reklama

reklama

Autor Téma: Přechod na DVB-T2  (Přečteno 360835 krát)

Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 363
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Přechod na DVB-T2 Kleť.
« Odpověď #705 kdy: 04. 10. 2017, 17:42:43 »
Možná to do této diskuze nepatří a je to jen souhra náhod ale...
Vysílač ČRa měl dnes údržbovou přestávku na vysílači České Budějovice - Kleť na všech multiplexech (K22, K39, K49) a to od 6:00 do 15:00. Přikládám i spektrum. Slabé signály na K39 a K49 jsou z vysílače Mařský vrch. Možná šlo o běžnou servisní výluku a nebo tam něco kutili na přípravě k DVB-T2. Píši to jen jako zajímavost.
Planar IT-15T2.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Miroslav Laduna

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 144
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #706 kdy: 04. 10. 2017, 18:32:55 »
Plánovaná výluka, ovšem o téměř 2 měsíce později, než v předchozích letech.
Nemusí to znamenat nic.
Může to ale znamenat určité přípravy, úpravy v souvislosti s blížícím se supertajným spuštěním některého ze dvou přechodových T2 multiplexů.
Kdo ví...


Jan Z

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 130
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #707 kdy: 05. 10. 2017, 10:06:57 »
KOJÁL T2 ŽÁDNÉ INFO? Co jsem slyšel tak prý dodavatel nedodal nějaké komponenty, aby to mohli spustit. Na to se vymlouval myslím i Pařízek než to spustil v Praze. Jen mě štve, že dávali do novin a na net info, kdy co bude spuštěno a když tomu tak není , tak ticho po pěšině. No kdoví jak to je a snad to bude brzy spuštěno a nebude to mít velký vliv na zpoždění dalších lokalit.


J O

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #708 kdy: 06. 10. 2017, 19:52:43 »
Zdravím co Svitavy - Kamenná Horka  kdy bude DVB-T2  spuštěno ?  dík všem


J O

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #709 kdy: 06. 10. 2017, 20:15:06 »
.....bude vysílat z obou vysílačů na stejném kanálu. Bydlím zhruba uprostřed mezi oběma vysílači. Budu vážně zvědavý na to, zda se bude signál z obou vysílačů sčítat a ne vzájemně rušit.
Určitě se nebude signál sčítat, ale neměl by se ani vzájemně rušit.

Zdravím myslím že se to bude rušit jako teď se ruší K40  v České Třebové , nejede ani jedna strana pořádně obraz skáče , trhá a mizí .

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #710 kdy: 06. 10. 2017, 21:31:37 »
.....bude vysílat z obou vysílačů na stejném kanálu. Bydlím zhruba uprostřed mezi oběma vysílači. Budu vážně zvědavý na to, zda se bude signál z obou vysílačů sčítat a ne vzájemně rušit.
Určitě se nebude signál sčítat, ale neměl by se ani vzájemně rušit.

Zdravím myslím že se to bude rušit jako teď se ruší K40  v České Třebové , nejede ani jedna strana pořádně obraz skáče , trhá a mizí .

Dcvb-t2 je od toho aby jelo v sfn třeba celorepublikově, od toho je t2. Tak jedině doufat že nova technologie nezklame.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Pavel Zelinka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 167
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #711 kdy: 07. 10. 2017, 09:27:17 »
Ochranný interval je u DVB-T-2 větší, navíc tipuju, že se v České Třebové ruší dva různé muxy, kdežto teď se bude jednat o totžný mux...


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 010
    • Zobrazit profil
Pařízkova síť?
« Odpověď #712 kdy: 13. 10. 2017, 12:35:56 »
Možná jsem minul nějakou důležitou zprávu. Kdyžtak mě opravte.
Ale. Jede vám přechodová síť 13?
Já signál mám, ale programy v něm ne. Jakoby prázdno.
« Poslední změna: 13. 10. 2017, 12:38:40 od Petr Svoboda »


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 010
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #713 kdy: 13. 10. 2017, 12:47:19 »
Ha!
Teď mi něco naskočilo, tedy hromada kostiček. A zase zmizelo.

