nějaká odborná firma upraví dle požadavku majitele.
Naprosto zbytečný komentář, když prosím o radu, ne o zbytečné řeči...


Rogue 11

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 249
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Změna v STA, prosím o radu
« Odpověď #6 kdy: 27. 12. 2016, 13:06:35 »
Bohužel, od některých uživatelů se dočkáte jen těch řečí...


lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 188
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Změna v STA, prosím o radu
« Odpověď #7 kdy: 27. 12. 2016, 13:25:18 »
Řekl bych, že firma to tenkrát provedla podle zadaných požadavků, takže bych se do ní teď nenavážel. Navrhované řešení fungovat nebude, jiném webu už nějakou odpověď máš, raději si na to někoho fundovaného pozvi ...
Řekl bych, že neprovedla, proto prosím nehodnoť. Ne každý je odborník na vše, aby si vše dokázal ohlídat.
V tom případě je(byla) na místě reklamace, ne..?
To co tam teď máš je zjevný cenový a funkční kompromis jak dostat nějaký sat signál do 5 zásuvek, jak a proč k němu došlo si zodpověz sám, já prostě nevěřím tomu, že původní požadavek byl na rozvod 4 sat pozic pro 5 zcela nezávislých TV (tj. tak jak to chceš teď předělat) a že Tě firma tehdá natáhla... Ono to spíš bylo o ceně... jen teď už si nevzpomínáš na čem ses nakonec tenkrát dohodl... nemám pravdu..? Jinak jsi to měl dávno vyzkoušet a zavčasu reklamovat. Ale to je nakonec  fuk. Zcela seriozně to vyřeší MS 17/8 + 4x quattro LNB ...  ;)


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 300
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Změna v STA, prosím o radu
« Odpověď #8 kdy: 27. 12. 2016, 15:19:20 »
Když pominu datum (25.12.), kdy člověk obvykle řeší jiné věci než je anténa, tak nevědět, co mně doma firma namontovala? :D Navíc to není žádná STA, ale úplně obyčejná individuálka. Kterou jistě po svátcích nějaká odborná firma upraví dle požadavku majitele.
Naprosto zbytečný komentář, když prosím o radu, ne o zbytečné řeči...
Radu jsi dostal - obrať se na odbornou firmu. Předpokládám, že číst umíš.


 

reklama