reklama

reklama

Autor Téma: Philips HbbTv odpověd !  (Přečteno 32214 krát)

Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 010
    • Zobrazit profil
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #30 kdy: 24. 10. 2012, 08:09:32 »
Jestli nebude problém spíš na straně ČT. Pokud např. není Philips dostatečně tolerantní při interpretaci té spousty chyb, které HbbTV ČT vykazuje (není validní ani XML, neexistující DTD -- něco viz http://tinyurl.com/9zhnc7v), prostě chybnou "aplikaci" nezobrazí, to bych mu nevyčítal.
Toto určitě nemyslíš vážně. Tak vágní záminky si ani Philips netroufal použít, což mu slouží ku cti.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Lama Alpaca

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #31 kdy: 24. 10. 2012, 08:42:52 »
Tak duvod, proc HbbTV nefunguje, urcite neni nevalidni kod. To je na zamysleni pro CT. Mozna by se tu opet mohla objevit Pavlina (z Novych medii) a objasnit, proc jim web neprojde validatorem :D

Kazdopadne pro 4xx7 a 5xx7 je novy FW venku a opravdu podporuje CZ viz http://58pfl9955.wordpress.com/2012/10/16/philips-neue-firmware-93-0-fr-4000er-bis-5500er-tv-serien-2012/

Dam Philipsu sanci a uvidime, co bude za 14 dnu ...


KarelF

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #32 kdy: 30. 10. 2012, 06:38:49 »
Toto určitě nemyslíš vážně. Tak vágní záminky si ani Philips netroufal použít, což mu slouží ku cti.

Nevím co je vágního na neexistenci DTD nebo na odkazu na report z validátoru, který jsem přiložil. To jsou zcela konkrétní problémy.

Naopak chápu, že Philips třeba nemusí chtít prát špinavé prádlo ČT na veřejnosti. :)


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 481
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #33 kdy: 30. 10. 2012, 19:18:19 »
Zajimavy odkaz na validator. Ale proc hbbtv na novych modelech Philips (udajne) jede? Ze by Philips upravoval FMW na tu spoustu chyb v kodu z CT? Co kdyz CT zmeni obsah hbbtv (SW nebo firmu ktera hbbtv pro CT dela), bude Philips delat novy FMW? Tomu se nechce moc verit.


KarelF

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #34 kdy: 31. 10. 2012, 00:58:31 »
Prostě to tím nevalidním kódem nebude. :)

Mimochodem, těch chyb tam není zase tolik, když validátoru vnutíte DTD, které v původním dokumentu ČT chybí, tak to hned nevypadá tak tragicky: http://tinyurl.com/8o9oct3
Nicméně nejde o well-formed XML. Především tag na řádku 8 není uzavřen (chybí lomítko na konci řádku) a úplně chybí uzavření tagu html (konec dokumentu, za řádkem 62).
http://en.wikipedia.org/wiki/XML#Well-formedness_and_error-handling

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Rex

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #35 kdy: 31. 10. 2012, 13:01:56 »
Mohu potvrdit, že na 32PFL5007K po aktualizaci firmwaru již HBB funguje na všech programech ČT v MUX1.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 481
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #36 kdy: 31. 10. 2012, 18:26:20 »
ZDF http://tinyurl.com/bwjv628 ma podobne chyby jak CT, ale je fakt ze DTD ma v poradku.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 481
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #37 kdy: 01. 11. 2012, 10:12:49 »
Prostě to tím nevalidním kódem nebude. :)
...
A jeste jedna vec. Nebylo by pro Philips mnohem jednodussi a levnejsi napsat ci zavolat do CT aby si opravili konkretni chyby v kodu nez aby ty chyby zakomponovali do noveho FMW a dal zatezovali zakaznickou linku a nutili zakazniky k updatu FMW? Kdovi jestli problem neni nekde jinde.


Lama Alpaca

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #38 kdy: 01. 11. 2012, 15:25:56 »
Predpokladam, ze Philips je v kontaktu s CT (nebo opacne). Koneckoncu to i Pavlina zminovala, kdyz spousteli HbbTV. Ale problem urcite neni s validitou kodu, ale tim, jak Philips implementuje (povoluje) HbbTV. Nejsme jedina zeme, kde to nefunguje. Nicmene to neni jen jedna vec, ktera je postavena na hlavu. Co treba IP-EPG, kde poskytovatel dat je Gracenote. To znamena, ze EPG pro, treba Fandu, Metropol a ja nevim pro co vsechno, nedostanete. Z meho pohledu idiotske reseni, navic zavisle na pripojeni do inetu.


KarelF

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #39 kdy: 01. 11. 2012, 18:56:58 »
ZDF http://tinyurl.com/bwjv628 ma podobne chyby jak CT, ale je fakt ze DTD ma v poradku.

Dovolím si nesouhlasit, mít well-formed XML (uzavřené tagy apod.) je řádově důležitější, než chybějící atribut apod. -- tyto chyby jsem u výčtu těch od ČT ani nezmiňoval. Každý XML parser, když narazí na chyby jako má ČT, je povinnen přerušit zpracování -- viz např. již mnou odkazovaná Wikipedia (omlouvám se za angličtinu):

Citace
The definition of an XML document excludes texts that contain violations of well-formedness rules; they are simply not XML. An XML processor that encounters such a violation is required to report such errors and to cease normal processing.


Lama Alpaca

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #40 kdy: 26. 11. 2012, 20:02:47 »
Novy firmware v0.14.104 online. Rada 6xx6 a 7006 (2011 model).

- HbbTV application is not working. (Only applicable to country, Czech Republic)
- USB recording resume function is not working.
- TV turns off and on by itself when EasyLink is enabled

Nicmene HbbTV mne na UPC kabelu nefunguje na zadnem kanalu. Net funguje, tak nevim kde je chyba. UPC?


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 541
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #41 kdy: 26. 11. 2012, 20:36:20 »
Na konci týdne vyzkouším u mé 7406K v DVB-T. Problém s USB nahráváním se mě taky týkal.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 529
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #42 kdy: 26. 11. 2012, 20:48:09 »
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC BigSat80 AL 23,5°E  Emme Esse85 AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3 Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3, Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


Lama Alpaca

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #43 kdy: 28. 11. 2012, 23:09:17 »
Tak dnes mi z niceho nic naskocilo HbbTV u vsech CT kanalu (UPC), vcetne HD. Naprosto nechapu, co se kde zmenilo. Rozhodne je to pouzitelnejsi, nez IP-EPG. Samozrejme s omezenim na kanaly CT. Docela se tesim na inovovanou verzi HbbTV.


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 529
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:Philips HbbTv odpověd !
« Odpověď #44 kdy: 29. 11. 2012, 08:52:20 »
Až mi naskočí tato verze Q5553_0.14.104.0 na Italech tak prubnu.

http://www.philips.it/c/televisori/6000-series-full-hd-1080p-da-102-cm-40-pollici-con-dvb-t-c-led-40pfl6606m_08/prd/?t=support

Takže po nahrátí tohoto nic,jede někomu HbbTv na Philipsu 40PFL6606H/12 s tímto softem Q5553_0.14.104.0 ?
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC BigSat80 AL 23,5°E  Emme Esse85 AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3 Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3, Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


 

reklama