Tak buď s tím právě nějak čarují, a nebo to znamená, že certifikace ČRa přestala platit pro síť 13.
« Poslední změna: 13. 10. 2017, 12:50:53 od Petr Svoboda »


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 309
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #714 kdy: 13. 10. 2017, 21:11:33 »
K informaci jsem se dostal až teď večer, ale Novodvorská je u mne aktuálně O.K..
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, 2 x USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVRReady
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3


J O

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #715 kdy: 17. 10. 2017, 06:17:08 »
Po spuštění Kojálu, Černé hory, Pradědu a již spuštěného Krásného bude hodně zajímavé sledovat oblasti Českotřebovska a Litomyšlska.

Ano , pravda bude hodně zajímavé sledovat jak to bude , Litomyšl má výhodu že má  otevřenou krajinu , kdež to Česká Třebová je mezi kopci v dolině , ze Svitav jede  32 , 39 , 60 signál  jde ale obraz nestabilní  , 29 jede - místi vypadne , 40 jen probleskne  , 59 také jen probleskne .
Tak anténu musíme mít směr Praděd i když tam také občas 36 zasekne , 51 a 53 dobře .


Jan Z

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 130
    • Zobrazit profil
    • E-mail
česká TV
« Odpověď #716 kdy: 18. 10. 2017, 21:36:11 »
Zaujalo mě, že ČT bude vysílat v rozlišení HD standard 1080p50, což nějak nechápu. Myslel jsem, že HD je 1366x768 a FHD 1920x1080 . Takto mi to přijde, že bude vysílat ve Full HD podle toho 1080 :-D Nebo je to nějaké rozlišení mezi HD a FHD ??


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 483
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #717 kdy: 18. 10. 2017, 23:19:50 »
Zapomente na "full HD", to je obchodni termin, technicky nedefinovany, kazdy si pod tim predstavuje neco jineho.
Technicky definovane jsou zobrazovace "HD Ready" (min. 720 radku) a "HDTV" (1080 radku).
Formaty obrazu jsou HD (od 720 radku, nekdy uz 540p, do 1080 radku).
CT ted vysila HD format 1080i (prokladane), v DVB-T2 bude CT vysilat HD format 1080p (neprokladane).


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 355
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #718 kdy: 18. 10. 2017, 23:21:25 »
Zaujalo mě, že ČT bude vysílat v rozlišení HD standard 1080p50, což nějak nechápu. Myslel jsem, že HD je 1366x768 a FHD 1920x1080 . Takto mi to přijde, že bude vysílat ve Full HD podle toho 1080 :-D Nebo je to nějaké rozlišení mezi HD a FHD ??
To je jen zmatek v pojmech. Uvedená rozlišení pro HD a FHD se používají pro porovnání Full HD a HD ready TV a jejich panelů. Vysílací norma pro DVB-T/h.264 zná jen rozlišení 720p50 použité třeba v Německu a 1080i50 používané u nás. DVB-T2/h.265 přidává 1080p50 a (u nás spíš teoreticky) 2160p50, tedy "4k UHD". S rozlišením panelů TV to ale nemá co dělat.


Jan Z

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 130
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #719 kdy: 19. 10. 2017, 10:43:53 »
Tak díky za vysvětlení a ano vycházel jsem z toho co znám o LCD panelech, kde se uvádí ono HD, FHD, UHD atd.  ;D Ještě jsem se pořádně nedíval co komprese h.265 zvládne, tak díky. Jinak si myslím, že těď 1080p50 je celkem slušný standard na rozdíl toho SD, co máme v rámci DVB-T. Mám doma 43palců UHD TV, tak snad rozdíl viditelný bude... Mám možnost příjmat přes hranice slovenské STV1 a 2 v HD (DVB-T) a je to znát ten rozdíl a to asi to HD vysílají v MPEG4, což je zastaralý formát, no jsem zvědav  :D


 

reklama