reklama

reklama

Autor Téma: Přechod na DVB-T2  (Přečteno 350355 krát)

lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 202
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #630 kdy: 08. 08. 2017, 14:00:12 »
Nebude to spíše tím, že ty Samsungy neumí TVB-T2 ? (tj. že mají pouze tuner DVB-T..?? )

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #631 kdy: 08. 08. 2017, 14:18:19 »
Bez udání přesných typů těch TV je to pouze zbytečné mlácení prázdné slámy.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


MartinCe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 51
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #632 kdy: 08. 08. 2017, 14:51:26 »
Takže mám tv LG 49LH615V, Samsung UE48J5502AKXXH a Samsung UE32K5502AKXXH, rekordéry mám Panasonic 4K DMR-UBC80 a Technisat Digit isio STC 4k.

Psal jsem dotaz do ČRa,ale bez odpovědi. Vzhledem k tomu, že přijímám i polský tv a přelaďování rozhází seznamy stanic a řazení 70 programů něco zabere, když to musím ještě dělat 5x, tak to nechci dělat zbytečně,ale rodiče zrovna chtějí sledovat Noe i Barrandov family,které zde jsou.

A vím, že se tu občas objeví zprávy od lidí, kteří jsou informovaní, tak jestli někdo z nich nemá info z ČRa.


« Poslední změna: 08. 08. 2017, 15:00:56 od MartinCe »


lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 202
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #633 kdy: 08. 08. 2017, 15:55:53 »
Ty Symsungy by měly být vybaveny pro DVB-T2 HEVC, Trutnov předpokládám K28 nebo K31, bez záruky, info od CRa nemám, CTU ještě nevydal indivindi oprávnění takže proto ti to zřejmě ani z CRa ještě nikdo nepotvrdí :-)


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 481
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #634 kdy: 08. 08. 2017, 16:02:51 »
Problem bude asi jinde.

...přitom jsou připojený na stejnou anténu.
Jeste to chce otestovat i pripojeni ve stejnem miste (stejna zasuvka a stejnym kabelem jako TV LG nebo rekorder).

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 434
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #635 kdy: 13. 08. 2017, 07:14:55 »
Pokud mám správné informace (bez záruky !!), tak to bude K28 a pozdější siť ČT by měla být z ČH i z Krásného na K26.
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 437
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #636 kdy: 13. 08. 2017, 10:09:08 »
Ty Symsungy by měly být vybaveny pro DVB-T2 HEVC, Trutnov předpokládám K28 nebo K31, bez záruky, info od CRa nemám, CTU ještě nevydal indivindi oprávnění takže proto ti to zřejmě ani z CRa ještě nikdo nepotvrdí :-)

Podle neoficialních informací to ma jet na k31 v sfn s ještědem.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 284
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #637 kdy: 13. 08. 2017, 11:14:38 »
Podle neoficialních informací to má jet na k28 (Černá hora)


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 437
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #638 kdy: 13. 08. 2017, 12:23:45 »
Podle neoficialních informací to má jet na k28 (Černá hora)

To by zase němci prskaly že jim to ruší k27, zatim se na něm ješte vysila, no až to přepnou němci na finalni podobu tak nevim jaky budou rozestupy mez cz a de kanály, aby to šlo vubec odladit.

Zatim kopiruje černa hora akorad k60 a v lbc to občas dela problemy (asi špatne sladena sfn), kdysi se to řešilo někde.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 304
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #639 kdy: 13. 08. 2017, 13:50:32 »
To by zase němci prskaly že jim to ruší k27, zatim se na něm ješte vysila, no až to přepnou němci na finalni podobu tak nevim jaky budou rozestupy mez cz a de kanály, aby to šlo vubec odladit.
Němci by neprskali, protože sousední kanály se v DVB-T2 neruší a proto žádný rozestup není potřeba. :P
« Poslední změna: 13. 08. 2017, 13:56:36 od Pamětník »
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, 2 x USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVRReady
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3


MartinCe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 51
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #640 kdy: 13. 08. 2017, 14:01:30 »
Z Radiokomunikací mi přišla odpověď, že se čeká na přidělení kmitočtu pro Trutnov a k tomu by mělo dojít příští měsíc, takže start sítě by měl být v září-říjnu. O jaký kanál požádaly nesdělily.
Zkoušel jsem to doma znovu, ale anténu mám otočenou na Klodzko nejen kvůli Polákům, ale i kvůli příjmu Muxu4, který se nedá chytit z jiného směru, když Slatiňany jsou utopený a z Hradce zase není signál směrová na jihovýchod. Takže signál mě jde z Krásna zezadu antény (mám plzeňský síto bez zesilovače), dvbt muxy chytám MUx1,2, třetí ne díky polovičnímu výkonu a očekával jsem příjem T2, když jede 100kW, ale právě jen LG a Panasonic si poradí, Samsung nic a Technisat detekuje slabý signál,ale nic.
Hold budou muset rodiče počkat,abych nemusel přelaďovat tv,pokud by bylo vysílání na k31 a né k28. Stejně se já těším na Mux ČT.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 437
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #641 kdy: 13. 08. 2017, 14:31:31 »
ten čt mux mě taky zajima, to bude t2 jak slibovali, tedy hd programy, možna tam čt da i ac3 zvuk, tak uvidíme co jim dají za kanál.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 437
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #642 kdy: 18. 08. 2017, 12:00:07 »
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Jeff_Si

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 104
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #643 kdy: 19. 08. 2017, 12:25:55 »
No a antény pro dvb-t2 FullHD DAB už jsou taky v prodeji, takže paráda.

https://www.mall.cz/dvb-t-anteny/vivanco-tva-402?gclid=EAIaIQobChMI-retyYjj1QIVywrTCh0R_ACSEAkYAyABEgLCmPD_BwE&dclid=CO7JvfaI49UCFcWIdwod-ScFxA

Dokonce jinde píšou: "Aktivní technologie s nízkou hlučností umožňuje příjem signálu bez zvukového rušení." Asi do toho půjdu, síto nadělá kraválu, hrůza.


THresil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #644 kdy: 19. 08. 2017, 12:30:08 »
Jeff_Si:
Tak do takové "antény" bych nešel, ani kdyby stála 50 Kč  ;D


 

reklama