reklama

reklama

Autor Téma: NOVA na 4.Kanále?  (Přečteno 7320 krát)

Ma Te S

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
    • E-mail
NOVA na 4.Kanále?
« kdy: 17. 02. 2011, 16:27:08 »
Ahoj, dnes jsem na starém rádiu naladil NOVU na frekvenci asi 66-67 MHz, což by odpovídalo čtvrtému TV kanálu (zvuk 66,75 MHz), jenže na tom kanále ani poblíž se nevysílá. Nevíte někdo, co tam dělá nova? ???

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re: NOVA na 4.Kanále?
« Odpověď #1 kdy: 17. 02. 2011, 16:51:35 »
to je sice kanál E4 v západní normě CCIR ale je to kanál R2 ve východní OIRT normě, ve které se vysílá u nás. Takže si vyhledejte kde je Nova na druhém kanále. Vysokovýkonový jen Kleť, pak možná nějaké převaděče.
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: NOVA na 4.Kanále?
« Odpověď #2 kdy: 17. 02. 2011, 16:53:56 »
Kleť už nevysílá na kanále R2, takže se jedná o nějaký tv převaděč na kanále R2 nebo o vyzařování ze společné tv antény, kde je Nova konvertorována z nějakého jiného tv kanálu.


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Ma Te S

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: NOVA na 4.Kanále?
« Odpověď #4 kdy: 17. 02. 2011, 18:50:16 »
Díky za info. Vyzařování by to snad nemělo být, máme normální venkovský domek(to znamená bez převaděče) a signál pereme hned do TV. Mohly by to být ty České budějovice 100kW, ale je to 120 km a na velkou TV anténu ten R2 nenaladím ani náznakem tak nevím jestli je to rádio o tolik citlivější...ale nova v rádiu hraje dobře

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re: NOVA na 4.Kanále?
« Odpověď #5 kdy: 17. 02. 2011, 19:00:55 »
Díky za info. Vyzařování by to snad nemělo být, máme normální venkovský domek(to znamená bez převaděče) a signál pereme hned do TV. Mohly by to být ty České budějovice 100kW, ale je to 120 km a na velkou TV anténu ten R2 nenaladím ani náznakem tak nevím jestli je to rádio o tolik citlivější...ale nova v rádiu hraje dobře
Přečtěte si reakci kolegy, opravil mne že Kleť už nevysílá!
Kde bydlíte?
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 487
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re: NOVA na 4.Kanále?
« Odpověď #6 kdy: 17. 02. 2011, 20:25:53 »
Ano, Kleť mi hrála na autorádiu až tady v Příbrami. Spolucestující jsem udivoval tím, že mi v autě hrála Nova :-)

No a na vojně v Jincích jsme zase na vysílačku RF-13 chytali Novu z Cukráku na 56 MHz, a rádio FM Plus s Drahlína.
Loudness War zabijí hudbu!


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: NOVA na 4.Kanále?
« Odpověď #7 kdy: 17. 02. 2011, 22:14:47 »
Ano, Kleť mi hrála na autorádiu až tady v Příbrami. Spolucestující jsem udivoval tím, že mi v autě hrála Nova :-)

No a na vojně v Jincích jsme zase na vysílačku RF-13 chytali Novu z Cukráku na 56 MHz, a rádio FM Plus s Drahlína.
off topic - to jsi na vojně nebyl moc daleko od domova :-) jinak, FM Plus z Drahlína jsem poslouchal v kasárnách ve Starý Bouli, roce 96 :) taky mi kdysi hrála na autorádiu Nova z moravskotřebovského Křížového vrchu :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Ma Te S

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: NOVA na 4.Kanále?
« Odpověď #8 kdy: 18. 02. 2011, 09:34:23 »
Jsou to Bransouze. Ale nechápu, jak 2W vysílaček to sem propálí tak, že za 25 km jde NOVA chytit i na prutovou (šmejdku) anténu u rádia. Přitom žádná TV ji nenaladí...


 

reklama