reklama

reklama

Autor Téma: Co Brno a Ostrava? Jede T2!  (Přečteno 43039 krát)

David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 334
    • Zobrazit profil
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #30 kdy: 22. 04. 2017, 19:38:41 »
Nechci omara urazit, ale není to měřák, jen nějaký finder ;) Něco jako Dreamsky apod. Nejdůležitější je ale MODULOVAT! :D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 733
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #31 kdy: 22. 04. 2017, 21:29:41 »
Já se neurazím, já vlastně žádný měřák nemám, jen si je příležitostně půjčuji od lidí, kteří nemají čas a ambice zde prezentovat svoje názory. Je to opravdu Dreamsky, ale byl jediný z těch co mám k dispozici, který vykouzlil alespoň nějaké údaje. Z lepších měřáků typu Telves nezměřil DVB-T/2 žádný, teda s vyjímkou poweru a SNR. Existují samozřejmě typy, které to umí, třeba Televes H60, ale ty si zatím mohu půjčit zcela výjimečně. Jak bych se k němu dostal, tak určitě porovnám, jaký je rozdíl naměřených parametrů mezi ním a Dreamsky.

Ještě tu byl dotaz, na jaké televizi jsem nenaladil nové vysílání. Byl to 4K Samsung série 6900. Kupoval jsem ho v březnu 2015 a to již ve výprodeji, tak mne ani moc nepřekvapuje, že české pozemní vysílání, které v době jeho vývoje nemělo ani d-book nejede. Z DVB-T/2 jsem naladil rakušáky a slováky, kteří vysílají s kodekem h.264. Ze satelitu jsem naladil UHD vysílání v Hevcu, tak předpokládám, že nějaký upgrade FW by šlo rozchodit, ale to by musel  výrobce chtít. Stav mne nechává klidným, pozemní vysílání je pro mne a moji rodinu pouze okrajovou záležitostí, bez které se klidně obejdeme. Hlavní příjem realizujeme z kabelové televize a pozemní vysílání je pouze záloha a moje záliba. 
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 85-východ, 75-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: AT, SK LP345
IPTV: Albis


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 464
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #32 kdy: 23. 04. 2017, 07:42:03 »
budte rady žew vam to nejde, stejně je to humáč, slibovali jak budou ty programy v hd, no aspon zatim mužete přijímat naše a zahraniční (tam kde to jde), až to pustěj u mě tak se mi zahltí zesilovač, tak nejspíš přijdu o příjem z německa. Kdyby to udělali jako němci, tam kde přepnou na T2 mají hned finál, žadny jedna síť plna odpadu a pozdeji možna druha, ale rovnou ty 3 nebo 4 sítě jak mají být finálně v HD. Ale u nas to nejde, nejdřív pustit síŤ plnou odpadu, každy čeká že to bude něco, ale když to uvidí, tak to nikdo chtít nebude.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


mmc

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 278
    • Zobrazit profil
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #33 kdy: 24. 04. 2017, 08:05:13 »
tak nejspíš přijdu o příjem z německa. Kdyby to udělali jako němci, tam kde přepnou na T2 mají hned finál, žadny jedna síť plna odpadu a pozdeji možna druha, ale rovnou ty 3 nebo 4 sítě jak mají být finálně v HD.
podľa wiki  mali prechodnú sieť s 6HD programami a teraz spustil 6 finálnych sietí v HD (alebo aj SD podľa "sily" stanice), čo ma však fascinuje, je to, že "nešróbovali" kapacitu na 256QAM-FEC3/4, ale vsadili na dostupnosť signálu 64QAM-FEC3/5(alebo aj 1/2)   :)
3.7-4.2 linear ... 230cm PF mesh
3.4-4.2 + 10.7-12.75 circular ... 180cm PF
10.7-12.75 linear ... 130cm offset
18.3-18.8 + 19.7-20.2 circular ... 130cm ofset
(a to všetko pekne v garáži)


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 014
    • Zobrazit profil
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #34 kdy: 24. 04. 2017, 08:08:46 »
… slibovali jak budou ty programy v hd,…
Jardo, vždyť nejméně rok se o HD v pozemáku vůbec nemluví, resp. neuvažuje. A opatrně nemluví nejméně 2 roky.
Kdyby to udělali jako němci,…
… tak tady vypukne revoluce, minimálně ve všech hospodách. Úkol a pozice německého pozemáku je dost odlišná od českého. Jako by nestačilo, že jsme od nich odkoukali HEVC…

