reklama

reklama

Autor Téma: DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner  (Přečteno 34712 krát)

zeze

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 120
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #30 kdy: 25. 04. 2017, 22:17:02 »
Vážení! Mohl by někdo popsat postup na instalaci nového firmware od Sapra,nějak se mi nedaří.Děkuji!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



moravak

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #31 kdy: 26. 04. 2017, 10:14:24 »
na flasku s FAT32 nakopírovat soubor di-way_and-4_KI-ota-20170331.195701.V0823.zip
zasunout do přístroje
stisknout resetovací tlačítko (dirka zespod přístroje)
zapnout adapter a po cca 5-10sekundách povolit resetovací tlačítko
najede havarijní menu
v tomto menu označit a potvrdit aktualizační software - přejit na řádek aktualizace ext , OK a vybrat z flash disk. Objeví se zip soubor-dát OK a čekat až se vše nainstaluje. 


zeze

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 120
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #32 kdy: 26. 04. 2017, 11:28:30 »
Děkuji za odpověď,jdu na to!


zeze

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 120
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #33 kdy: 27. 04. 2017, 01:36:48 »
Tak úspěšně aktualizováno.Rušivé proužky zmizely,doporučuji všem kteří mají tento problém!


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 489
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #34 kdy: 27. 04. 2017, 23:25:16 »
Tak jsem se domluvil se Saprem na vymene tuneru (na Si2168 uz nebude podpora) a box uz jede s novym firmware jak ma.
Zaroven se subjektivne zlepsila citlivost - s puvodnim tunerem podprumerna, nyni srovnatelna s jinymi prijimaci.

Pravda jeste je tam drobna chybicka v HEVC dekodovani, nekolik dolnich radku ma stejny obsah, ale to uz nepusobi tak rusive a je to sledovatelne - mala drobnost oproti puvodni chybe.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


pendy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #35 kdy: 23. 07. 2017, 09:40:04 »
Protože jsem vespod boxu žádný otvor pro reset tlačítko nenašel, postupoval jsem při upgrade normálně dle přiloženého návodu. Přes Home, Nastavení, Další, Systémové aktualizace jsem nejdřív v Lokální aktualizaci vybral na vložené flešce aktual. soubor a pak dal Aktualizovat. Mně to sice podle optického ukazatele na 3/4 průběhu aktualizace zamrzlo, ale naštěstí po vyp./zap. napájení boxu vše v pořádku, box najel a artefakty na T2 zmizely.
Jinak další postřeh po upgrade: přestala svítit modrá LED v zapnutém stavu (jen poblikává zřejmě při čtení/přenosu dat). Zřejmě je to reakce na připomínky, že LED dost rušila silným jasem. Červená ve vypnutém stavu svítí nadále.
A pak jedna zřejmě chyba: naladěné SD stanice na T2 "přechodovém" multiplexu 12 ČRa jsou v seznamu (ne v názvu) označeny jako HD (všechny).
« Poslední změna: 23. 07. 2017, 09:43:06 od pendy »


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 489
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #36 kdy: 23. 07. 2017, 12:05:56 »
Otvor pro reset tlacitko je asi 1mm dira zespodu na okraji podelnych vetracich otvoru.

Zobrazovani HD u programu prechodoveho multiplexu neni tak uplne chyba. Jde o to, ze v normach spada pouzite rozliseni 540p (qHD) formalne mezi HD formaty obrazu.


pendy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #37 kdy: 25. 07. 2017, 01:33:38 »
Díky za odpověď. Té dírky jsem si opravdu nevšiml. Až podle popisu jsem jí objevil...


pendy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #38 kdy: 06. 08. 2017, 08:34:18 »
Ještě na jednu chybičku tohoto boxu bych chtěl poukázat. A bohužel nezmizela ani po upgrade. Kdo nepoužívá zvuk v AC3, tak to ani nemusel postřehnout a navíc ne každý program disponuje tímto zvukem. Tento zvuk (např. u ČT4 HD) není synchronizován s obrazem (předbíhá ho) a občas na okamžik vypadává. Takže je lepší to mít přepnuté na základní zvuk mpg, kde je to v pořádku. Tato chyba nemá ale s kompatibilitou s DVB-T2 nic společného, tato chyba je už v DVB-T příjmu.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 366
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #39 kdy: 06. 08. 2017, 09:58:26 »
To je chyba dost podstatná.


