reklama

reklama

Autor Téma: DVB-T 2 z Dráždan a Lobau  (Přečteno 22137 krát)

Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 458
    • Zobrazit profil
    • E-mail
digitál:mux 21 Ústí,mux 29 Dresden,mux 30 Teplice,mux 33 Ústí, mux 34 Plzen,mux 36 Dresden,mux 39 Dresden,,mux 43 Liberec,mux 45 Karlovy Vary ,mux 46 Praha,mux 48 Plzen,mux 50 Jáchymov,mux 52 Plzen,mux 54 Most,mux 55 Ústí,mux 58 Ústí,mux 60 Liberec, O2 TV,sat Ferguson ariva 100/19,23,26,28,42/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 671
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #1 kdy: 13. 07. 2017, 19:41:58 »
Tyto informace jsem již před několika měsíci publikoval na webu Digitální rádio. Po spuštění se na témže místě rád podělím i se zkušenostmi s dálkovým příjmem těchto multiplexů. Na pražském Jižním Městě úspěšně realizuji příjem kanálu 27, v době tropa i 36k a 39k. Při výrazně zlepšených podmínkách chodí i regionální mux z Görlitzu na kanálu 24.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #2 kdy: 13. 07. 2017, 20:38:08 »
lobau t2 se bude asi nappiču přimat, když maji takovy rozeskoky, t1 jde dobře, t2 bude potřeba kanalově a selektivně, docela mě překvapilo k56? nespada pod pasmo 700 ktere mají televize opustit? Zřejmě asi překlep. k 34, 39 ok, nemelo tamy byt 36 nebo 46? To buh ví, ale 56 je chujovina když pasmo 700 ma byt opuštěno a ma na nem běžet mobilní internet.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Deixmen

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #3 kdy: 14. 07. 2017, 23:01:58 »
V tabulce seznamu kanálů je jasně napsáno co kde a na jakém kanále bude vysílat.Co je psáno je dáno a nemá smysl spekulovat jestli tam bude mobilní pásmo nebo chybně psané kanály.Pokud to rozeberu podrobněji.Kanál č.34 vedle silného kanálu č.33 no to bude zajímavé ale mohlo by to chodit jelikož k lepšímu oddělení dojde už i opačnou polarizací.Kanál č.39 měl by být použitelný,kdo ho chytne v současnosti,z momentálních tří muxů je ale tento nejslabší a nejvíce problémový.Kanál 56 bude vlastně oprášen původní kanál tohoto vysílače z dob analogu kde se vysílalo ZDF.Nastává ale obdobný problém jako u K.34,bude vedle silného K.55 z Bukovky.Jelikož je to poměrně vysoký kanál tak jestli to půjde třeba v Praze je hodně málo pravděpodobné,bude už velký útlum.Záleží ještě jak budou mít nastavené parametry atd.Třeba budeme překvapeni.Jsem na to zvědav.
« Poslední změna: 15. 07. 2017, 08:28:26 od Deixmen »


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #4 kdy: 15. 07. 2017, 10:58:18 »
V tabulce seznamu kanálů je jasně napsáno co kde a na jakém kanále bude vysílat.Co je psáno je dáno a nemá smysl spekulovat jestli tam bude mobilní pásmo nebo chybně psané kanály.Pokud to rozeberu podrobněji.Kanál č.34 vedle silného kanálu č.33 no to bude zajímavé ale mohlo by to chodit jelikož k lepšímu oddělení dojde už i opačnou polarizací.Kanál č.39 měl by být použitelný,kdo ho chytne v současnosti,z momentálních tří muxů je ale tento nejslabší a nejvíce problémový.Kanál 56 bude vlastně oprášen původní kanál tohoto vysílače z dob analogu kde se vysílalo ZDF.Nastává ale obdobný problém jako u K.34,bude vedle silného K.55 z Bukovky.Jelikož je to poměrně vysoký kanál tak jestli to půjde třeba v Praze je hodně málo pravděpodobné,bude už velký útlum.Záleží ještě jak budou mít nastavené parametry atd.Třeba budeme překvapeni.Jsem na to zvědav.

