reklama

reklama

Autor Téma: PS13 Brno  (Přečteno 5627 krát)

ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 498
    • Zobrazit profil
    • E-mail
PS13 Brno
« kdy: 09. 01. 2018, 08:22:38 »
V Brne Parizek spustil DVB-T2 premux13 na k31. Zrejme Barvicky, sila srovnatelna s CRa z Barvicky. Obsah Nova, Nova2, Nova Action, Nova Cinema, Nova Gold, Rebel, Relax. Nemam ted moznost se podivat na obraz.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 498
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PS13 Brno
« Odpověď #1 kdy: 09. 01. 2018, 08:30:13 »
A k43 (H, zrejme Jihlavska) jede taky.


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 770
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PS13 Brno
« Odpověď #2 kdy: 09. 01. 2018, 09:12:46 »
Á, začne být veselo. Večer to zkusím, jak mi to prolézá do rozvodu bez úprav. Té 43 dávám šanci, od 46 to není daleko, akorát budu muset přeladit modulátor, který mám na K43.
Dodnes mi není jasné, proč 2 vysilače 3km od sebe mají rozdílné kmitočty. To jich máme tolik?
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 85-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: Albis


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 457
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PS13 Brno
« Odpověď #3 kdy: 09. 01. 2018, 09:39:23 »
Dodnes mi není jasné, proč 2 vysilače 3km od sebe mají rozdílné kmitočty.
Mám tentýž názor.
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 498
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PS13 Brno
« Odpověď #4 kdy: 09. 01. 2018, 09:58:57 »
Proc ne k31 na Jihlavskou bych pochopil (Rakousko). Ale proc ne k43 na Barvicovu nevim, obzvlast kdyz ma po prechodu k43 v Brne zustat.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 405
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PS13 Brno
« Odpověď #5 kdy: 09. 01. 2018, 10:48:24 »
Tak vida, kolik je najednou volných kmitočtů, kdy se chce :D Jinak u programů v RS13 nefunguje Aspect Ratio (4/3, 16/9).


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PS13 Brno
« Odpověď #6 kdy: 09. 01. 2018, 11:11:41 »
Jinak u programů v RS13 nefunguje Aspect Ratio (4/3, 16/9).
Třeba teď na Nova Gold (Riskuj) nebo Relax (Divoký anděl) bez problému.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 770
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PS13 Brno
« Odpověď #7 kdy: 09. 01. 2018, 11:29:50 »
Proc ne k31 na Jihlavskou bych pochopil (Rakousko).
Já se o K31 ani nebudu snažit. Mám na K31 dost silný Jauerling. Moc nechápu proč zkoordinovali na jižní Moravě kmitočet v kolizi s dominantním rakouským vysílačem. Rakušáci s tím určitě problém neměli. Že by rušilo Brno v Rakousku nehrozí, ale že bude Jauerling rušit na jižní Moravě Brno je jisté.   
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 85-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: Albis


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 405
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PS13 Brno
« Odpověď #8 kdy: 09. 01. 2018, 11:58:29 »
Jinak u programů v RS13 nefunguje Aspect Ratio (4/3, 16/9).
Třeba teď na Nova Gold (Riskuj) nebo Relax (Divoký anděl) bez problému.
Teď se na to dívám a stanice, jenž vysílají 4/3 jsou správně, ale stanice v 16/9 se zobrazují chybně v 4/3.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 375
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PS13 Brno
« Odpověď #9 kdy: 09. 01. 2018, 23:48:29 »
Čekal bych, že to slavné qHD bude stejně jako HD bez příznaku 4:3, 16:9 a formátování provede vysilatel do 16:9 okna. Ale asi se to dá udělat i "lépe", zvlášť pokud se signál bere nesmyslně z SD zdroje :-)


 

reklama