reklama

reklama

Autor Téma: TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?  (Přečteno 11783 krát)

Lukyn008

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« kdy: 21. 10. 2016, 23:28:31 »
Ahoj, rád bych se zeptal na zkušenosti s integrovaným satelitním tunerem v TV. Našel jsem pár diskuzí, bohužel cca 2 a více let staré a předpokládám, že situace se vyvinula zase o krok dál. Mám obavy, jak je to s možnostmi nastavení, řazení kanálů atd., jelikož jsem se dočetl, že je to ydlouhavé a náročné a většinou i bez možnosti zálohy. Je mi jasné, že samostatné recievery budou vždy o krok napřed, ale nepotřebuji tam miliardu funkcí navíc. Jen aby bylo jednoduché a rychlé nalazení a seřazení kanálů, ideálně s možností zálohy. Bylo by také dobré zmínit konkrétní modely TV. Děkuji všem za rady a poznatky.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« Odpověď #1 kdy: 22. 10. 2016, 07:26:33 »
Prchej od nich dokud je čas. Ušetříš si čas ale hlavně nervy. P.S. Jsou i samostatné receivery bez miliardy funkcí.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 330
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« Odpověď #2 kdy: 22. 10. 2016, 09:14:16 »
Možná si někdo udělal statistiku, kolik procent TV na pultech má v současnosti DVB-S2 tuner?
Podle třeba nabídky Alzy bych to odhadoval na prostou většinu. Pokud se tedy zadání nezpřesní,
je možné právě tam vybírat z momentální nabídky 396 modelů. Proto asi není pouhý fakt, že TV
obsahuje i satelitní tuner, vodítkem k výběru toho modelu, podle představ zákazníka.
Taky bych spíše doporučoval vybírat TV podle kvality obrazu a až teprve u této zmenšené
množiny hledat podle představ satelitního ladění.
Osobně považuji jednoduché a rychlé naladění kanálů za nepodstatné, dělá se to jen občas.
To možnost snadného seřazení kanálů je již důležitější funkce, zejména u toho, kdo stále
na orbitě hledá něco nového a opětovné ladění obvykle stanice zpřehází.

Obávám se, že se zde nesejde dost rad a zkušeností, aby byl výběr dostatečně pestrý a reprezentativní.
Proto bych dal na radu Dana Rozsívala a také spíše vybíral z nabídky externích satelitních přijímačů.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, 2 x USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVRReady
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3


helenio

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« Odpověď #3 kdy: 22. 10. 2016, 10:04:46 »
Pokud mohu poradit nekupujte telku PHILLIPS.tak nemožným satelitnim tuner jsem se ještě nesetkal.katastrofalní naladění,nemožnost zvláště naladit nekodované programy.Musím předeslat,že vlastní čtyři sat.přijímače různých značek a věnuji se problematice desítky let vlastně od začátku analogu,ale tak nemožný dá se říci moc komplikovaný tuner jako mají PHILLIPSI jse ještě nezažil.


Vlastimil H.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« Odpověď #4 kdy: 22. 10. 2016, 10:07:47 »
Pokud nejste fajnšmekr na satelitní příjem nebo IT, raději bych volil samostatný přijímač. Těch problémů ohledně vyhledávání a třídění se v diskuzích objevuje na různých serverech dost. Potíže bývají hlavně při změně frekvencí což bývá třeba u Skylinku často. Do TV musí být i dobře spolupracující modul  ke kartě. Já sám měl několik  přijímačů a ladění v pohodě a při problému lze někam donést, případně vyměnit. U velké TV to tak jednoduché nebude.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Lukyn008

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« Odpověď #5 kdy: 24. 10. 2016, 03:01:49 »
Děkuji všem za rady. Ještě jsem zapomněl zmínit, že TV bude určena pro mamku do obýváku, která na tom není technicky zrovna nejlíp, proto spravovat a ladit kanály budu hlavně já, což mi nedělá problém. Bude to určené pouze pro příjem Skylink, takže pouze jedna družice a hlavní požadavek pouze jedno dálkové ovládání, proto integrovaný tuner. Spíše jsem chtěl tímto dotazem zjistit, který z dostupných výrobců poskytuje nastavení a řazení kanálů co možno uživatelsky nejpřijatelněji, a jestli se výrobci již u nových modelů poučili z obtížnosti řazení kanálů z prvních tv s integrovaným tunerem a zjednodušili to. Děkuji


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« Odpověď #6 kdy: 24. 10. 2016, 07:25:16 »
"hlavní požadavek pouze jedno dálkové ovládání" je od základu nesmysl a poznáš to v okamžiku, kdy budeš opakovaně třídit programy do zblbnutí. Vezmi Skylink ready.


Roman Bárta

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 449
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« Odpověď #7 kdy: 24. 10. 2016, 10:10:57 »
Když před pár lety začala éra televizí ze sat tunerem, všichni v mém okolí do toho šli hlavně proto, že chtěli jeden ovladač. Například táta, švagr, druhý švagr, kamarád, soused...atd.
A já teď nedělám nic jiného, než jezdím od jednoho k druhému, a dávám jim to dohromady. Je to neskutečná pakárna. Výrobci to dosud nemají vychytané, je to neskutečně složité, a zdlouhavé. U většiny tv nechtěný program nejde ani fyzicky vymazat, ale pouze zneviditelnit, a odsunout někam dozadu, kde stále překáží, a zbytečně zatěžuje procesor.
Takže třeba táta a švagr mají ke koukání v Tv cca 50 programů v základu Skylinku, ale v Tv je jich naladěno 700, protože prostě nejdou smazat.!!!!
Při každém přelaďování ti přibudou další nechtěné.....a tak stále dokola.
Při posledním přelaďování na Skylinku jsem měl přeladěno na mém samostatném přijímači za 10 minut asi 8 programů. Naladit ručně, nepotřebné smazat-(u tv nejde), a přesunout na správné místo v seznamu programů.....10 minut.
U táty 2 hodiny, u šváry 3 hodiny, protože tv si usmyslela, že mnou umístěné programy mi nedovolí dát tam, kam chci já....no prostě děs-běs...
Důrazně nedoporučuji, a nebo velmi dobře hledat tv, která má editaci nejlépe vychytanou... :-[
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700


