reklama

reklama

Autor Téma: Má optex 8841 průchozí scart?  (Přečteno 5003 krát)

Adam Horák

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Má optex 8841 průchozí scart?
« kdy: 30. 10. 2010, 22:23:41 »
Nevíte čistě náhodou někdo, jestli Optex 8841 má průchozí scart? Jde o situaci kdy 1. scart z STB je připojen k TV, 2. scart z STB je připojen např. na VHS a chtěl bych sledovat VHS. Zajímalo by mě, jestli to lze, případně v jakém stavu musí být STB (stand-by/on/off). Děkuji za odpovědi nejlépe podložené vlastní zkušeností.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Michal Toth

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 487
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re: Má optex 8841 průchozí scart?
« Odpověď #1 kdy: 30. 10. 2010, 22:43:11 »
Samozřejmě že má průchozí scart. STB musí být v režimu stand-by, aby to fungovalo.
Loudness War zabijí hudbu!


Adam Horák

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Má optex 8841 průchozí scart?
« Odpověď #2 kdy: 30. 10. 2010, 23:10:31 »
Díky, myslel jsem si to, ale když se po dotazu na prodavače (E.-W.) tam sešli tři, a všichni svorně tvrdili, že ne, tak to mě znejistělo. V návodu o tom bohužel nic není.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 723
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re: Má optex 8841 průchozí scart?
« Odpověď #3 kdy: 31. 10. 2010, 08:36:36 »
Prodavači v E-W cpou do hlavy např. i to, že potřebuješ FullHD TV, i když budeš sledovat pouze "digitální TV" DVB-T (SD). Nejen oni, ale i další "experti" v takových prodejnách. Pustí Ti DVD na dvou TV a ukazují, jak má FullHD lepší obraz. Škoda je že to zkouší přes SCART. Někde prodavač zase vysvětluje jak zákazník potřebuje ještě "speciální anténu", jak funguje digitální vysílání (to jsem už nevydržel a drze jsem mu do výkladu vstoupil). V obchodech je spousta "chytrých a zkušených odborníků). Ten poslední co se mi vnucoval při prohlížení kabelů a redukcí zase nevěděl co to je XLR konektor a pak mi navíc ještě tvrdil, že nic takového neexistuje a že si to určitě pletu s "činčema". Dál nebudu pokračovat, i když bych mohl...
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Michal Toth

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 487
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re: Má optex 8841 průchozí scart?
« Odpověď #4 kdy: 31. 10. 2010, 16:43:01 »
Setkávám se s tím bohužel často. Chudák laik, pokud vstoupí do obchodu kde jsou místo prodavačů pouze tito podavači, odnese si to co oni potřebují prodat (určité přístroje jaksi nejdou na odbyt), ne to co zákazník potřebuje.
Loudness War zabijí hudbu!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


 

reklama