reklama

reklama

Autor Téma: DVB-T Polsko  (Přečteno 355562 krát)

Jarda M.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #15 kdy: 16. 02. 2015, 20:14:01 »
Měl jsem stejný problém s k.41 a k.55. K.58 byl bez výpadků. Některé TV doma (LG, Orava) si ze signálem poradily-nekostičkovaly vůbec, ale Philips a Sencor hrozně. Hodil jsem na střechu další menší anténu, koupil slučovač, síla signálu zůstala stejná a programy už nekostičkují na žádné TV.
DVB-S:Prima Karta
DVB-T:CZ:Mux1-4 (Ostrava)+Mux7+RS8
           PL:k41,k55,k58 (Skrzyczne)+k47 (Ornontowice)
           SK:k52 (Žilina),k26,k44,k59 (Námestovo)
DAB    :Lysá Hora (LP),Katowice (11A)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 530
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #17 kdy: 18. 03. 2015, 08:08:17 »
http://satkurier.pl/news/113130/tvp-dokument-w-mux-8-i-start-tvp-kultura-hd.html

Nevíš nahodou jestli stále platí pro mux 8 - 8k pro vysílač Opole (v analogu se používal 10k)?
« Poslední změna: 18. 03. 2015, 08:20:21 od Karlos68 »
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #18 kdy: 18. 03. 2015, 08:26:02 »
V Opole se nepoužíval kanál 10, ale kanál R10, stejně jako v Katowicích R8. Podle jednoho polského dokumentu, který mám k dispozici se pro polský MPX8 na VS Opole Chrzelice počítá pro jejich MPX8 s kanálem E8 (pozor, ne R8, protože pro DVB-T v pásmu VHFIII byly v GE06 koordinovány vysílací kanály podle rastru E a nikoliv R!!, týká se to nejen Polska, ale i nás, pokud by se někdy v tomto pásmu začalo DVB-T vysílat i u nás) a pro VS Katowice - Kosztowy (někde se uvádí lokalita Myslowice) pak kanál E6. ERP výkony zatím nejsou známy. Takže oproti analogovému vysílání  se budou používat pro DVB-T jiné kmitočty.
« Poslední změna: 18. 03. 2015, 08:27:55 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 530
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #19 kdy: 18. 03. 2015, 08:58:50 »
Díky za upřesnění ,doufám že Opole bude vysílat aspon těmi 40 ERP(kW) jak v analogu.
« Poslední změna: 18. 03. 2015, 09:07:22 od Karlos68 »
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #20 kdy: 18. 03. 2015, 12:10:32 »
Tak o tom silně pochybuju! V DVB-T by mělo být ERP adekvátní k 40kW v analogu cca. mezi 5 až 10kW. Katowice na R8 (původně) vysílaly s ERP 260kW, byl to nejsilnější TX v pásmu VHFIII v Evropě, pak bylo kvůli rušení spojovacích prostředků polských bezpečnostních orgánů v Katowicích a okolí ERP sníženo (někdy kolem roku 2005) sníženo na 200kW. Počítám, že pokud se z tohoto VS bude na E6 vysílat, bude ERP něco mezi 25 -50kW, ale to je pouze má osobní spekulace. Může to být méně nebo i více. A záleží samozřejmě na tom, kolik kW ERP se podaří mezínárodně zkoordinovat. V dokumentu, který mám k dispozici se bohužel o ERP nic nepíše a podle diskusí na polských webech to nevědí ani tamní diskutéři.
« Poslední změna: 18. 03. 2015, 12:12:17 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 400
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #21 kdy: 18. 03. 2015, 15:50:20 »
Pánové bude ten mux8 dostupný i z Skrzyczneho?,poprosím ještě o rozdíl mezi R8-E8,děkuji!
Panasonic 50st60,42px80. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 530
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #22 kdy: 18. 03. 2015, 16:09:27 »
Pánové bude ten mux8 dostupný i z Skrzyczneho?,poprosím ještě o rozdíl mezi R8-E8,děkuji!

http://www.dx.cz//upload/BBi/zoznamy/Kmitocty_TV_kanalu.pdf

Díval jsem se do poznámek co mám,ale z Wisly se snad ani v analogu ve VHF nevysílalo

a v nových datech co mám tak je KRAKOW E7 a RZESZOW E6.Stasi bude vědět určitě víc,nebo mě opraví.
« Poslední změna: 18. 03. 2015, 16:19:38 od Karlos68 »
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #23 kdy: 18. 03. 2015, 16:21:26 »
Pánové bude ten mux8 dostupný i z Skrzyczneho?,poprosím ještě o rozdíl mezi R8-E8,děkuji!

