reklama

reklama

Autor Téma: Jaké programy naladím  (Přečteno 19925 krát)

FandaX-cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • WebRádio Epigon
    • E-mail
Jaké programy naladím
« kdy: 30. 12. 2014, 00:31:27 »
Zdravím, rozhodli jme obměnit televizor a v objednávce máme televizor s tunerem dvb-s2. Naladím na něj i programy dostupné v  dvb-s? Vím trochu blbá otázka, ale prostě se v tom nevyznám. Děkuji
FandaX-cz | Televizi zapínám jen v případě, že tam je něco zajímavého. Takže téměř nikdy

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 464
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #1 kdy: 30. 12. 2014, 00:59:42 »
Telka s S2 umí i S, takže v klidu. ;)
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #2 kdy: 30. 12. 2014, 10:00:17 »
Vůbec žádné bez připojení k satelitní anténě.


FandaX-cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • WebRádio Epigon
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #3 kdy: 30. 12. 2014, 18:15:43 »
Díky, a ještě jeden dtaz, dočetl jsem se na interneti, že potřebuji jakýsi CA modul, mám skylink kartu a nevím, kde ho seženu.
FandaX-cz | Televizi zapínám jen v případě, že tam je něco zajímavého. Takže téměř nikdy


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #4 kdy: 30. 12. 2014, 18:25:47 »
Především je třeba znát přesný typ karty! Je to Ice, Irdeto, nebo snad Karta Skylink standard HD M7 (IR)?  Nejlépe ji vzít s sebou k případnému nákupu (modulu) a odzkoušení. Kompatibilitu modulu a televize jste si měl ověřit předem, před nákupem a objednat si tyhle věci dohromady.
Stačí vložit do google TV s vestavěným tunerem problém nebo modul a TV problém a hned člověk ví oč běží.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #5 kdy: 30. 12. 2014, 18:29:39 »
V každé solidní sat prodejně. Otázkou je který bude s tím televizorem kompatibilní a bude řádně fungovat. V každém případě se ale už dopředu obrňte velkou trpělivostí při ladění a především seřazování naladěných programů. Myslím že ještě budete rád vzpomínat na zlaté samostatné externí přijímače na rozdíl od těchto zabudovaných sat krámů.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #6 kdy: 30. 12. 2014, 18:33:51 »
To co napsal Horal je zcela zásadní věc. A měl jste si vše opravdu ověřit předem. Předloni koupila LG s vestavěným tunerem moje sestra, naštěstí v nedaleké prodejně OKay. No, ještě dnes to vidím, modul jsme tam byli opakovaně měnit a "sednul" teprve třetí typ. Těch pár "neušetřených" stovek za nákup přes internet se v našem připadě bohatě vyplatilo. Řešit to poštou s e-shopem-čas,nervy,peníze? Děkuji ne.
Honda Enduro Team


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #7 kdy: 30. 12. 2014, 18:40:35 »
V každé solidní sat prodejně. Otázkou je který bude s tím televizorem kompatibilní a bude řádně fungovat. V každém případě se ale už dopředu obrňte velkou trpělivostí při ladění a především seřazování naladěných programů. Myslím že ještě budete rád vzpomínat na zlaté samostatné externí přijímače na rozdíl od těchto zabudovaných sat krámů.
Ono úplně stačí jak někdo nedávno laboroval s Panákem se sat. tunerem (a to je jedna z nejlepších TV s touto kombinací). Nešly dopsat nové frekvence. Bylo to v diskusi na google.cz.


FandaX-cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • WebRádio Epigon
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #8 kdy: 30. 12. 2014, 22:40:57 »
Takže by teoreticky mělo jít zkoušet tak dlouho, dokud nepujde?
FandaX-cz | Televizi zapínám jen v případě, že tam je něco zajímavého. Takže téměř nikdy


Vladimír Volný

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 55
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #9 kdy: 31. 12. 2014, 00:26:00 »
Jaká je to TV? Mě se osvědčily CAM moduly Smit Irdeto CI/CI+(fialovo bílé)....montovány převážně do LG TV, ale fungují i se Samsungy.


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 625
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #10 kdy: 31. 12. 2014, 02:30:00 »
Nový frekvence 12363 s 29500 je u TV se satelitním tunerem  zabudovaný problém je na pevno nastavený 27500 a to je problém p že signál 0.také  na TP 11876 s 29900 TV se satelitním tunerem májí problém zase signál 0.to samé na pevno 27500.musel jsem oprášit externí reciver satelitní a tam to šlo. Zajímavý že.  :D
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


FandaX-cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • WebRádio Epigon
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #11 kdy: 31. 12. 2014, 12:16:57 »
FandaX-cz | Televizi zapínám jen v případě, že tam je něco zajímavého. Takže téměř nikdy


Vladimír Volný

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 55
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #12 kdy: 31. 12. 2014, 12:37:56 »
p. Cibulka, nevím na jaké TV je ta Vaše zkušenost, ale já povětšinou montuji LG a tam se normálně při zadání "na slepo" pro skenují veškeré aktivní transpondéry na dané družici a nic dalšího se nemusí nastavovat.


Vladimír Volný

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 55
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #13 kdy: 31. 12. 2014, 12:40:17 »
Jedná se o tuhle tv: http://m.alza.cz/48-samsung-ue48h5570-d598189.htm

Přímo tuhle TV jsem neinstaloval, ale jak píšu Smit šlape dobře i se Samsungy


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Jaké programy naladím
« Odpověď #14 kdy: 31. 12. 2014, 13:10:56 »
já mám se SMITem problém, u Sharpa, tam to neběží, protože nezvládá vyšší datový tok, bych řekl. Signálem to není, ostatní receivery běží bez problémů, na stejné parabole.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


 

reklama