reklama

reklama

Autor Téma: Philips HbbTv odpověd !  (Přečteno 32212 krát)

Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Philips HbbTv odpověd !
« kdy: 09. 05. 2012, 15:08:24 »
Dobrý den pane  Adámku,

děkujeme Vám za kontaktování našeho zákaznického centra. Velmi si vážíme, že využíváte služby a produkty společnosti Philips.
O nefukčnosti Hbb Tv už víme.
Televizory Philips mají funkci přijmu Hbb vysílání implementovanou, nicméně je nutné ji přizpůsobit na parametry konkrétního typu vysílání. Jelikož se v České republice jedná o naprostou novinku, žádáme Vás o trpělivost. Naši technici již pracují na vývoji softwaru, který potíže s příjmem odstraní. Software bude uveřejněn na našich internetových stranách www.Philips.cz.

V případě jakýchkoliv dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat na naší tel. Lince228 880 895 nebo emailem ze stránek www.Philips.cz

S pozdravem a přáním hezkého dne

Jana Navrátilová

Zákaznické centrum společnosti Philips


Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Lama Alpaca

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #1 kdy: 10. 05. 2012, 08:52:59 »
Diky za zpravu, pro noveho Philipse si jdu v patek, tak bych rad, aby HbbTV fungovalo co nejdrive.
« Poslední změna: 10. 05. 2012, 10:58:31 od Lama Alpaca »


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 010
    • Zobrazit profil
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #2 kdy: 10. 05. 2012, 09:56:37 »
A věříš tomu, že se to povede? Že vyrobí software rychle a uvolní ho pro ČR, a že jim to nebude křížit marketingové plány?
Dej sem potom zprávu, jak jsi dopadl.


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #3 kdy: 16. 05. 2012, 15:06:55 »
Philips dnes vydal opravný softwer ,ztím není popis v History !!!
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


Lama Alpaca

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #4 kdy: 16. 05. 2012, 16:20:06 »
No, vydal jen 14.98 FW (ke stazeni zde http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=47PFL7606K/02&slg=cs&scy=CZ) nicmene v changelogu nic neni. Pouze:

• Video delay (lipsync issue) observed during video playback.
• Intermittent sound loss while watching DVB-T channels. (Only applicable to T-models)

Edit: HbbTV mi po upgrade nefunguje. A ani bych to necekal, soubor je datovan k 25.4. a to je drive, nez HbbTV zacla CT vysilat a nekdo to zacal s Philipsem resit. Tak snad v dalsim update ...
« Poslední změna: 16. 05. 2012, 21:40:01 od Lama Alpaca »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Lama Alpaca

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #5 kdy: 11. 06. 2012, 22:04:55 »
Tak jsem si dnes zapnul HD+ kanal (dostupny zrejme jen na kabelu v siti UPC) a co nevidim. V pravem rohu ikonu HbbTV. HbbTV je standardne dostupne na cervenem tlacitku a relativne dobre funkcni (RSS ctecka na zpravy, trailery na filmy, program TV a nejaky veci vztahujici se k UPC). Jedine, co nefunguje je talcitko zpet-vypnuti (docela zasadni) a je nutne se prepnout na jiny kanal, ale za to treba muze implementace Philipsu (mam radu PFL76xx).

Kazdopadne, co nechapu. Proc jde HbbTV na tomto kanalu bez upravy FW a na CT nejde? Philips tezko muze neco tusit o HD+ nebo UPC Express kanalu. Urcite je to dobra vec a beru to i nahradu za EPG, ktery se mi u Philipsu moc nelibi (jak zakladni, tak to NET+). No a trochu me mrzi rychlost, porad to je proste pomalejsi, nez bych si predstavoval (reakce na tlacitka) ... no ale opet pomaly Philips. 


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #6 kdy: 12. 06. 2012, 07:15:35 »
EPG, ktery se mi u Philipsu moc nelibi

EPG u Philipsu je tedy doopravdu husté...

1) Nepochopil jsem proč to tam mají ti pitomci ,,přes dva kliky " tedy musí se ,,Domeček" a pak je teprve Programový průvodce.
Všichni normální a všude, mají prostě na DO tlačítko EPG a hotovo. Philips ne. Tam se musí EPG složitě nalistovat, neuvěřitelné.

2) Proč při použitíé EPG zmizí zvuk i obraz ? Též zcela neuvěřitelné. Normálně u každého jde zvuk dál a většinou je vidět i obraz.
Zde nikoli, jen modrá obrazovka s údají o programech. No to je tedy humus.