Z Katowic se nebude vysílat na E8, ale E6! Rozdíl je v šířce kanálu, R - 8MHz, E - 7MHz a počtu kanálů (R rastr měl rozsah R6 - R12, čili 7 kanálů a E rastr pak E5 - E12což bylo 8 kanálů) a v kmitočtech nosných obrazu a zvuku (platí pro analog). Se Skrzyczným se zřejmě nepočítá. Na tomto VS není pro pásmo VHFIII instalovaný AS. Takže pokud by se plánovalo vysílat, musela by se zde nainstalovat vysílací anténa, což je podle mě zbytečné, protože při vysílání na E6 se dosáhne daleko lepšího pokrytí než když se vysílá v UHF. Logicky se nižší kmitočet lépe šíří než vyšší. A navíc se veřejně uvádí, že MPX8 nebude mít stejné pokrytí jako MPXy1 až 3 v pásmu UHF. Hádám, že to bude obdoba našeho MPX7 (nebo MPX1a, či RS7, čert ví kolik různých názvů pro tuto síť se používá), příp. RS8.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #24 kdy: 18. 03. 2015, 16:27:59 »
Pánové bude ten mux8 dostupný i z Skrzyczneho?,poprosím ještě o rozdíl mezi R8-E8,děkuji!

http://www.dx.cz//upload/BBi/zoznamy/Kmitocty_TV_kanalu.pdf

Díval jsem se do poznámek co mám,ale z Wisly se snad ani v analogu ve VHF nevysílalo

a v nových datech co mám tak je KRAKOW E7 a RZESZOW E6.Stasi bude vědět určitě víc,nebo mě opraví.

Ne ze Skrzyczného (Wisly) se nikdy v pásmu VHFIII nevysílalo. Ano, Krakow a Rzeszów platí kanály E7 a E6. Podle mých materiálů se bude polský MPX8 vysílat z celkem z 21 VS (aspoň takové jsou plány a jestli se využije všech těchto TXů se v této chvíli nedá přesně určit), což by mělo zajistit poměrně dobré pokrytí území Polska. Oproti nám je to vcelku rovina až na pár "kopečků", které leží na hranicích, takže tvoří přirozenou bariéru pro případné nežádoucí přesahy mimo jejich vlastní území.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 530
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #25 kdy: 18. 03. 2015, 16:58:19 »
Doufám ,že to dostane Emitel.

Jinak dnes jsem nahledl do seznam povolení muxu 4 a ti by v Opole měli do 31.5.2015 přejít z 38k na 43k. (a nejen na tomto vysílačí přejít na finalní kanaly)

Proto se asi zčuchl  Polsat z TVN - POT (Polski Operator Telewizyjny)

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/uke-szuka-operatora-osmego-multipleksu-pot-chce-w-nim-wystartowac
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #26 kdy: 18. 03. 2015, 17:26:30 »
On tam asi nikdo jiný (vzhledem k vlastnictví a rozmístění vysílací infrastruktury) než Emitel nemá šanci. A co se jejich MPX4 týče, podle jednoho polského člověka, který je se situací dobře obeznámen, dojde k přechodu na finální kanály pro MPX4 později a ne k  termínu 31. 05. 2015. Za vší je třeba hledat peníze a provoz polského MPX4 je pro provozovatele údajně velmi zrátový a nezískali tolik uživatelů, kolk si při jeho startu přáli. Ale tyto informace nemůžu ověřit, takže to může být spekulace nebo taky ne.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 400
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #27 kdy: 19. 03. 2015, 16:53:30 »
Má někdo Polsat cyfrovy sat.kartu?-ochutnávka Paramount channel hd,1-30 kwietnia/duben?/! 8)
« Poslední změna: 19. 03. 2015, 16:55:11 od spyko »
Panasonic 50st60,42px80. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #28 kdy: 19. 03. 2015, 17:02:02 »
A co to má společného s polským DVB-T??
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 400
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Polsko
« Odpověď #29 kdy: 19. 03. 2015, 17:44:37 »
Omlouvám se,uklepnul jsem se,ale málem jsi vyskočil jak rarach z elekriky,stává se mi to jednou za 20let! ::)
Panasonic 50st60,42px80. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


 

reklama