micha

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 147
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« Odpověď #8 kdy: 24. 10. 2016, 12:36:36 »
Všem, co tady skuhrají nad tím, že kvůli úpravě seznamu stanic mají pakárnu, dám dobrou radu: zkuste si vygooglit software pro editaci kanálů a život budete mít jednodušší. Například pro všechny hlavní značky funguje ChanSort...

Navíc je tady mýtus mezi laickou veřejností, že "tunery" jsou v TV horší, než v set-top boxech... Nejsou. Tuner je hlavně závislý na kvalitě příjmu.
LG 32LB580V-ZM * DENON RCD-M39
HTPC (OpenELEC) * NAS


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 330
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« Odpověď #9 kdy: 24. 10. 2016, 12:49:55 »
....Tuner je hlavně závislý na kvalitě příjmu.
Jak pochopit toto tvrzení? Fyzikálně, ani HW, není přece tuner závislý na kvalitě příjmu. Možná obraz na TV s takovým tunerem a i zde bude větší závislost na nastavení a velikosti paraboly, kvalitě konvertoru a v neposlední řadě na síle signálu z každého transpordéru.  ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, 2 x USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVRReady
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« Odpověď #10 kdy: 24. 10. 2016, 13:10:46 »
Všem, co tady skuhrají nad tím, že kvůli úpravě seznamu stanic mají pakárnu, dám dobrou radu: zkuste si vygooglit software pro editaci kanálů a život budete mít jednodušší. Například pro všechny hlavní značky funguje ChanSort...

Navíc je tady mýtus mezi laickou veřejností, že "tunery" jsou v TV horší, než v set-top boxech... Nejsou. Tuner je hlavně závislý na kvalitě příjmu.
Tento soft pro TV Samsung sice práci zjednodušuje, ale v žádném případě neodstraňuje (a ještě je potřeba mít PC). Na rozdíl od Skylink ready, kde se nemusíš starat vůbec o nic.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« Odpověď #11 kdy: 24. 10. 2016, 13:42:36 »
Když před pár lety začala éra televizí ze sat tunerem, všichni v mém okolí do toho šli hlavně proto, že chtěli jeden ovladač. Například táta, švagr, druhý švagr, kamarád, soused...atd.
A já teď nedělám nic jiného, než jezdím od jednoho k druhému, a dávám jim to dohromady. Je to neskutečná pakárna. Výrobci to dosud nemají vychytané, je to neskutečně složité, a zdlouhavé. U většiny tv nechtěný program nejde ani fyzicky vymazat, ale pouze zneviditelnit, a odsunout někam dozadu, kde stále překáží, a zbytečně zatěžuje procesor.
Takže třeba táta a švagr mají ke koukání v Tv cca 50 programů v základu Skylinku, ale v Tv je jich naladěno 700, protože prostě nejdou smazat.!!!!


Tak to máš můj velký obdiv. Když si ty křápy za každou cenu mermomocí koupili, tak osobně bych je v tom nechal úplně vymáchat.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


micha

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 147
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« Odpověď #12 kdy: 24. 10. 2016, 15:29:20 »
Jak pochopit toto tvrzení? Fyzikálně, ani HW, není přece tuner závislý na kvalitě příjmu. Možná obraz na TV s takovým tunerem a i zde bude větší závislost na nastavení a velikosti paraboly, kvalitě konvertoru a v neposlední řadě na síle signálu z každého transpordéru.  ;)
Vždyť ve své odpovědi definujete kvalitu příjmu...  8) A tak jsem to myslel. Tuner zpracuje jenom to, co dostává z antény... A o tom je ta závislost.
LG 32LB580V-ZM * DENON RCD-M39
HTPC (OpenELEC) * NAS


Lukyn008

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« Odpověď #13 kdy: 24. 10. 2016, 19:47:04 »
Všem, co tady skuhrají nad tím, že kvůli úpravě seznamu stanic mají pakárnu, dám dobrou radu: zkuste si vygooglit software pro editaci kanálů a život budete mít jednodušší. Například pro všechny hlavní značky funguje ChanSort...

Navíc je tady mýtus mezi laickou veřejností, že "tunery" jsou v TV horší, než v set-top boxech... Nejsou. Tuner je hlavně závislý na kvalitě příjmu.

to teda znamená, že tyto TV zvládají i import a export channel listu z USB? V tom případě to není zas tak zlé


Roman Bárta

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 449
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s integrovaným DVB-S2 tunerem - máte zkušenosti?
« Odpověď #14 kdy: 24. 10. 2016, 21:30:30 »
Fór je ale v tom, že tato aplikace nefunguje se zárukou ve všech případech, a pro všechny televizory. Alespoň taková je moje zkušenost. Například švagrovo LG nechtěla na flešku tento seznam naladění zapsat ani po dlouhém přemlouvání, a můj Samsung zas seznam na flešku zapsal ok, ale program zas tento soubor nechtěl zobrazit....
Ale třeba mají ostatní lepší zkušenosti s úpravou v PC......
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700


 

reklama