Je rozdíl mezi dvb-t a dvb-t2 v současnosti mi hraje u T jen k27 občas k36. dříve hrali všecky 27,36,39 i 24. Po spuštění ještědu jsem o značnou čast přišel, nikde ale neni psano kolik bude v čr dvb-t2 muxů, ani na jakych budou kanalech, takže se muže stat že pobliž bude vysilat mistní vysilač, takže bude nutne řešit kanalovymi propustmi a selektivnimi zesilovači.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 307
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #5 kdy: 15. 07. 2017, 12:45:38 »
Každý neumí všechno. Jako třeba zbytečnou citaci celého příspěvku přímo nad novými dvěma větami.  ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, 2 x USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVRReady
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #6 kdy: 15. 07. 2017, 13:42:57 »
do spuštení ještědu mi stačil zesilovač v pásmu několika kanálů najednou, ted už bohužel ne. Tak to budu muset předelat, ale počkam až pustěj to T2 a budu definitivně vědět jak to dopadne, zajima mě i co regionalni muxy, zustanou v dvb-t nebo pujdou do t2?
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Deixmen

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #7 kdy: 27. 10. 2017, 21:59:17 »
Dobrý den,jak jste připraveni na brzké spuštění DVB-T2 z Löbau?
Na střeše už mám přimontované na vodorovném ráhnu malé husté síto ve vertikálu.Ze dne na den bude na třech kanálech 17 programů v HD kvalitě tak jsem na to zvědav i na ostatní jaké budou mít postřehy nebo i úspěchy v příjmu.U antény mám zatím namontovaný širokopásmový zesilovač.Ještě bych ale před něj chtěl dát kanálové propusti na kanály č.34,39 a 56.Na kanálu č.39 mám orientačně 75-80% kvality.Kanál č.56 to je jedem velký otazník.
Na kanálu č.34 zde jde na hranici ale zpracovatelně Plzeň Krašov tak je možné že bude docházet ke kolizi.Příznivé je to,že bude odlišná polarita.Ještě v době analogu jelo Löbau 500Kw to jsme to tu chytali i na dipól.Jisté je že digitál je na výkon méně náročný ale těch 50Kw mi přijde nic moc,zvlášť na tom horním kanálu.
« Poslední změna: 27. 10. 2017, 22:08:40 od Deixmen »


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #8 kdy: 27. 10. 2017, 22:45:22 »
Dobrý den,jak jste připraveni na brzké spuštění DVB-T2 z Löbau?
Na střeše už mám přimontované na vodorovném ráhnu malé husté síto ve vertikálu.Ze dne na den bude na třech kanálech 17 programů v HD kvalitě tak jsem na to zvědav i na ostatní jaké budou mít postřehy nebo i úspěchy v příjmu.U antény mám zatím namontovaný širokopásmový zesilovač.Ještě bych ale před něj chtěl dát kanálové propusti na kanály č.34,39 a 56.Na kanálu č.39 mám orientačně 75-80% kvality.Kanál č.56 to je jedem velký otazník.
Na kanálu č.34 zde jde na hranici ale zpracovatelně Plzeň Krašov tak je možné že bude docházet ke kolizi.Příznivé je to,že bude odlišná polarita.Ještě v době analogu jelo Löbau 500Kw to jsme to tu chytali i na dipól.Jisté je že digitál je na výkon méně náročný ale těch 50Kw mi přijde nic moc,zvlášť na tom horním kanálu.

tak lobau tady chytam na colorku, mam tam propust, musela tam jit protože mi to zahltil ješted na k31, no a hraje mi vše, zatím, jinak lobau se bude potom přeladovat, ve finale zmizí ten zahadny k57, a bude 34,36,39 tušim, jinak tedka tu mivam problem s kanalem 39, netuším proč, nekdy mi valí všecky 3 ale často se mi ztrací signal na tom k 39. Přesto že tam mnohdy signal je tak to nehraje. uvidim co bude z t2 :D to budu muset nechat vyrobit novou propust :D
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Deixmen