David Neřeknu

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 28
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #40 kdy: 07. 08. 2017, 09:38:47 »
Jeden kousek tohoto přístroje mám doma. Je tam nainstalován systém Android 5 Lollipop. Firmware jsem zatím neměnil, proto bych dík otevřenému fóru položil nejprve dotaz. Dnes není žádnou vzácností, když elektronika neobsahuje vypínač a vše zůstává "vypnuté" ve stand by. Šmejdi. Všude v domácnosti tak dávám zásuvky s vypínačem. I když holky na tu "povinnost" při odchodu vše vypínat, často hážou bobek, přesto žiji klidněji.  A tak se dostávám k samotnému Di-Wayi, který vždy po nahození vypínače na zásuvce přejde rovnou do režimu ON. Pokud máte někdo zkušenost se změněným firmware, který řeší tento (pro mne) problém, dejte sem prosím koment. Děkuji. Jinak na boxu spatřuji ještě jednu závadičku - Pokud ho chcete používat pouze jako T2 přijímač, tak je celkem nepohodlné, že po naběhnutí androidu musíte vždy stisknout DTV.
« Poslední změna: 07. 08. 2017, 10:23:37 od David Neřeknu »


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 330
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #41 kdy: 07. 08. 2017, 10:46:44 »
Dá se říci, že zařízením s řízením procesorem s FW z principu moc nesvědčí provoz z relativním častým zapínáním a vypínáním. Proto jsou "šmejdi" tlačeni k tomu, aby přístroje v režimu "standby" měli minimální spotřebu, v řádu zlomku wattu. V moderní domácnosti se tak množí zařízení, která nejsou ovládána síťovým vypínačem. Každý chápe, že nemůže vypnout ledničku, mrazák, zabezpečovačku, zvonek, ale třeba i světla s dálkovým ovládáním. Přestože výrobci a prodejci u video a audio přístrojů doporučují jejich úplné vypnutí při delším nepoužívání z bezpečnostních důvodů, ale tato časová hranice nebývá nijak definována.
Ano, věc mohou řešit prodlužovačky s vypínačem, ale, kromě pedantů a akurátních jedinců, je to jen další nepříjemná komplikace. Pokud ale domácnost využívá záznamové přístroje typu PVR, nebo TV/STB s programovatelným nahráváním, totálně vypínat je stejně "nemůže", ani při delší dovolené.
Dá se předpokládat, že vlastnost, po připojení k napájení se přístroj rovnou zapne do nejběžnějšího režimu, je tedy spíše vstřícný krok od výrobce/FW, aby uživatel toho nemusel moc nastavovat. Proto pochybuji, že nějak tento "problém" bude řešit jiná verze FW, když pro většinu uživatelů je automatické spuštění režimu ON spíše žádaná vlastnost. Jen by snad mohla existovat možnost definovat ve FW režim, ve kterém se má přístroj spustit. Pro většinu uživatelů to ale bude prkotina, stejně většinou pomocí DO přejde na stanici, která ho v té chvíli zajímá a nemusí to být vždy ta posledně použitá. Jedno, nebo více "zbytečných" zmáčknutí knoflíku, zkrátka k moderním technologiím patří.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, 2 x USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVRReady
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3


David Neřeknu

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 28
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #42 kdy: 07. 08. 2017, 11:23:58 »
Nevěřím tomu, že to výrobci dělají z důvodu, aby zařízení netrpělo při zap/vyp. a vyhovělo se tak zejména zákazníkovi. Mimochodem, mám v rodině opraváře elektrospotřebičů, který je zhruba v tvém věku, a často tak slýchávám, kolik spotřebičů po vyhoření (pochopitelně pouze se standby režimem) se v posledních let namnožilo. Tvé přirovnání k pedanství tedy jednoznačně odmítám. Naopak bych v opačném případě hovořil o laxnosti spotřebitelů. Jsou známy i případy požárů dík obyčejné nabíječce na telefon. V tomto případě se snažím (leč mnohdy neúspěšně), aby se doma k nabíjení používalo zejména USB. Samozřejmě, že se potom snažím oddělit zásuvky, které jsou stále pod proudem a které jsou vypínatelné. Ta starost pochopitelně vzniká dík stále většímu množství techniky, kterou máš v domácnosti. V dobách minulých bych to samozřejmě neřešil. A pokud bych to skutečně nazval pedanstvím, které vede (např. při poloviční úspěšnosti) k nějáké zodpovědnosti, tak jsem klidný. Mimochodem,  ta vyšší životnost je také mnohdy spekulativní. Tady bych si s dovolením vypůjčil text jiného diskutéra, se kterým souhlasím.
"Co přišel režim stand-by, tak se stalo módní nevypínat a šířit bludy o škodlivosti vypínání. Když stand-by nebylo, tak se nevylínalo anikomu a ničemu to nevadilo. A ty bludy šíří i lidi, elektronikou se zabývající?!"
... ale věc názoru, to je jasný.
« Poslední změna: 07. 08. 2017, 11:29:55 od David Neřeknu »


