reklama

reklama

Autor Téma: Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C  (Přečteno 8149 krát)

Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 366
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Stejně jako u Pařízka v RS7 je i u UPC kodér nastaven dost nekvalitně, byť používá vyšší datový tok. Zvlášť při prolínačkách vznikají artefakty (rozpad na makrobloky), které jsou dost rušivé. Předchozí nastavení kodéru se takto výrazně neprojevovalo.
http://uloz.to/xVFfuoye/06-07-09-25-03-ct-2-hd-krajinou-pribehu-ceskych-hradu-znamych-i-neznamych-ts
http://uloz.to/xWR1CeX2/06-07-09-25-03-ct-2-hd-krajinou-pribehu-ceskych-hradu-znamych-i-neznamych-02-ts
http://uloz.to/x4LtN6xC/06-07-09-25-03-ct-2-hd-krajinou-pribehu-ceskych-hradu-znamych-i-neznamych-03-ts

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Míša Kulička

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 243
  • Satelitní i po(d)zemní plně digitální medvídek
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
« Odpověď #1 kdy: 08. 06. 2015, 17:22:08 »
Hlavne to taky preposlete do CT a UPC, treba to opravi. ;)
DVB-S/S2: 23.5E - Skylink (TechnoTrend S2-3650 CI)
DVB-C: UPC Komfort+ (TechnoTrend CT2-4650 CI)
DVB-T: CZ MPX 1,2,3 (TechniSat AirStarII)
vše v PC přes DVBViewer 5.6.4


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 489
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
« Odpověď #2 kdy: 08. 06. 2015, 18:18:48 »
Nehezky pohled. Prvni indicie - zmrsene prolinacky se tam vyskytuji vzdy behem casoveho useku asi 5s ve kterem je koder jakoby prepnuty z VBR na CBR - vsechny snimky v onom useku maji stejnou velikost.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 366
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
« Odpověď #3 kdy: 08. 06. 2015, 19:59:15 »
Podle toho, že střihový program mi hlásí v místě střihu stále stejnou velikost snímku, tak mám pocit, že je to CBR pořád. Je pravděpodobné, že VBR části na začátku a na konci (pár sekund) tam zaneslo VideoRedo, ale jinak kopíruje původní stream. Celá nahrávka je dost velká, takže jsem z ní jen vystřihl kousky.


Míša Kulička

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 243
  • Satelitní i po(d)zemní plně digitální medvídek
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
« Odpověď #4 kdy: 08. 06. 2015, 21:49:22 »
Mozna se pletu, ale co jsem mel moznost videt u vetsiny ceskych HD kanalu, tak UPC snad ani VBR technologii nepouziva...
DVB-S/S2: 23.5E - Skylink (TechnoTrend S2-3650 CI)
DVB-C: UPC Komfort+ (TechnoTrend CT2-4650 CI)
DVB-T: CZ MPX 1,2,3 (TechniSat AirStarII)
vše v PC přes DVBViewer 5.6.4

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 489
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
« Odpověď #5 kdy: 09. 06. 2015, 10:00:28 »
Ano, ono je to CBR porad, trochu jsem to zjednodusil na ukor presnosti ... (psal jsem "jakoby").
Zatimco pri spravne funkci (CBR1) se lisi velikost jednotlivych snimku, behem toho podivneho prepnuti koderu na 5 sekund (zmrseny obraz, CBR2) jsou vsechny!! snimky stejne velke. Pritom prumer pres nejakych 6 snimku je porad stejny (CBR1=CBR2 ~ 7,5 mbps). Ten usek 5s je vzdy nekde uprostred ukazek, se strihem ve Videoredo by to nemelo mit nic spolecneho.

PS. Ten zaznam je z UPC DVB-T nebo C?
« Poslední změna: 09. 06. 2015, 15:51:10 od ivovi »


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 464
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
« Odpověď #6 kdy: 09. 06. 2015, 15:49:33 »
a satelit má cbr nebo vbr?
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Míša Kulička

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 243
  • Satelitní i po(d)zemní plně digitální medvídek
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nekvalitní nastavení kodéru ČT2HD(h.264) v UPC DVB-T/C
« Odpověď #7 kdy: 09. 06. 2015, 18:23:36 »
Skylink jede pres VBR.
DVB-S/S2: 23.5E - Skylink (TechnoTrend S2-3650 CI)
DVB-C: UPC Komfort+ (TechnoTrend CT2-4650 CI)
DVB-T: CZ MPX 1,2,3 (TechniSat AirStarII)
vše v PC přes DVBViewer 5.6.4


 

reklama