reklama

reklama

Autor Téma: prepojenie dvoch dvb-c tunerov (v stb a tv)  (Přečteno 8145 krát)

m4r3ck

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
prepojenie dvoch dvb-c tunerov (v stb a tv)
« kdy: 29. 12. 2016, 17:09:36 »
dobry den,
potreboval by som poradit, ako prepojit 2 zariadenia s c-ckovymi tunermi

momentalne mam cez kabloveho operatora, pripojenu tv s dvb-c tunerom
(toto: https://www.alza.sk/40-samsung-ue40j5100-d2307057.htm)

a teraz chcem zohnat stb (s dvb-c tunerom) na nahravanie programov, tak aby som na tv mohol pozerat program A a sucasne by stb nahraval program B,
ale mi unika ako tieto dva tunery prepojit, ked mam len jeden koaxial...
- musi mat ten moj novy stb "LOOP OUT" vystup, cez ktory to potom viem spojit s tv? (zatial mi to vychadza ze ten loop-out je sucastou dvb-t tuneru)
- abo existuje nejaka rozdvojka, ktorou by som ten koaxial rozdvojil a mohol to strcit do kazdeho zariadenia zvlast ?

(z tych stb, ktore maju ten vystup som nasiel toto: http://www.digizone.cz/clanky/ferguson-ariva-253-combo-klon-modelu-252-rozsireny-o-kabelovou-tv-bez-navyseni/
co vy na to ?)

dakujem za rady

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 304
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:prepojenie dvoch dvb-c tunerov (v stb a tv)
« Odpověď #1 kdy: 29. 12. 2016, 19:45:18 »
Běžný anténní rozbočovač, v podstatě jako bys připojoval 2 televizory (v tvém případě to bude 1 televizor a 1 set-top-box). Samozřejmě v celokovovém provedení kvůli stínění (ne nějaké plastové dreky).


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 639
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:prepojenie dvoch dvb-c tunerov (v stb a tv)
« Odpověď #2 kdy: 29. 12. 2016, 20:23:01 »
To je jedno z možných řešení. Je potřeba se na to podívat i z jiného hlediska.
Nevím, jakého máš operátora, ale většina programů v DVB-C je u kabelových operátorů kódována. Nejlepší je si sehnat STB přímo od operátora nebo na jejich bazaru. Ten pak musí operátor navést do systému, aby dekódoval. Většina těchto STB má průchod signálu do TV zajištěn (Handan, Kaon, Arion).
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 85-východ, 75-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: AT, SK LP345
IPTV: Albis


m4r3ck

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:prepojenie dvoch dvb-c tunerov (v stb a tv)
« Odpověď #3 kdy: 29. 12. 2016, 20:49:35 »
@Adolf S.: tak to je ono, presne to co hladam; cize budem moct pozerat "na obidvoch tv" rozne programy (jedno ci digitalne alebo analogove) ?

@omar3: s tym kodovanim asi problem nebude, pretoze predtým sme mali obycajny dvd rekorder (s ukladanim na hdd) a ten nahraval bez problemov + mam nahravanie uz odskusane na jednom pozicanom stb, kde to tiez fungovalo bez problemov


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 390
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:prepojenie dvoch dvb-c tunerov (v stb a tv)
« Odpověď #4 kdy: 29. 12. 2016, 20:56:03 »
Problém to bude,musíš mít modul s kartou do té arivy,má loopout tzn.,že nepotřebuješ rozdvojení,chci to řešit podobně jen ne s arivou/obraz/!otázka je co máš za kabel.-upc?
« Poslední změna: 29. 12. 2016, 21:03:07 od spyko »
Panasonic 50st60,42px80. ,,amiko 8140 T2/MPEG4,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 639
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:prepojenie dvoch dvb-c tunerov (v stb a tv)
« Odpověď #5 kdy: 29. 12. 2016, 21:00:28 »
Někdy uživatelé ani nepoznají, jestli sledují DVB-C nebo DVB-T. Většina operátorů mimo kódovaného DVB-C šíří i volné DVB-T pro další TV domácnosti.
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 85-východ, 75-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: AT, SK LP345
IPTV: Albis


m4r3ck

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:prepojenie dvoch dvb-c tunerov (v stb a tv)
« Odpověď #6 kdy: 02. 01. 2017, 12:41:43 »
tak ten rozbocovac mi to vyriesil, mozem na settop boxe nahravat program A a na tv pozerat program B
(kablovka je lokalna, co mame v meste, ziadne upc)

teraz mam akurát problem s usb hdd...
(zohnal som narychlo tento stb: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=1425&pg=det&article=67184)

ked zapojim usb krabicku s hdd do stb a zapnem stb do prudu, tak ten hdd funguje normalne (platne sa tocia a krabicka trochu huci),
az dokym ten stb nenabootuje (tesne predtým ako zobrazi nejaky program),
vtedy v tom usb hdd nieco cvakne a usb hdd prestane hucat
a ani stb ho nevidi... (8gb usb kluc ten stb najde...)
ten externy usb hdd, je v poriadku, lebo na pc vsetko funguje ok

nevie niekto v com by mohol byt problem ?


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 304
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:prepojenie dvoch dvb-c tunerov (v stb a tv)
« Odpověď #7 kdy: 02. 01. 2017, 13:37:06 »
Nejspíš napájení, set-top-box ho prostě neutáhne. HDD napájet externím zdrojem (pokud to jde).


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 976
    • Zobrazit profil
Re:prepojenie dvoch dvb-c tunerov (v stb a tv)
« Odpověď #8 kdy: 02. 01. 2017, 16:03:57 »
zkontroluj si souborový systém disku s ohledem na STB. Ty bývají obvykle naformátovány v NTFS, kdežto STB nejčastěji vyžadují FAT/FAT32. V případě nesouladu tě čeká zálohování disku a jeho přeformátování na FATku.


 

reklama