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 330
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #43 kdy: 07. 08. 2017, 13:36:18 »
Ano, na preferovaný režim vypnutí standby, mohou být různé spotřebitelské názory. U spotřební techniky v domácnosti si žádnou statistiku nedělám, ale mé dlouholeté zkušenosti s profi technologiemi v nepřetržitých provozech praví: "hlavně to nevypínej, po opětovném zapnutí to nejčastěji odejde!". Slovo pedantství jsem použil u důsledného vypínání prodlužovaček spíše náhodou, nic výstižnějšího mne v tu chvíli nenapadlo. Slovo pedant je běžnější než třeba důsledňák.  ;)
Je statisticky zřejmé, že domácí technika zahoří častěji v provozu, v režimu standby, než když je zcela vypnutá. Proč také neušetřit na levné nabíječce, když skoro každý výrobce použije jiný konektor a tak pochopitelně primitivní zdroj z Číny za pár korun nemá žádnou spolehlivou ochranu a po čase může i shořet. V dnešní době se ale dost dobře nedá provozovat tak rozšířená rodina přístrojů v domácnosti jen pod neustálým dohledem. Což je zase jen alibi výrobců, kteří ušetřili a někde mohli něco ošulit. Podobná situace existuje i v doporučení spolehlivého galvanického odpojení antény před bouřkou. Kdo to ale dodržuje? Kolik procent uživatelů je tedy zodpovědných a kolik laxních?
V dávných analogových dobách (KV, SV, DV), kdy musel mít přijímač dlouhou drátovou venkovní anténu a na uzemnění připojenou další zdířku, montoval se do okna primitivní mechanický přepínač, který anténu přepínal mezi rádio a zem a nebyl problém, pokud někdo byl doma, ho za bouřky použít. To se ale rádia kupovala na desítky let a ani se v éteru desítky let nic neměnilo. V dnešní době, kdy jsme rádi, když přístroj ve zdraví přežije dvouletou záruční dobu, jsme do obnovy vybavení domácnosti tlačeni podstatně častěji, ať už se nám chce, nebo ne. Viz každý přechod na DVB, či jeho další verzi.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, 2 x USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVRReady
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3


pendy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
« Odpověď #44 kdy: 07. 08. 2017, 23:52:10 »
David Neřeknu: Nevím, jestli máme stejný STB. Já tam mám pouze verzi Androida 4.4.2 (kitkat), a to už jsem absolvoval i upgrade. Takže jak jste se dostal k verzi 5 (lolipop) nevím.
Každopádně nesouhlasím s tím, že po zapnutí přijímače naběhne přijímač do režimu Androida. On se tam ke konci startu ten Android opravdu objeví, ale cca po 10 s se to samo přepne do módu DTV. A tak se choval STB před i po upgrade. Takže podle mne máte jen malou trpělivost při náběhu po zapnutí. Vzhledem k tomu, že to celé trvá kolem minuty, tak těch posledních 10 vteřin už je zanedbatelných...
Mně třeba vadí víc ta startovní minuta a proto STB ani nedávám do stavu standby, těch max. 8W už mne nezabije, navíc, když chci něco nahrát na externí HDD, tak naprogramování záznamu ani ve stavu standby nefunguje! Takže nad tou vaší diskuzí na téma vypínání spotřebičů síťovým vypínačem na prodlužováku se jen směju. Já se domnívám, že na tohle časté mechanické připojování napětí nejsou zdroje ve spotřební elektronice stavěné, vždycky tam vlivem přechodového jevu vznikne menší či větší napěťová špička, která se na napájecím dílu spotřebiče časem podepíše. Tím nechci říct, že ostatní přístroje taky nedávám do stavu standby (tenhle je výjimkou), ale rozhodně je netrápím vytahováním ze zásuvky nebo vypínáním přes prodlužovák.


 

reklama