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #9 kdy: 27. 10. 2017, 23:07:03 »
S tím kanálem č.39 je to opravdu tak trochu záhada,od úplného začátku kdy to spustili.Vysvětlit by se to dalo nižším vysílacím výkonem na jejich straně nebo úmyslným potlačením do jižního směru.To by tento kanál musel mít ale jiné vysílací antényl což je také divné.Posun od kanálu č.36 je minimální,takže teorie že je to vyšší kanál a vyšší útlum bych řekl taky tak úplně neplatí.Když na Löbau dělali údržbu a byl vypnutý,protočil jsem anténu dokola jestli na kanálu č.39 nesedí jiná vzdálená stanice ale je to čisté.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #10 kdy: 28. 10. 2017, 09:36:43 »
S tím kanálem č.39 je to opravdu tak trochu záhada,od úplného začátku kdy to spustili.Vysvětlit by se to dalo nižším vysílacím výkonem na jejich straně nebo úmyslným potlačením do jižního směru.To by tento kanál musel mít ale jiné vysílací antényl což je také divné.Posun od kanálu č.36 je minimální,takže teorie že je to vyšší kanál a vyšší útlum bych řekl taky tak úplně neplatí.Když na Löbau dělali údržbu a byl vypnutý,protočil jsem anténu dokola jestli na kanálu č.39 nesedí jiná vzdálená stanice ale je to čisté.

Přitom by měli byt stejné, všechny mají stejný vysílací výkon a tak, ale mnohdy ma nejlepší signál k36 a nekdy je nejsilnejší zase k27, aktualne hraje nejlepe k36, jinak to byval vždy k27 ale tam byl vždy rozdíl minimalní, ale k39 se vždy "topil".

Na screenu je ted aktualne k39, přesto že signal mam, tak se to chova jako kdyby nebyl, často kostičkuje, skoro furt :D
« Poslední změna: 28. 10. 2017, 10:29:42 od Jaroslav Honzík »
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #11 kdy: 28. 10. 2017, 10:30:36 »
a tady k27, ten ma skoro stejny snr ale hraje dobře, nekostičkuje. většinou se zobrazuje jako nejsilnější.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 458
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #12 kdy: 06. 11. 2017, 14:18:28 »
Pozítří má podle všeho začít s vysíláním Lobau s Dráždany v hd tak doufám,že se ozvete jak to funguje,zda-li je signál lepší nebo naopak. Nemám ted na střeše anténu tak se chci později přizpůsobit.Děkuji.Pavlis.
digitál:mux 21 Ústí,mux 29 Dresden,mux 30 Teplice,mux 33 Ústí, mux 34 Plzen,mux 36 Dresden,mux 39 Dresden,,mux 43 Liberec,mux 45 Karlovy Vary ,mux 46 Praha,mux 48 Plzen,mux 50 Jáchymov,mux 52 Plzen,mux 54 Most,mux 55 Ústí,mux 58 Ústí,mux 60 Liberec, O2 TV,sat Ferguson ariva 100/19,23,26,28,42/


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #13 kdy: 06. 11. 2017, 15:48:24 »
Pozítří má podle všeho začít s vysíláním Lobau s Dráždany v hd tak doufám,že se ozvete jak to funguje,zda-li je signál lepší nebo naopak. Nemám ted na střeše anténu tak se chci později přizpůsobit.Děkuji.Pavlis.

Na mou kanalovou propust mi pujde možna jeden kanál :D uvidím, ale pochybuju, jinak bych musel mit novou na jinou trojci kalů, ale pak se to znovu přeladí. ma byt 34,36,39. Aktualně bude 34,39, 57, pak budou přeladovat 57 na 36. Zrovna na tom nejvic "haprujícím" kanále.... Nwm jestli neco vůbec chytnu.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-16E,23,5E,19,2E, 13E, 9E, 10E, 7E, 5E, 3E, 1W, 4W, 5W, 7W, 8W, 11W, 12W, 15W, 22W, 30W, 28,2E, 31,5E, 36E, 39E, 42E, 45E, 46E, 53E, 68,5E, 66E, 24,5W


x655 ╟╫┼┼┼┤

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 69
  • DVB&Ještěd Forever!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #14 kdy: 06. 11. 2017, 19:54:40 »
Nemáte někdo info proč pojede dočasně ta 57? Neznám podrobnosti, proto se ptám - bude to přechod střihem DVB-T -> DVB-T2? Zkrátka je to dost nešikovné. Resp. ta 27+36 jede dál? Současné frekvence (CZ/DE/PL) jsou pro mě relativně snadno zpracovatelné na 2 antény, ale po přechodu na DVB-T2 to bude skoro na komplet předělávku...  :'(
« Poslední změna: 06. 11. 2017, 19:58:28 od x655 ╟╫┼┼┼┤ »
DVB-T (Ještěd: K43,K52,K60; Černá Studnice: K25,K29; Löbau: K27,K36,K39; Śnieżne Kotły: K30,K35,K49) - síto H+yagi V
DVB-S (19,2°E+23,5°E+28,2°E)


 

reklama