3) Pohyb v tom  je pomalý a je to líné jako veš. Takže prolistovat nějakou desítku programů docela zabere čas. Ale budiž, všichni šetří s procesory a žnenou to na mezní možnosti, tu lenost bych ještě toleroval...

4) Jediné, co je přijemné a co je plus, je to, že po nalezení programu stačí stlačit OK a lze se dostat přímo na zvolený program,
není třeba tedy použít Exit a Back apd. Tak to  bych jediné označil za velké plus. Ovšem nevyváží to minusy v bodě 1 a 2.

Co se týče Hbbtv to funguje úplně normálně u německých programů jak u DVB-T tak u DVB-S  tak u DVB-S2.
U žádného ČT ani TVP to nefunguje. Zřřejmě na rozdíl od německých stanic a HD+, kde to funguje také úplně normálně, dle Vašeho příspěvku, je u ČT i TVP použita zase nějaká nestandardní nacionální metoda, jak jinak... Samozřejmě by nebylo potřeba žádných softů, když by to každý vysílal stejně jako Němci...Protože si to každý vysílá jak chce, tak se musí dělat jiné softy...Být Philipsem, ale i Samsungem a Panasonicem atd. Tak jim tohle netrpím a udělám jeden standard třeba jako mají německé stanice a buď se tomu hoši přizpůsobí nebo ne... Ale nelze jim upravovat softy co týden jak si v ČR, Polsku či jiném divokém východě vzpomenou... A to je pak zásadní nedostatek takovýhle pitomostí.... takže to pak v zásadě není funknčí... i když samozřejmě na německých stanicích a to i na těch ze satelitu i na těch ze země to běhá bezchybně...
« Poslední změna: 12. 06. 2012, 07:31:28 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 354
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #7 kdy: 12. 06. 2012, 08:09:00 »
Co se týče Hbbtv to funguje úplně normálně u německých programů jak u DVB-T tak u DVB-S  tak u DVB-S2.
U žádného ČT ani TVP to nefunguje. Zřřejmě na rozdíl od německých stanic a HD+, kde to funguje také úplně normálně, dle Vašeho příspěvku, je u ČT i TVP použita zase nějaká nestandardní nacionální metoda, jak jinak... Samozřejmě by nebylo potřeba žádných softů, když by to každý vysílal stejně jako Němci...Protože si to každý vysílá jak chce, tak se musí dělat jiné softy...Být Philipsem, ale i Samsungem a Panasonicem atd. Tak jim tohle netrpím a udělám jeden standard třeba jako mají německé stanice a buď se tomu hoši přizpůsobí nebo ne... Ale nelze jim upravovat softy co týden jak si v ČR, Polsku či jiném divokém východě vzpomenou... A to je pak zásadní nedostatek takovýhle pitomostí.... takže to pak v zásadě není funknčí... i když samozřejmě na německých stanicích a to i na těch ze satelitu i na těch ze země to běhá bezchybně...
Tady si nemyslím, že bude problém v ČT. HbbTV je normováno a ČT se té normy určitě drží. Na jiných TV jim to funguje. Takže si spíš myslím, že Philips podporuje jen určitou podmnožinu z normy, což pro Němce stačí, ale u nás ne.


Lama Alpaca

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #8 kdy: 12. 06. 2012, 08:14:49 »
Jose 1-4 souhlas. Samozrejme muzes pouzit Net+ EPG pruvodce (u nich IP-EPG), ale tam sem mi uz parkrat stalo, ze stranka, odkad to TV taha nebyla dostupna. Nicmene taky je to pomaly, ale aspon je videt obraz ;)

U toho HD+ ... to jsi me uplne nepochopil. HD+ a UPC Express jsou ciste lokalni kanaly, vyrabene UPC resp. UPC to nekdo vyrabi. Vse v cestine. Takze bych to nesrovnaval  s nemeckejma kanalama. Proto je prekvapivy, ze to funguje. A nebo je na nich nastaven nejaky priznak, co maji DE kanaly a proto to na Philipsu jede. No tak pockame si na novy FW, ktery snad uz bude brzo ... a opravi bugy, co tam jsou ... a zaroven prida nejake nove, jak je u Philipsu obvykle.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #9 kdy: 12. 06. 2012, 08:19:20 »
Citace
Tady si nemyslím, že bude problém v ČT. HbbTV je normováno a ČT se té normy určitě drží. Na jiných TV jim to funguje. Takže si spíš myslím, že Philips podporuje jen určitou podmnožinu z normy, což pro Němce stačí, ale u nás ne.