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 014
    • Zobrazit profil
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #35 kdy: 24. 04. 2017, 08:18:54 »
podľa wiki  mali prechodnú sieť s 6HD programami a teraz spustil 6 finálnych sietí v HD (alebo aj SD podľa "sily" stanice), čo ma však fascinuje, je to, že "nešróbovali" kapacitu na 256QAM-FEC3/4, ale vsadili na dostupnosť signálu 64QAM-FEC3/5(alebo aj 1/2)   :)
Jo, taky se mi líbilo, jak se IRT nenechal ovlivnit britským modelem, který se nabízel, a poctivě vytvořil model ušitý na německé podmínky (zemské uspořádání, veřejnoprávní televize, očekávání občanů), vč. podpory externím subjektům. Protože se mi start zdál příliš hladký, ve srovnání s českými problémy, zajel jsem si zkusit jejich příjem, jeho pokrytí a technické nároky i pro laika, a je to opravdu příjemné.


VITEK2442

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 466
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #36 kdy: 24. 04. 2017, 13:28:52 »
Příjem z Ostravy-odraz na ITA S/Q 100/100 teploměr stb Zircon Fire. U všech stanic při rychlejším pohybu osob+švenk  se obraz vyloženě třepe.Nevím zda je to signálem nebo přístrojem. Rozlišení nastaveno na "Autodetekce"


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 014
    • Zobrazit profil
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #37 kdy: 24. 04. 2017, 13:43:10 »
tipoval bych přístroj, resp. jeho sw. Také jsem něco podobného viděl, zatímco na několika dalších strojích (stb i tv) se neklid obrazu neprojevil. Můžeš zkusit jiný typ či značku?


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 714
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #38 kdy: 24. 04. 2017, 13:47:08 »
Já u vysílání v Praze pozoruji naopak velmi stabilní obraz bez jakéhokoliv třepání. Takže to vypadá, že potíže má přijímač.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


VITEK2442

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 466
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #39 kdy: 24. 04. 2017, 14:21:32 »
Jiný přístroj s HEVC nemám k dispozici.Ještě mne napadlo naladit a uložit na tomtéž stb mux 3 a porovnat kvalitu obrazu.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 014
    • Zobrazit profil
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #40 kdy: 24. 04. 2017, 14:28:33 »
abych předešel případnému nedorozumění: to, co jsem viděl já (trošku jiný model) by se snad dalo popsat nesprávným převodem "p" na "i", obraz jakoby cukal tam a zpět. Manipulace s rozlišením a p/i na HDMI výstupu neměla vliv. Laik vedle mě obraz nazval "strašný".


VITEK2442

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 466
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #41 kdy: 24. 04. 2017, 14:36:20 »
Tak jsem naladil na zirconu mux 3 a porovnával-obraz v muxu 3 klidný.
Info o přístroji:HW verze dvbt2_evb-1505_V02
                      SW verze 512MbT2
                      FW verze 1_0_16777216_538248472
                      Datum uvolnění sw  21/10/2016 10:03:40  z 16/03/2017 11:57:28
                      Str No Config!   0004
                      Str No Config!   0013
                      Str No Config!   0001     
Našel jsem FW OA_INSTL_04_01_20170316_fire.bin a přeflešoval jsem přístroj a nyní je obraz klidný.
« Poslední změna: 24. 04. 2017, 15:13:56 od VITEK2442 »


krokodok

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #42 kdy: 25. 04. 2017, 10:31:19 »
Včera jsem ladil obyčejnou venkovni anténou-lysa hora 28.k. obraz nebyl nijak deformovany i obraz nevypadal špatne-žadne pruhy atd.obraz byl ve velmi dobre kvalite.


VITEK2442

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 466
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #43 kdy: 25. 04. 2017, 11:16:22 »
Nikde nebylo psáno,že 20.4 spustí PS 12 i na Lysé hoře.Pouze Ostrava-Hošťálkovice a Slezská-Okrajní (vodojem).


lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Co Brno a Ostrava? Jede T2!
« Odpověď #44 kdy: 25. 04. 2017, 17:12:44 »
Lysá h. nevysílá k28, na anténě kterou má na Lysou h. naladil k28 z  Hošťálek...  :)


 

reklama