Tak jistě, že půjde o nějakou podmnožinu normy, protože vím prd, co je to za formáty a o co tam jde, představil bych si to velice vzdáleně třeba jako audio které mohu mít třeba v mp3, wma, ogg atd. No tak tady teď každý budeme mít jinou opičárnu, jinou Němci, jinou my, jinou Poláci... a dohromady pak ten firmware bude tak zapraseny, že se ani nehne...

No na Philipsech chodí alesopoň ti Němci. Na Samsungu nešlo nic. Ale když se přepnulo u země na Německo, tak šlo všechno. Čili ten tam asi bude mít podporu všeh možností, ale zase to nějaký chytrák u země Česko ve firmware zablokuje. Taky dobrý.
A ještě tady jsou zhusta popisovány potíže s jednou značkou, ale nevím kterou...

Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #10 kdy: 12. 06. 2012, 08:33:56 »
Samozrejme muzes pouzit Net+ EPG pruvodce (u nich IP-EPG), ale tam sem mi uz parkrat stalo, ze stranka, odkad to TV taha nebyla dostupna. Nicmene taky je to pomaly, ale aspon je videt obraz ;)

To je pravda. Nic méně ono to ani tak ne, že to není dostupné, ale spíše to nestíhá načítat ten soft...
Ono to obdobně zafunguje i při tlačítku INFO, kdy to vypíše, že informace nejsou dostupné...
A stačí jít do EPG, zapnout zdroj vysílač a najednou vše je dostupné, vše je načteno a v INFU si lze číst děj třeba na 2 stránky...

« Poslední změna: 16. 06. 2012, 08:56:04 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 010
    • Zobrazit profil
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #11 kdy: 12. 06. 2012, 09:38:44 »
Co se týče Hbbtv to funguje úplně normálně u německých programů jak u DVB-T tak u DVB-S  tak u DVB-S2.
U žádného ČT ani TVP to nefunguje. Zřřejmě na rozdíl od německých stanic a HD+, kde to funguje také úplně normálně, dle Vašeho příspěvku, je u ČT i TVP použita zase nějaká nestandardní nacionální metoda, jak jinak... Samozřejmě by nebylo potřeba žádných softů, když by to každý vysílal stejně jako Němci...Protože si to každý vysílá jak chce, tak se musí dělat jiné softy...Být Philipsem, ale i Samsungem a Panasonicem atd. Tak jim tohle netrpím a udělám jeden standard třeba jako mají německé stanice a buď se tomu hoši přizpůsobí nebo ne... Ale nelze jim upravovat softy co týden jak si v ČR, Polsku či jiném divokém východě vzpomenou... A to je pak zásadní nedostatek takovýhle pitomostí.... takže to pak v zásadě není funknčí... i když samozřejmě na německých stanicích a to i na těch ze satelitu i na těch ze země to běhá bezchybně...
Tady si nemyslím, že bude problém v ČT. HbbTV je normováno a ČT se té normy určitě drží. Na jiných TV jim to funguje. Takže si spíš myslím, že Philips podporuje jen určitou podmnožinu z normy, což pro Němce stačí, ale u nás ne.
Potíž asi bude, že Němci začali o hodně dřív a vysílají ve verzi 1.1. Zatímco Češi a Poláci implementují verzi asi 1.4, kvůli propojení na EPG, které stará verze neměla. A hbb ti nemusí vůbec naskočit. Aktuální verze je 1.5 (hbbtv.org). Tak vidím, že mám štěstí, že mě to funguje.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 481
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #12 kdy: 12. 06. 2012, 16:17:43 »
Mozna blba otazka - tam kde to funguje (zmineno Nemci, HD+) je potreba pripojeni k internetu, nebo to neco zobrazi i bez nej?


Lama Alpaca

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #13 kdy: 12. 06. 2012, 16:34:20 »
Mozna blba otazka - tam kde to funguje (zmineno Nemci, HD+) je potreba pripojeni k internetu, nebo to neco zobrazi i bez nej?

Muzu zkusit odpojit UTP kabel a pockat co to udela. Ale vzhledem k obsahu to je k nicemu, vse se taha z netu.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 010
    • Zobrazit profil
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #14 kdy: 12. 06. 2012, 16:48:14 »
Mozna blba otazka - tam kde to funguje (zmineno Nemci, HD+) je potreba pripojeni k internetu, nebo to neco zobrazi i bez nej?

Muzu zkusit odpojit UTP kabel a pockat co to udela. Ale vzhledem k obsahu to je k nicemu, vse se taha z netu.
TV obvykle neporovnává výsledek předchozího testu TCP/IP připojení při objevení HbbTV signalizace. Takže by ti mělo HbbTV naskočit i bez internetu a u české stanice vyhodit jen něco jako Bad address/No connection a u německých základní menu HbbTV.


 

reklama